Cum poate sportul să aducă atâta bucurie și amărăciune în același timp?! Vestea excelentă pentru sportul câmpinean, după Campionatul Național de Natație, desfășurat în week-end la București, la Bazinul ”Tolea Grințescu” din cadrul Complexului Sportiv Dinamo, este că sportiva Alexandra Dobrin, care se pregătește la Câmpina, sub coordonarea antrenorului Gabriel Cojocaru de la Clubul Barracuda, a devenit campioană națională a României la seniori, în probele de 200m mixt și 400m mixt. Mai mult, Alexandra Dobrin a realizat baremul pentru a participa la Campionatul Mondial de Natație, care va avea loc în Japonia, anul viitor.
Motivul de amărăciune este dat de faptul că această sportivă ar fi putut reprezenta Câmpina, atât la Campionatele Naționale, dar și la Mondialele de anul viitor, dar s-a lovit de refuzul conducerii clubului municipalității - CS Câmpina. Un refuz greu de explicat, imposibil de explicat din punct de vedere sportiv, un refuz care a dus la pierderea unor titluri naționale de către Câmpina.
Despre Alexandra Dobrin și performanțele sale, antrenorul Gabriel Cojocaru, care se ocupă în bazinul de la Câmpina de pregătirea acestei sportive, ne-a declarat: ”Alexandra Dobrin, cea mai bună înotătoare senioară a României, s-a mutat în Câmpina pentru a încerca, alături de Clubul Barracuda, saltul spre marile competiții ale lumii. Iată că, după numai șapte săptămâni de pregătire împreună, în bazinul de la Câmpina, grație talentului ei, determinării, muncii temeinice, Alexandra a reușit sa treacă bariera celor două bareme la probele 200m mixt și 400m mixt, care dau posibilitatea participării ei la Campionatele Mondiale de la Fukuoka - Japonia, de la începutul anului viitor. Aceeași localitate unde, cu ani în urmă, Diana Mocanu, campioană olimpică, reușea să facă senzație, câștigând probele la care a participat. Această calificare a fost muncită în bazinul de la Câmpina, lucru cu care ne putem mândri. Dacă și sportul de mare performanță ar fi în Câmpina respectat pe măsura realizărilor medaliaților câmpineni, astfel încât aceștia să nu mai fie obligați să caute portițe financiare pe la alte cluburi municipale și universitare din țară, Clubul Sportiv Câmpina nefiind interesat de aceste mari valori românești, Câmpina s-ar mândri la marile competiții mondiale cu sportivii săi, care provin nu numai din înot, ci și din atletism sau din alte ramuri sportive. Toate aceste realizări, aceste calificări, medalii, recorduri naționale au fost mult mai ușor de realizat învingând adversarii din apă, în comparație cu lupta de anul trecut împotriva unui întreg sistem care, cu o mare înverșunare, făcea totul pentru a ține bazinul închis, în condițiile în care la nivel național cele două ministere, al Sănătății și al Sportului, elaboraseră cadrul legal pentru redeschiderea bazinelor, dar și a reluării viselor înotătorilor câmpineni. Grație noii administrații, căreia îi dorim succes, dar mai ales înțelepciune, înotătorii de la Barracuda continuă să facă senzație în apă. Greu, dar extrem de frumos!”
Menționăm faptul că o altă mare sportivă, Bianca Costea, care a activat la Barracuda și fostă elevă a Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina, campioană europeană de juniori la natație, va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara acestui an, în proba de 50m liber.
Runda a 26-a din Liga A Prahova a început cu partida de vineri, a continuat sâmbătă și s-a încheiat duminică.
Pe o vreme mohorâtă, cu accente de toamnă târzie, Sportul Câmpina a întâlnit pe teren propriu formația AS Starchiojd, într-un meci contând pentru al doilea eșalon fotbalistic județean.
Muscelul Câmpina a jucat pe teren propriu, în fața formației Prahova Tinosu, într-un meci în care a contat doar repriza secundă.
Federația Română de Handbal a decis locurile de desfășurare ale turneelor semifinale la handbal juvenil.