CONTACT

Florin Anghel și Dănuț Cornea, urmăriți penal în dosarul "Ciuperceasca" pentru abuz în serviciu. Andreea Cosma, cercetată pentru complicitate

- Actualitate -

Florin Anghel și Dănuț Cornea, urmăriți penal în dosarul Direcția Națională Anticorupție Ploiești a emis astăzi un comunicat de presă prin care anunță că Florin Anghel, Dănuț Cornea și Andreea Cosma au calitatea de suspecți în acest dosar și explică faptele care au stat la baza deciziei de începere a urmăririi penale împotriva celor trei.

Este vorba despre fapte comise în 2008, când Florin Anghel era președintele Consiliului Județean Prahova, iar Dănuț Cornea era directorul Parcului Industrial Plopeni, la care CJ este unic acționar. Florin Anghel este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Dănuț Cornea este cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată. Andreea Cosma, fiica lui Mircea Cosma - președintele suspendat al CJ Prahova, este cercetată penal pentru complicitate la comiterea infracțiunii de abuz în serviciu. 
După cum reiese din ordonanța de efectuare a urmăririi penale, în cursul anului 2008, Dănuț Cornea a vândut mai multe loturi din terenul de la Ciuperceasca (o fostă cazarmă, parte a Parcului Industrial Plopeni), încălcându-și atribuțiile care-i reveneau în caliatte de președinte al Consiliului de Administrație. Cornea a semnat 9 contracte de vânzare-cumpărare, fără ca bunurile vândute să fie evaluate, fără organizarea unei licitații publice, fără să fie împuternicit de AGA de la Parcul Industrial Plopeni, sustrăgând operațiunea economică de la controlul de legalitate. 

"Pentru toate acestea, suspectul Cornea Dănuț a fost determinat de către președintele Consiliului Județean Prahova de la acea dată, Anghel Florin Serghei, care, cu depășirea competențelor legale, a emis o procură autentificată prin care Cornea Dănuț Marcel era împuternicit să vândă integral activul Cazarma 1375 - Ciuperceasca către toate persoanele, prin negociere, cu precizarea unei valori minime care, însă, nu fusese stabilită printr-un raport de evaluare întocmit în vederea vânzării, așa cum era prevăzut în procedurile legale. La comiterea infracțiunii, Anghel Florin Serghei și Cornea Dănuț Marcel au fost ajutați de suspecta Cosma Andreea, notar public, care a acceptat să autentifice contractele de vânzare cumpărare prin care SC PLOPENI INDUSTRIAL PARC SA a înstrăinat mai multe imobile ce făceau parte din activul Ciuperceasca, fără respectarea dispozițiilor legale în vigoare privind achizițiile publice", se menționează în ordonanța procurorilor DNA. 
Prejudiciul total rezultat din această afacere este de 18,7 milioane lei.

 


11 Dec 2015 14:30 5208 vizualizari


Comentarii






2317 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3070 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4008 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3497 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV