12 persoane au fost reținute pentru evaziune fiscală. Racolau muncitori din comunele prahovene și îi trimiteau să muncească la negru pe șantiere din București

Social (Categoria articolului)

48 de persoane au fost audiate, iar 12 dintre ele au fost reținute aseară târziu de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești într-un dosar impresionant de evaziune fiscală. 59 de percheziții au fost efectuate la București, în Prahova și Dâmbovița, la persoane care racolau muncitori din zone defavorizate și îi trimiteau să muncească la negru pe șantiere din Capitală. Este vorba, în general, de muncitori din comunele Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg și Măgureni. Oamenii munceau fără forme legale și primeau doar o mică parte din banii promiși.

"Acțiunea a vizat destructurarea unui grup infracțional specializat în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. În perioada 2008-2015, mai multe societăți comerciale au derulat activități de prestări servicii, de regulă în domeniul construcțiilor, înregistrând în evidența contabilă achiziții de bunuri și servicii de la firme de tip fantomă. Pentru justificarea achizițiilor se întocmeau facturi de 5.000 lei simulându-se derularea unor operațiuni comerciale care nu aveau loc în realitate. Valoarea prejudiciului depășește 6 milioane de lei", se menționează în comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. 
În urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat peste 43.000 lei, aproape 11.000 dolari, 3.200 euro, un kilogram de bijuterii din aur, computere, acte contabile și bancare. De asemenea, a fost aplicat sechestru asigurator pe mai multe bunuri: 26 mașini și șase imobile. Grupul infracțional angaja la negru forță de muncă, îi folosea pe oameni în construcții și se sustrăgea de la plata taxelor și impozitelor întocmind documente care nu aveau la bază operațiuni reale.

3276 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

482 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina.  Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

2457 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local). 

Alte stiri recente

2698 vizualizari
18 ian. 2021 08:15

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina

După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.

2450 vizualizari
18 ian. 2021 06:49

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron Câmpina

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron din municipiul Câmpina, județul Prahova. Pot fi persoane cu sau fără atestat de agent, în cel de-al doilea caz calificarea urmând să se facă în cadrul firmei noastre.