Câmpina are nevoie de un serviciu public de transport local în locul unei firme private

Actualitate (Categoria articolului)

Aceasta este una dintre concluziile dezbaterii publice privind Planul de Mobilitate Urbană a Municipiului (PMU). Iar la baza acestei concluzii stau mai multe argumente incluse în PMU și despre care s-a vorbit astăzi pe larg. 

Transportul public local este asigurat de către o societate privată, în baza unul contract încheiat cu Primăria Câmpina. Transportul se realizează cu microbuze de 14 sau 16 locuri, pe patru trasee locale. Sunt autovehicule vechi, cu următorii ani de fabricație: 1996, 1997, 2001, 2004, 2008. Nu sunt dotate cu sisteme de siguranță, de facilitare a accesului sau sisteme pentru persoanele cu nevoi speciale (facsimil).
Sistemul de transport public nu este dotat cu camere video în interiorul mașinilor și în stații; stațiile nu au nici sistem propriu de iluminat; cu excepția Bulevardului Carol I, stațiile sunt la distanțe mult prea mari. În 2015, în medie, 724 de călători pe zi au utilizat serviciul public de transport (zile lucrătoare), la care s-au adăugat aproximativ 30 de beneficiari ai unor abonamente.
Din punctul de vedere al specialiștilor care au realizat Planul de Mobilitate Urbană, la Câmpina s-ar impune reorganizarea sistemului de transport public local prin achiziționarea de autobuze ecologice, regândirea sistemului de tarifare, implementarea unui sistem de informare pentru călători, amenajarea stațiilor, crearea unui terminal (facsimil). Iar soluția cea mai bună ar fi crearea unui serviciu public de transport local, în subordinea administrației locale, așa cum au procedat multe localități din țară. O idee cu care primarul Horia Tiseanu este de acord pentru că ar aduce mai multe avantaje pentru comunitate: un transport mai civilizat, controlul asupra tarifelor, eficientizarea sistemului de transport public prin achiziționarea unor autobuze ecologice și chiar realizarea unui mic parc de celule fotovoltaice al cărui principal scop să fie tocmai alimentarea acestor autobuze (video).

 

7063 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • jean iohan 10.06.2016 10:31 Poza este expresiva,intre doua nu te ploua hehehe,asta da viata fara stres si platit regeste la timp.Vai ce descoperire 'macabra',se poate vorbi fara fapte inca 50 de ani asa cum se vede in Campina.De ce nu se apeleaza la partidul romilor sa asigure transport ecologic cu carutele, e mai ieftin si poluare minima.Se poate face si un terminal de elicoptere daca e sa bati campii pe banii locuitorilor.Dar masina de 28mii euro cat polueaza din banii publici?Pe cand si un plan de reabilitare termica a blocurilor,a parcului industrial promis inainte de campanie,unde este programul ce a fost expus cainilor in timpul campaniei?
  • Vlad 10.06.2016 17:56 Imi aduc aminte ce urat au vorbit cei de la Elirod e voi atunci cand ati demascat niste lucruri - costul enorm al biletului, subventie de un miliard lei si conditii de tot ...! Acum, sunt curios, la fel de tare il injura Manasia pe Tiseanu cum va injura si pe voi?!
  • ionica 11.06.2016 14:00 Tiseanu e buldog batran.Are si pedigree.Acum s-a luminat in legatura cu Eliro.O fi facand naveta cu ei?Buclucul e altul.Manasia si actionarii fara numar de la Eliro se reprofileaza.Poate isi deschid pompe funebre...sa faca concurenta la Floricon,zic.Tragand linie toate srl cu activitate transport persoane care misuna prin Campina au capusat.Or fi creat locuri de munca,la Autogara la Cord la cea mai mica ploaie trebuie sa iei barca,la Ave masile sunt sub orice hal,nu ca Eliro ii intrec.Or fi platit ei la bugetul local taxe dar nu se vad imbunatatiri.Masinile sunt f vechi,soferii nu le ingrijesc,pun manele in autobuz,calatorii iau praful gros cat degetul,sefii numara morman si tot asa.Inainte sa deschida gura actionarii mai bine se uita in propria ograda si ofera conditii(daca le pasa)

Actualitate

5161 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

3016 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

437 vizualizari
29 feb. 2020 12:49

Cupa României, faza județeană, 16-imi de finală. Rezultate

Sâmbătă și duminică au loc partidele din 16-imile de finală ale fazei județene a Cupei României, fază din care au intrat în competiție și echipele din primul eșalon valoric județean. Primele două partide s-au disputat sâmbătă dimineață, celelate jocuri fiind programate în această după-amiază și mâine dimineață.

695 vizualizari
29 feb. 2020 10:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.