Demonstrație la aniversarea a 50 de ani de când Henri Coandă inaugura pista de aeromodele de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 12 august 1971, la Câmpina avea loc un eveniment de primă mărime pentru acea epocă - academicianul Henri Coandă inaugura pista de aeromodele, realizată la baza dealului Muscel, astăzi, undeva la intrarea pe Drumul Taberei, pe partea dreaptă spre ”Fântâna cu Cireși”. 

La aniversarea a jumătate de secol de la acel moment deosebit de important, pasionații aeromodelelor din zilele noastre au organizat o mică demonstrație. Cineva chiar a reușit să aducă fragmentul unui aeromodel (foto medalion, în fotografia cu Henri Coandă la momentul inaugurării) despre care se spune că a făcut parte din demonstrația de la inaugurare.
Aeromodelismul nu mai are astăzi elanul de acum cinci decenii, dar, totuși, câțiva entuziaști au găsit înțelegere la consilierii locali Cosmin Raț și Valentin Crețu, care au inițiat un proiect, adoptat de plenul Consiliului Local după lungi peripeții, despre care am scris la momentul respectiv. Vă reamintim că, în Consiliul Local Câmpina, s-a aprobat amenajarea unei noi piste de karting și a uneia de aeromodele lângă spațiul care a găzduit Satul de Vacanță.

5486 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1199 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

1811 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

85 vizualizari
12 apr. 2024 15:14

Sancțiuni de peste 40.000 lei au fost aplicate de polițiștii prahoveni într-o singură zi, inclusiv la Câmpina

Polițiștii prahoveni au desfășurat activități cu caracter preventiv în mai multe localități ale județului, inclusiv la Câmpina, iar în cursul unei singure zile, 11 aprilie 2024, valoarea acestora a fost de peste 40.000 lei.

212 vizualizari
12 apr. 2024 13:32

Gabriela Adelina Codreș, judecător la Secția Penală a Judecătoriei Ploiești, a fost desemnată președintele Biroului Electoral Câmpina

Zilele trecute a avut loc desemnarea președinților și locțiitorilor Biroului Electoral din fiecare localitate, inclusiv la nivelul județului Prahova.