Colegiul "Grigorescu" din Câmpina, printre participanții la Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viața mea”

Social (Categoria articolului)

La inițiativa Patriarhiei Române și în parteneriat cu Ministerul Educației, mai multe instituții de învățământ din țară participă, în această perioadă, la Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viața mea”. Printre participanți se numără și Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din municipiul Câmpina, proiectul fiind coordonat de profesoarele Dana Ștefan și Elisabeta Milea, în colaborare preoții Gheorghe Mantu și Răzvan Topală de la Parohia Sfânta Treime”.

Tema concursului este generoasă și sensibilă, în egală măsură, rugăciunea fiind una dintre cele mai vechi experiențe umane și se caracterizează, înainte de toate, prin unicitatea ei, prin relația pe care omul o are cu Dumnezeu. Concursul își propune să cultive relația omului cu Dumnezeu și cu aproapele prin rugăciune și constă în realizarea unui proiect cu caracter cultural-religios care are ca obiective: 
- cunoașterea învățăturii Bisericii Ortodoxe despre rolul rugăciunii în viața creștinului;
- trăirea experienței rugăciunii în viața personală și comunitară în Biserică;
- implicarea tinerilor în mod activ în viața Bisericii.
Acest proiect oferă posibilitatea unor frumoase experiențe de comuniune și întrajutorare ce pot schimba sensuri și poate chiar existențe umane, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în perioada Postului Paștelui, când viața noastră trebuie să fie o formă de pocăință și de iubire.
2022 este Anul omagial al rugăciunii în viața bisericii și creștinului, iar Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viața mea” se adresează copiilor și tinerilor din țară și din diaspora, unul dintre obiectivele sale fiind și încueajarea colaborării preotului cu profesorii din cadrul unităţilor de învăţământ aflate pe teritoriul parohiei.

3110 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2288 vizualizari
02 dec. 2022 09:37

Un nou proiect Erasmus+ derulat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”

Vă informam în urmă cu câteva zile despre un proiect Erasmus+ coordonat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”Împreună, dincolo de diferențe”. Ei bine, acest proiect nu este singurul la care participă școala câmpineană, un alt proiect aflat în derulare fiind intitulat ”All different, all equal” (Toți diferiți, toți egali).

2630 vizualizari
02 dec. 2022 08:53

La Câmpina a apărut un grup de tratare a dependențelor

De puțin timp, la Câmpina a apărut un grup în cadrul căruia se discută despre dependențele de orice fel, cea mai obișnuită fiind dependența de acool, dar se discută și despre dependența de droguri sau de jocuri de noroc.

Alte stiri recente

399 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

995 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.