Câmpina va găzdui Trofeul ”Silva” și Cupa ”Seva” la orientare sportivă

Sport (Categoria articolului)

În perioada 13-15 august, Clubul Sportiv OK Silva Câmpina va organiza ediția a III-a a concursului de orientare sportivă - Trofeul ”Silva”, dar și Cupa ”Silva”.

Concursul se va desfășura în pădurile din Bănești - Urleta și Poiana Câmpina, iar la Câmpina, după ce a fost desenată o hartă nouă pentru orientare sportivă, competiția se va desfășura în zona Bulevardului Culturii și a cartierului Uniunea Europeană.
Astfel, vineri, 13 august, începând cu ora 14.00, în pădurea de la marginea comunei Bănești va avea loc prima etapă a concursului. A doua zi, sâmbătă, 14 august, la ora 9.00 se va da startul la concursul prin oraș. Traseele vor începe din zona sediului Ocolului Silvic, vor continua pe Bulevardul Culturii și se vor încheia în zona terenului sintetic de la Căminul Petrol.
Sâmbătă seara va fi organizat un inedit concurs de orientare de noapte în pădurea din zona comunei Poiana Câmpina, iar duminică, 15 august, la ora 10.00 se va da startul în ultima etapă a concursului.
După fiecare etapă se va organiza o festivitate de premiere, recompensele pentru câștigători fiind asigurate de CS OK Silva, sponsori și autoritățile locale din cele trei localități.
”În țările europene, orientarea sportivă se practică pe scară largă, țările nordice fiind cele mai puternice, iar concursl prin oraș, cum va avea loc la Câmpina, poartă numele de c ity-race. Aceste concursuri atrag nu  numai sportivi orientariști, dar și turiști, în general, însoțitori ai sportivilor. Menționez că la concursul organizat de OK Silva, deja s-a înscris în afara sportivilor români și doi sportivi din Franța, un lucru inedit pentru competițiile de orientare sportivă de la Câmpina. Până pe 10 august, când este termenul limită pentru înscrieri, sperăm să mai avem înscrieri și dacă tot vor veni sportivi din Franța, ne dorim să fie și din Câmpina, Poiana Câmpina și Bănești. De asemenea, dorim atragerea copiilor către acest frumos sport și împreună cu Consiliile locale din cele trei localități, prin Comisiile de Sport ale acestora, ne propunem să organizăm un miniconcurs pentru copii. Mulțumim sponsorilor - Seva, Adana și Autoprof - și autoritățile locale pentru sprijinul acordat și îi așteptăm pe câmpineni, pe poienari și pe băneșteni să se înscrie sau măcar să vină să asiste la etapele acestei competiții!”, ne-a declarat Mihai Tudorache, președintele Clubului Sportiv OK Silva Câmpina.

3754 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

154 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.

223 vizualizari
26 iun. 2022 17:42

Iarina Cojocaru, dublă campioană națională la natație în probele de 100m bras și 200m bras

În perioada 22-26 iunie 2022,  la Târgoviște a avut loc Campionatul Național de Natație pentru Cadeți. Clubul câmpinean Barracuda a participat la categoria sub 12 ani cu Iarina Cjocaru, antrenată chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru, iar performanțele sale au fost de top.

Alte stiri recente

140 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

1148 vizualizari
26 iun. 2022 15:32

Incendiu la Provița de Sus. Pompierii intervin cu efective mărite pentru a nu se propaga focul și la alte case

UPDATE - Incendiul a fost lichidat. Pompierii acționează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative generate de acesta. Din fericire,nu s-au înregistrat victime, informează purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.
Duminică după-amiază, în jurul orei 15.20, pompierii câmpineni au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la Provița de Sus.