CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Câmpina are nevoie de un serviciu public de transport local în locul unei firme private

- Actualitate -

Câmpina are nevoie de un serviciu public de transport local în locul unei firme private

Aceasta este una dintre concluziile dezbaterii publice privind Planul de Mobilitate Urbană a Municipiului (PMU). Iar la baza acestei concluzii stau mai multe argumente incluse în PMU și despre care s-a vorbit astăzi pe larg. 

Transportul public local este asigurat de către o societate privată, în baza unul contract încheiat cu Primăria Câmpina. Transportul se realizează cu microbuze de 14 sau 16 locuri, pe patru trasee locale. Sunt autovehicule vechi, cu următorii ani de fabricație: 1996, 1997, 2001, 2004, 2008. Nu sunt dotate cu sisteme de siguranță, de facilitare a accesului sau sisteme pentru persoanele cu nevoi speciale (facsimil).
Sistemul de transport public nu este dotat cu camere video în interiorul mașinilor și în stații; stațiile nu au nici sistem propriu de iluminat; cu excepția Bulevardului Carol I, stațiile sunt la distanțe mult prea mari. În 2015, în medie, 724 de călători pe zi au utilizat serviciul public de transport (zile lucrătoare), la care s-au adăugat aproximativ 30 de beneficiari ai unor abonamente.
Din punctul de vedere al specialiștilor care au realizat Planul de Mobilitate Urbană, la Câmpina s-ar impune reorganizarea sistemului de transport public local prin achiziționarea de autobuze ecologice, regândirea sistemului de tarifare, implementarea unui sistem de informare pentru călători, amenajarea stațiilor, crearea unui terminal (facsimil). Iar soluția cea mai bună ar fi crearea unui serviciu public de transport local, în subordinea administrației locale, așa cum au procedat multe localități din țară. O idee cu care primarul Horia Tiseanu este de acord pentru că ar aduce mai multe avantaje pentru comunitate: un transport mai civilizat, controlul asupra tarifelor, eficientizarea sistemului de transport public prin achiziționarea unor autobuze ecologice și chiar realizarea unui mic parc de celule fotovoltaice al cărui principal scop să fie tocmai alimentarea acestor autobuze (video).

 


09 Jun 2016 21:26 8112 vizualizari


Comentarii


  • 11.06.2016 14:00 ionica Tiseanu e buldog batran.Are si pedigree.Acum s-a luminat in legatura cu Eliro.O fi facand naveta cu ei?Buclucul e altul.Manasia si actionarii fara numar de la Eliro se reprofileaza.Poate isi deschid pompe funebre...sa faca concurenta la Floricon,zic.Tragand linie toate srl cu activitate transport persoane care misuna prin Campina au capusat.Or fi creat locuri de munca,la Autogara la Cord la cea mai mica ploaie trebuie sa iei barca,la Ave masile sunt sub orice hal,nu ca Eliro ii intrec.Or fi platit ei la bugetul local taxe dar nu se vad imbunatatiri.Masinile sunt f vechi,soferii nu le ingrijesc,pun manele in autobuz,calatorii iau praful gros cat degetul,sefii numara morman si tot asa.Inainte sa deschida gura actionarii mai bine se uita in propria ograda si ofera conditii(daca le pasa)
  • 10.06.2016 17:56 Vlad Imi aduc aminte ce urat au vorbit cei de la Elirod e voi atunci cand ati demascat niste lucruri - costul enorm al biletului, subventie de un miliard lei si conditii de tot ...! Acum, sunt curios, la fel de tare il injura Manasia pe Tiseanu cum va injura si pe voi?!
  • 10.06.2016 10:31 jean iohan Poza este expresiva,intre doua nu te ploua hehehe,asta da viata fara stres si platit regeste la timp.Vai ce descoperire 'macabra',se poate vorbi fara fapte inca 50 de ani asa cum se vede in Campina.De ce nu se apeleaza la partidul romilor sa asigure transport ecologic cu carutele, e mai ieftin si poluare minima.Se poate face si un terminal de elicoptere daca e sa bati campii pe banii locuitorilor.Dar masina de 28mii euro cat polueaza din banii publici?Pe cand si un plan de reabilitare termica a blocurilor,a parcului industrial promis inainte de campanie,unde este programul ce a fost expus cainilor in timpul campaniei?
105 vizualizari 25 Jul 2024 19:27 Primim de la cititori. Grădinile suspendate de la... Căminul Petrol

Primim de la cititori. Grădinile suspendate de la... Căminul Petrol

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.38.425 o imagine surprinsă în cursul zilei de joi, 25 iulie, în incinta Căminului Petrol.

citeste mai mult
2170 vizualizari 24 Jul 2024 23:14 Peste 5,5 milioane lei din bugetul local al Câmpinei pentru trei proiecte cu fonduri europene, nefinalizate la timp

Peste 5,5 milioane lei din bugetul local al Câmpinei pentru trei proiecte cu fonduri europene, nefinalizate la timp

Joi, 25 iulie, de la ora 11.00, primarul Alin Moldoveanu i-a convocat pe consilierii locali într-o ședință extraordinară, care cu siguranță va provoca multe discuții.

citeste mai mult
554 vizualizari 24 Jul 2024 20:17 Joi, 25 iulie, în Câmpina se vor auzi focuri de armă. E doar un exercițiu al Jandarmeriei

Joi, 25 iulie, în Câmpina se vor auzi focuri de armă. E doar un exercițiu al Jandarmeriei

În cursul zilei de joi, 25 iulie, între orele 9.00 și 14.00, la Câmpina este planificat un exercițiu al Inspectoratului Județean al Jandarmeriei, care va avea loc în interiorul unității de jandarmi din sudul Câmpinei, vis-a-vis de Complexul comercial Lidl.

citeste mai mult
1930 vizualizari 24 Jul 2024 13:30 Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria municipiului Câmpina derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV