Ziua Mondială a Libertății Presei, sărbătorită la Ploiești și Câmpina printr-un festival cultural care include mai multe evenimente

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua Mondială a Libertății Presei (3 mai) va fi marcată la Ploiești și Câmpina printr-un festival deosebit, organizat de Filiala Prahova a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Aflat la prima ediție, Festivalul Cultural Internațional "Libertate și jurnalism" (programat să se desfășoare în perioada 3-7 mai 2019) le va da ocazia celor interesați să viziteze mai multe expoziții de grafică dedicate libertății presei, să asiste la conferințe despre provocările presei de ieri și de azi, dar să participe și la lansări de carte, recitări de epigramă și chiar scurte reprezentații teatrale.

Festivalul va debuta vineri, 3 mai, la Biblioteca Județeană "Nicolae Iorga" din Ploiești, unde la ora 14.00 vor avea loc vernisajul expoziției "Caricatura prahoveană pentru libertatea presei" (curator Bogdan Stoicescu) și o prelegere pe tema "Caricatura și cenzura" - susținută de apreciatul grafician Nicolae Ioniță. În cadrul expoziției vor putea fi admirate lucrări semnate de artiști precum Cristian Mihăilescu, Gelu Pascal, Julian Pena-Pai, Mihai Ignat, Marian Avramescu și Nicolae Ioniță, dar și mai multe lucrări ale regretatului Gheorghiță Ghinea-Uriașu.
În aceeași zi, la Vila Barbizon din Câmpina, de la ora 17.00, festivalul inițiat și organizat de Filiala Prahova a UZPR va programa o serată culturală pe tema "Libertate și jurnalism", cuprinzând mai multe prelegeri despre libertatea și istoria presei, vernisajul unei expoziții de caricatură ("Nicolae Iorga în presa timpului"), un recital de epigramă și o lansare de carte. O astfel de serată culturală va avea loc și pe 7 mai, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă din Ploiești, organizată împreună cu Casa de Cultură "I.L. Caragiale" a municipiului Ploiești. Din programul acesteia fac parte prelegeri, un recital de epigramă, un scurt spectacol de teatru susținut de trupa "Atitudini" și un moment muzical, dar și vernisajul unei expoziții internaționale de caricatură.
La toate aceste evenimente, accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile. Partenerii Festivalului sunt Consiliul Județean Prahova - prin Biblioteca Județeană "Nicolae Iorga" și Muzeul Județean de Artă Prahova "Ion Ionescu-Quintus", Primăria Municipiului Ploiești - prin Casa de Cultură "I.L. Caragiale", Societatea Scriitorilor Prahoveni și Primăria Câmpina - prin Biblioteca Municipală "Constantin I. Istrati" Câmpina.

4097 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1247 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2068 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

257 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

397 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.