Ministerul Dezvoltării a suspendat proiectele cu fonduri europene pentru Câmpina
Actualitate (Categoria articolului)
La nivelul Primăriei municipiului Câmpina sunt în lucru mai multe proiecte pentru care se dorește obținerea finanțării europene. Două dintre ele sunt în fază foarte avansată, în etapa de contractare și asta încă din... toamna anului trecut. Cu toate acestea, veștile bune cu privire la acordarea finanțării întârziau să apară, iar acum avem și explicația oficială de la Ministerul Dezvoltării: procesul de contractare a fost suspendat din cauza unui debit de 5,5 milioane lei pe care Primăria îl are către AMPOR (Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional 2014 - 2020). Este vorba despre corecția de 5,5 milioane lei la Calea Dacia.
Cele două proiecte aflate în faza de contractare sunt "Restaurarea, dotarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural - Muzeul Hasdeu" și "Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale" - Reabilitare termică Blocul 12 de pe Strada Victoriei. Având în vedere întârzierea în semnarea contractelor, pe 7 iunie 2018 am trimis două solicitări de informații în baza Legii 544/2001, una la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și una la Primăria Câmpina, întrebând despre stadiul proiectelor și de ce se întârzie atât de mult semnarea contractelor de finanțare. Astăzi am primit răspunsul de la Ministerul Dezvoltării Regionale, pe cel de la Primărie încă îl mai așteptăm...
Răspunsul Ministerului Dezvoltării este cât se poate de clar:
“UAT Municipiul Câmpina a formulat cerere de chemare în judecată în contradictoriu cu instituția noastră, prin care a solicitat anularea Procesului verbal de constatare a neregulilor și de stabilire a corecțiilor financiare nr. 107040/17.12.2014 cu privire la proiectul cu titlul „Modernizare Calea Daciei” și a Deciziei nr. 30/10.04.2015, formându-se, pe rolul Curții de Apel Ploiești, Dosarul nr. 26/42/2016. Prin Sentința civilă nr. 69/16.03.2016, pronunțată de Curtea de Apel Ploiești, Secția a II- a Civilă, de Contencios Administrativ și Fiscal, instanța a respins acțiunea formulată de reclamanta UAT Municipiul Câmpina. Împotriva acestei soluții UAT Municipiul Câmpina a formulat recurs, aflându-se în prezent pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție în procedură de filtru.
În urma verificărilor efectuate conform procedurii de contractare a proiectelor solicitantului UAT Municipiul Câmpina, depuse în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, s-a constatat că aceasta are debite de achitat către AMPOR. Până la soluționarea acestui aspect, AMPOR a suspendat procesul de contractare pentru proiectele respective”.
Cu alte cuvinte, până când Primăria Câmpina nu plătește corecția financiară de 5,5 milioane lei pentru Calea Dacia, contractarea altor proiecte cu fonduri europene nu va fi posibilă. Este un proces pe rol, prin care Primăria a contestat actul administrativ fiscal prin care i-au fost blocate conturile de către Fisc, la cererea Ministerului Dezvoltării. Primăria s-a adresat instanței, iar conturile i-au fost deblocate pe perioada procesului, până la obținerea unei sentințe definitive. A pierdut la Curtea de Apel Ploiești, a făcut recurs la Înalta Curte, recursul a fost declarat admisibil și urmează să se stabilească un prim termen de judecată. Nu se știe cât va mai dura, dar timpul nu e de partea Câmpinei.
Ar mai fi o întrebare în toată povestea asta. Dacă tot e suspendată contractarea de noi proiecte, oare primarul și viceprimarul își mai primesc sporul de 25% pentru că lucrează cu fonduri europene? Și dacă da, de ce?
Comentarii
- 13.06.2018 21:38 Asta da lovitura pentru administratia Tiseanu! Nashpa situatia! Poate ar fi cazul sa aflam si vinovatii pentru povestea asta!
- 13.06.2018 23:18 Inteleg ca este un proces pe rol... Nu inteleg de ce nu a platit mai intai primaria corectia decisa de minister si apoi sa se judece?! Aaa, sau trebuie sa se stabileasca si un vinovat? Se stie... (Plic)Tiseanu!
- 13.06.2018 23:21 Și totuși Tiseanu rezistă!
- 14.06.2018 09:00 Bani cât mai mulți și sporuri cât mai mari..... cât despre munca ...... da ce atâta grabă.
- 14.06.2018 10:27 Cât mai trebuie sa suportam acest personaj ... ajuns printr-o conjunctura nefericita in funcția de primar?! Pana și in comunele din jurul nostru se întâmpla câte ceva, in ditamai municipiul, mimic! De ce? Ca avem un primar leneș, căruia nu ii mai pasa, care e cu gândul numai la ...! Cat mai suportam?!
- 14.06.2018 12:07 Consiliu local trebuie convins ca este mai bine sa ai un cont BUFFER de rezerva, negociat cu bancile , si e mult mai avantajos sa deblochezi situatia si sa contractezi alte zeci de milioane de euro pentru alte N proiecte. Exemplu, acum pe piata exista un SUPERGHID - POR , Axa 13.1, prioritte de investitii 9B, care permite dezvoltarea infrastructurii sociale, inclusiv CONSTRUIREA de LOCUINTE SOCIALE cu doar 2 % cofinantare. Cetatenii nu au o a doua primarie curata in oras si daca nu deblocheaza situatia primarul si tot consiliul local tine comunitatea locala in subdezvoltare. Asta trebuie comunicat votantilor
- 15.06.2018 10:15 Sa facem o recapitulare ;8 mil.lei imprumut bancar pentru blocul nou de sociale unde nu locuieste nimeni nefiind instalate utilitatile :8,9 mil. lei cere Cast Banesti de la Calea Dacia,proces in derulare:5,5 mil.lei tot pentru Calea Dacia ,proces in derulare .Sa ne imaginam ca se vor plati acesti bani, inseamna aproape FALIMENT ,aici s-a ajuns dupa ani de NEPASARE si INCOMPETENTA.Asteptam ce? o noua conducere dupa alegeri la fel de INCOMPETENTA?in schimb se platesc salarii imense.
- 16.06.2018 09:10 Ar trebui sa ii crape de rusine obrazul ala gros lui Tiseanu! Peste tot se lauda cu proiectele europene, acum, ce mai zice?! Sa ii fie rusine! A dus orasul asta de rapa!
Actualitate
Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate
Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

Primim de la cititori. Din nou despre copacii măcelăriți din Câmpina
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis aceste imagini și un scurt comentariu, subiectul fiind unul care s-a mai discutat la nivelul Câmpinei fără a se ajunge vreodată la o soluție unanim acceptată - toaletarea copacilor.
Alte stiri recente

Programul handbalistelor de la CS Câmpina la turneul final de la Suceava
Turneul final al Campionatul Național de Handbal Feminin pentru Juniori IV se desfășoară în perioada 7-11 iunie, la Suceava. La turneul final la care participă cele mai bune 16 echipe din țară se află și CS Câmpina, antrenor Daniel Vasile.

Fotbal în Prahova. La mijlocul săptămânii au loc semifinalele Cupei și o restanță
La mijlocul acestei săptămâni, în fotbalul prahovean sunt programate mai multe partide. Este vorba de semifinalele fazei județene a Cupei României, dar și o restanță din campionat. Iată programul complet al acestor meciuri și delegările: