Bugetul Câmpinei, suplimentat cu aproape 2,8 milioane lei prin rectificare bugetară. O parte din bani este destinată reparării străzilor cu covor asfaltic

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 19 iulie 2021, rectificarea bugetară propusă de primarul Alin Moldoveanu. O rectificare bugetară care înseamnă suplimentarea cu aproximativ 2,8 milioane lei a unor cheltuieli efectuate de administrația locală și de unele instituții publice. Acești bani provin din cotele defalcate alocate Câmpinei de Direcția Generală a Finanțelor Publice, din sumele alocate pentru unele proiecte cu fonduri europene, precum și din unele economii realizate la bugetul local la anumite capitole, banii rezultați fiind redistribuiți către alte capitole bugetare.

Astfel, din sumele defalcate din impozitul pe venit pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, municipiului Câmpina i-a fost repartizată suma de 500.000 lei, bani necesari realizării unui bazin de 400 mc pentru rezerva de apă a Spitalului de Psihiatrie Voila. Pentru subvenționarea întreprinderilor sociale nou create în cadrul proiectului european "Antreprenoriatul social, soluția pentru o economie durabilă" s-au primit 1.624.110 lei. Pentru achiziționarea a șase incubatoare la Spitalul Municipal Câmpina s-au primit 641.000 lei de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătății, iar de la bugetul local s-a alocat partea de co-finanțare de 11.000 lei.
În privința celorlalte cheltuieli care s-au aprobat prin rectificarea bugetară, le menționăm pe cele mai importante:
- 610.330 lei pentru repararea străzilor cu covor asfaltic. După cum a afirmat primarul Alin Moldoveanu în cadrul ședinței CL, prioritare vor fi străzile afectate de devierea traficului în perioada executării lucrărilor de canalizare, apă și asfaltare de pe Calea Doftanei, iar apoi alte străzi unde carosabilul necesită reabilitare.
- 300.000 lei cheltuieli cu operatorul de salubritate pentru acoperirea lunii august
- 75.000 lei iluminatul stradal (acoperirea parțială a cheltuielilor pentru luna septembrie)
- 56.000 lei suplimentarea bugetului pentru reparații la Grădinița "Iulia Hasdeu" (repararea acoperișului)
- 50.000 lei pentru PUZ parcarea supraetajată Piața Centrală
- 28.350 lei pentru implementarea unui sistem de supraveghere video în unele locații din municipiu
- 25.000 lei mentenanța celor 11 sisteme de semaforizare
- 12.000 lei achitarea ultimei facturi la investiția de la Cimitirul "Lumina" din Cartierul Slobozia
Ar mai fi de precizat un lucru. Prin această rectificare bugetară s-au alocat 30.000 lei pentru reabilitarea Șoselei Paltinu, 35.000 lei pentru consolidarea Străzii Pictor Grigorescu, 30.000 leipentru consolidarea Străzii Plevnei și 60.000 lei pentru consolidarea Străzii Siretului. Sunt sume prinse pentru o parte din documentațiile necesare, având în vedere faptul că, pe 12 iulie 2021, Primăria Câmpina a transmis o solicitare la CNI pentru includerea acestor lucrări pe lista celor de primă urgență, fiind afectate de calamități naturale (alunecări de teren). La solicitarea către CNI a fost anexat și procesul verbal de constatare a efectelor calamităților naturale încheiat în urma verificărilor din teren ale comisiei special constituite la nivelul Prefecturii Prahova, comisie care a venit la Câmpina pe 24 iunie 2021.

2414 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Boby 20.07.2021 21:04 Alexandru Vlahuta,Dealului,Fabricii.Sa vedeti raliuri dupa inaugurare.Si inca ceva,raliurile s au mutat pe Muscel pe I h Radulescu si strazi adiacente

Actualitate

3139 vizualizari
29 iul. 2021 11:46

Primarul Alin Moldoveanu, despre problemele legate de infrastructura rutieră a Câmpinei

Una dintre principalele probleme ale municipiului Câmpina - infrastructura rutieră a fost subiectul emisiunii la care l-am avut ca invitat pe primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au pornit, evident, de la Calea Doftanei, acolo unde se desfășoară mai multe tipuri de lucrări – de canalizare, apă, reabilitare carosabil și trotuare. Vă reamintim că lucrările de canalizare și cele de schimbare a conductelor de apă sunt realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar reabilitarea străzii este o lucrare a Primăriei Câmpina.

1929 vizualizari
28 iul. 2021 20:32

Campanie de dezinsecție, la Câmpina, în perioada 28 iulie-2 august 2021

1 comentarii

În municipiul Câmpina a început, miercuri seară, cea de-a doua etapă de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor și căpușelor, în parcuri și spații verzi. Prima etapă s-a desfășurat la sfârșitul lunii iunie - începutul lunii iulie. Dezinsecția este realizată de operatorul de salubritate, SC Floricon Salub SRL Câmpina și se efectuează cu echipamente specializate de stropire.

Alte stiri recente

1571 vizualizari
29 iul. 2021 11:56

Societatea VOIPAN angajează brutar-cocător, patiser, cofetar, șofer distribuție și inginer în panificație

Noi, echipa Voipan, ne extindem activitatea. Vrei să faci parte din echipa noastră?

1709 vizualizari
28 iul. 2021 22:52

Două câmpinence, Alexia Tudorache și Iulia Stupu, s-au calificat la Balcaniada din Croația și Europenele din Lituania, la orientare sportivă

Clubul sportiv câmpinean OK Silva a participat cu patru sportive la două competiții de orientare sportivă, care au avut loc în perioada 15-25 iulie la Cluj-Napoca și în Munții Apuseni, în zona platoului carstic Padiș.