48 de persoane au fost audiate, iar 12 dintre ele au fost reținute aseară târziu de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești într-un dosar impresionant de evaziune fiscală. 59 de percheziții au fost efectuate la București, în Prahova și Dâmbovița, la persoane care racolau muncitori din zone defavorizate și îi trimiteau să muncească la negru pe șantiere din Capitală. Este vorba, în general, de muncitori din comunele Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg și Măgureni. Oamenii munceau fără forme legale și primeau doar o mică parte din banii promiși.
"Acțiunea a vizat destructurarea unui grup infracțional specializat în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. În perioada 2008-2015, mai multe societăți comerciale au derulat activități de prestări servicii, de regulă în domeniul construcțiilor, înregistrând în evidența contabilă achiziții de bunuri și servicii de la firme de tip fantomă. Pentru justificarea achizițiilor se întocmeau facturi de 5.000 lei simulându-se derularea unor operațiuni comerciale care nu aveau loc în realitate. Valoarea prejudiciului depășește 6 milioane de lei", se menționează în comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.
În urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat peste 43.000 lei, aproape 11.000 dolari, 3.200 euro, un kilogram de bijuterii din aur, computere, acte contabile și bancare. De asemenea, a fost aplicat sechestru asigurator pe mai multe bunuri: 26 mașini și șase imobile. Grupul infracțional angaja la negru forță de muncă, îi folosea pe oameni în construcții și se sustrăgea de la plata taxelor și impozitelor întocmind documente care nu aveau la bază operațiuni reale.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.