Alexandra Dobrin, eleva antrenorului Gabriel Cojocaru, este noua campioană națională la natație la 200m mixt și 400m mixt și s-a calificat la Mondiale

Sport (Categoria articolului)

Cum poate sportul să aducă atâta bucurie și amărăciune în același timp?! Vestea excelentă pentru sportul câmpinean, după Campionatul Național de Natație, desfășurat în week-end la București, la Bazinul ”Tolea Grințescu” din cadrul Complexului Sportiv Dinamo, este că sportiva Alexandra Dobrin, care se pregătește la Câmpina, sub coordonarea antrenorului Gabriel Cojocaru de la Clubul Barracuda, a devenit campioană națională a României la seniori, în probele de 200m mixt și 400m mixt. Mai mult, Alexandra Dobrin a realizat baremul pentru a participa la Campionatul Mondial de Natație, care va avea loc în Japonia, anul viitor.

Motivul de amărăciune este dat de faptul că această sportivă ar fi putut reprezenta Câmpina, atât la Campionatele Naționale, dar și la Mondialele de anul viitor, dar s-a lovit de refuzul conducerii clubului municipalității - CS Câmpina. Un refuz greu de explicat, imposibil de explicat din punct de vedere sportiv, un refuz care a dus la pierderea unor titluri naționale de către Câmpina.
Despre Alexandra Dobrin și performanțele sale, antrenorul Gabriel Cojocaru, care se ocupă în bazinul de la Câmpina de pregătirea acestei sportive, ne-a declarat: ”Alexandra Dobrin, cea mai bună înotătoare senioară a României, s-a mutat în Câmpina pentru a încerca, alături de Clubul Barracuda, saltul spre marile competiții ale lumii. Iată că, după numai șapte săptămâni de pregătire împreună, în bazinul de la Câmpina, grație talentului ei, determinării, muncii temeinice, Alexandra a reușit sa treacă bariera celor două bareme la probele 200m mixt și 400m mixt, care dau posibilitatea participării ei la Campionatele Mondiale de la Fukuoka - Japonia, de la începutul anului viitor. Aceeași localitate unde, cu ani în urmă, Diana Mocanu, campioană olimpică, reușea să facă senzație, câștigând probele la care a participat. Această calificare a fost muncită în bazinul de la Câmpina, lucru cu care ne putem mândri. Dacă și sportul de mare performanță ar fi în Câmpina respectat pe măsura realizărilor medaliaților câmpineni, astfel încât aceștia să nu mai fie obligați să caute portițe financiare pe la alte cluburi municipale și universitare din țară, Clubul Sportiv Câmpina nefiind interesat de aceste mari valori românești, Câmpina s-ar mândri la marile competiții mondiale cu sportivii săi, care provin nu numai din înot, ci și din atletism sau din alte ramuri sportive. Toate aceste realizări, aceste calificări, medalii, recorduri naționale au fost mult mai ușor de realizat învingând adversarii din apă, în comparație cu lupta de anul trecut împotriva unui întreg sistem care, cu o mare înverșunare, făcea totul pentru a ține bazinul închis, în condițiile în care la nivel național cele două ministere, al Sănătății și al Sportului, elaboraseră cadrul legal pentru redeschiderea bazinelor, dar și a reluării viselor înotătorilor câmpineni. Grație noii administrații, căreia îi dorim succes, dar mai ales înțelepciune, înotătorii de la Barracuda continuă să facă senzație în apă. Greu, dar extrem de frumos!”
Menționăm faptul că o altă mare sportivă, Bianca Costea, care a activat la Barracuda și fostă elevă a Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina, campioană europeană de juniori la natație, va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara acestui an, în proba de 50m liber.

6661 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1274 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.

2136 vizualizari
23 ian. 2022 13:16

După argint la monobob, Georgeta Popescu a obținut o nouă medalie la Mondialele de la Innsbruck - bronz la bob două persoane

Câmpineanca Georgeta Popescu a urcat pe podiumul de premiere și în cea de-a doua zi a Campionatului Mondial de Bob, care s-a desfășurat la Innsbruck, în Austria. Alături de Antonia Sârbu, Georgeta Popescu a ocupat locul al treilea în proba de bob două persoane, la categoria sub 23 de ani.

Alte stiri recente

175 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1802 vizualizari
23 ian. 2022 12:48

Circuit în Madeira, cu Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina

Circuitele turistice îți oferă posibilitatea de a vedea mai multe orașe, o întreagă regiune, într-un timp relativ scurt, bucurându-te, totodată, de toate condițiile asigurate de o agenție de turism. Așa că plecând tocmai de la această premiză, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina vă propune un circuit în Medeira, supranumită ”Insula Florilor”, un adevărat paradis în mijlocul Atlanticului, aparținând din punct de vedere administrativ de Portugalia.