Demonstrație la aniversarea a 50 de ani de când Henri Coandă inaugura pista de aeromodele de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 12 august 1971, la Câmpina avea loc un eveniment de primă mărime pentru acea epocă - academicianul Henri Coandă inaugura pista de aeromodele, realizată la baza dealului Muscel, astăzi, undeva la intrarea pe Drumul Taberei, pe partea dreaptă spre ”Fântâna cu Cireși”. 

La aniversarea a jumătate de secol de la acel moment deosebit de important, pasionații aeromodelelor din zilele noastre au organizat o mică demonstrație. Cineva chiar a reușit să aducă fragmentul unui aeromodel (foto medalion, în fotografia cu Henri Coandă la momentul inaugurării) despre care se spune că a făcut parte din demonstrația de la inaugurare.
Aeromodelismul nu mai are astăzi elanul de acum cinci decenii, dar, totuși, câțiva entuziaști au găsit înțelegere la consilierii locali Cosmin Raț și Valentin Crețu, care au inițiat un proiect, adoptat de plenul Consiliului Local după lungi peripeții, despre care am scris la momentul respectiv. Vă reamintim că, în Consiliul Local Câmpina, s-a aprobat amenajarea unei noi piste de karting și a uneia de aeromodele lângă spațiul care a găzduit Satul de Vacanță.

5325 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

76 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1732 vizualizari
24 mar. 2023 22:44

Ziua Porților Deschise la Poliția Județeană Prahova și Poliția Municipală Câmpina

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii și a fost preluat ulterior pe actualul drapel al Poliţiei Române. Anul acesta se împlinesc 201 ani de la înființarea Poliției Române, iar cu această ocazie, vineri, 24 martie, porțile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Poliției Municipale Câmpina au fost deschise pentru copii.

Alte stiri recente

1249 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.

991 vizualizari
27 mar. 2023 18:28

27 de persoane și-au găsit un loc de muncă la Târgul Joburilor de lângă casă, organizat sâmbătă la Câmpina

Peste 130 de câmpineni interesați de un loc de muncă au discutat cu angajatorii locali și 27 dintre aceștia și-au găsit un job sâmbătă, 25 martie 2023, în cadrul Târgului Joburilor de lângă casă, eveniment organizat de Asociația Cartierelor Câmpinița și Muscel, prin inițiativa Cumpără de lângă casă.