CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Alexandra Dobrin, eleva antrenorului Gabriel Cojocaru, este noua campioană națională la natație la 200m mixt și 400m mixt și s-a calificat la Mondiale

- Sport -

Alexandra Dobrin, eleva antrenorului Gabriel Cojocaru, este noua campioană națională la natație la 200m mixt și 400m mixt și s-a calificat la Mondiale

Cum poate sportul să aducă atâta bucurie și amărăciune în același timp?! Vestea excelentă pentru sportul câmpinean, după Campionatul Național de Natație, desfășurat în week-end la București, la Bazinul ”Tolea Grințescu” din cadrul Complexului Sportiv Dinamo, este că sportiva Alexandra Dobrin, care se pregătește la Câmpina, sub coordonarea antrenorului Gabriel Cojocaru de la Clubul Barracuda, a devenit campioană națională a României la seniori, în probele de 200m mixt și 400m mixt. Mai mult, Alexandra Dobrin a realizat baremul pentru a participa la Campionatul Mondial de Natație, care va avea loc în Japonia, anul viitor.

Motivul de amărăciune este dat de faptul că această sportivă ar fi putut reprezenta Câmpina, atât la Campionatele Naționale, dar și la Mondialele de anul viitor, dar s-a lovit de refuzul conducerii clubului municipalității - CS Câmpina. Un refuz greu de explicat, imposibil de explicat din punct de vedere sportiv, un refuz care a dus la pierderea unor titluri naționale de către Câmpina.
Despre Alexandra Dobrin și performanțele sale, antrenorul Gabriel Cojocaru, care se ocupă în bazinul de la Câmpina de pregătirea acestei sportive, ne-a declarat: ”Alexandra Dobrin, cea mai bună înotătoare senioară a României, s-a mutat în Câmpina pentru a încerca, alături de Clubul Barracuda, saltul spre marile competiții ale lumii. Iată că, după numai șapte săptămâni de pregătire împreună, în bazinul de la Câmpina, grație talentului ei, determinării, muncii temeinice, Alexandra a reușit sa treacă bariera celor două bareme la probele 200m mixt și 400m mixt, care dau posibilitatea participării ei la Campionatele Mondiale de la Fukuoka - Japonia, de la începutul anului viitor. Aceeași localitate unde, cu ani în urmă, Diana Mocanu, campioană olimpică, reușea să facă senzație, câștigând probele la care a participat. Această calificare a fost muncită în bazinul de la Câmpina, lucru cu care ne putem mândri. Dacă și sportul de mare performanță ar fi în Câmpina respectat pe măsura realizărilor medaliaților câmpineni, astfel încât aceștia să nu mai fie obligați să caute portițe financiare pe la alte cluburi municipale și universitare din țară, Clubul Sportiv Câmpina nefiind interesat de aceste mari valori românești, Câmpina s-ar mândri la marile competiții mondiale cu sportivii săi, care provin nu numai din înot, ci și din atletism sau din alte ramuri sportive. Toate aceste realizări, aceste calificări, medalii, recorduri naționale au fost mult mai ușor de realizat învingând adversarii din apă, în comparație cu lupta de anul trecut împotriva unui întreg sistem care, cu o mare înverșunare, făcea totul pentru a ține bazinul închis, în condițiile în care la nivel național cele două ministere, al Sănătății și al Sportului, elaboraseră cadrul legal pentru redeschiderea bazinelor, dar și a reluării viselor înotătorilor câmpineni. Grație noii administrații, căreia îi dorim succes, dar mai ales înțelepciune, înotătorii de la Barracuda continuă să facă senzație în apă. Greu, dar extrem de frumos!”
Menționăm faptul că o altă mare sportivă, Bianca Costea, care a activat la Barracuda și fostă elevă a Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina, campioană europeană de juniori la natație, va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara acestui an, în proba de 50m liber.


16 Jun 2021 08:02 7317 vizualizari


Comentarii


1618 vizualizari 17 Jun 2024 20:01 Trei câmpineni la Cupa MX Merei, la motocros

Trei câmpineni la Cupa MX Merei, la motocros

La Merei, în județul Buzău, a fost amenajată o nouă pistă de motocros, iar competiția cu prilejul căruia a fost omologat acest traseu a avut loc în week-end - Cupa MX Merei.

citeste mai mult
1406 vizualizari 16 Jun 2024 16:11 Superliga B1 Prahova, Seria Nord. Progresul Provița de Jos - Sportul Câmpina 2-2. Punctul care i-a dus pe câmpineni pe primul loc

Superliga B1 Prahova, Seria Nord. Progresul Provița de Jos - Sportul Câmpina 2-2. Punctul care i-a dus pe câmpineni pe primul loc

După victoria din runda precedentă în fața concitadinei Muscelul, coroborată cu înfrângerea neașteptată de pe teren propriu a formației din Cosminele, Sportul Câmpina avea nevoie de un singur punct pentru a nu mai depinde de niciun rezultat și a câștiga această serie.

citeste mai mult
912 vizualizari 15 Jun 2024 15:11 CS Câmpina a încheiat turneul final al junioarelor IV pe locul 11

CS Câmpina a încheiat turneul final al junioarelor IV pe locul 11

Turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin pentru juniori IV s-a încheiat la Brașov, odată cu meciurile de clasament.

citeste mai mult
626 vizualizari 14 Jun 2024 21:28 Turneul final junioare IV, la handbal. Două victorii pentru CS Câmpina

Turneul final junioare IV, la handbal. Două victorii pentru CS Câmpina

Turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin pentru juniorio IV, de la Brașov, a continuat vineri, 14 iunie, cu meciurile de clasament.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV