Un nou proiect pentru reamenajarea zonei de agrement „Fântâna cu Cireşi” din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Zona de agrement "Fântâna cu Cireși" nu a mai cunoscut un proces de reabilitare dinainte de 1989. Ani la rând au existat tot felul de inițiative, s-au făcut (și plătit) studii și proiecte care, însă, nu au mai fost puse în practică. Acum se revine la acest subiect, viceprimarul Adrian Pițigoi anunțând în plenul Consiliului Local că va fi realizat un nou proiect pentru modernizarea zonei.

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina, de la sfârșitul lunii iunie, consilierul Dragomir Enache a atras atenţia Primăriei asupra „mobilierului învechit şi chiar periculos de la Fântâna cu Cireși şi aspectului dezolant al zonei de agrement”. Enache a fost completat de consilierul Constantin Cândea, care a insistat pe “amplasarea complet neinspirată a toaletelor ecologice şi habelor de gunoi chiar lângă grătarele pentru mici”. După mai multe discuții, viceprimarul Adrian Pițigoi a anunțat că, la nivelul Primăriei Câmpina, se dorește realizarea unui nou studiu de fezabilitate cu privire la modernizarea zonei. „Vom veni chiar luna viitoare cu o propunere de alocare bugetară pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind reamenajarea zonei de agrement Fântâna cu Cireşi, propunându-ne să avem acolo o zonă frumoasă de promenadă, pentru spectacole în aer liber, o zonă de agrement modernă. Până atunci, încercăm periodic să cosim iarba, mai sudăm, mai reparăm, mai schimbăm coşuri de gunoi, dar din păcate ele sunt foarte vechi, iar dincolo de această realitate ne confruntăm şi cu lipsa de civilizaţie a unor oameni, care lasă urme nedorite. Soluţia pe termen mediu este să ne punem cu toţii de acord să facem ceva frumos în zona de agrement Fântâna cu Cireşi”. (video)
Studii și proiecte s-au mai făcut, ba chiar s-au alocat și bani, anii trecuți, pentru reamenajarea zonei. Din păcate, nu s-a trecut la pasul următor, adică executarea lucrărilor propriu-zise. Și asta se întâmpla pe când Câmpina avea bani de investiții, nu ca acum, când în oraș nu se face aproape nimic parte de infrastructură.

7086 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 04.07.2018 13:50 O frumoasă temă de campanie electorală. Prima promisiune electorală a fost făcută de Alin Moldoveanu de la PNDC în 2008. Apoi a fost preluată și reluată în toate campaniile electorale. Acum reîncălzește ciorba și viceprimarul Pițigoi. Același vicrprimar recunoscut pentru aleea tobogan și .... cam atât. Deci, nu vă faceți iluzii prea mari.

Actualitate

1939 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

792 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

791 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

743 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.