Podețul de peste râul Doftana este construit de societatea Le Grand G&G din Câmpina (câștigătoarea licitației organizate de Primăria Bănești) și va costa 1.512.341 lei fără TVA. Municipiul Câmpina și comuna Bănești vor contribui fiecare cu câte 5% din valoarea investiției, iar Consiliul Județean Prahova cu 90%. Va fi un podeț pietonal, cu o lungime de aproximativ 250 metri și o lățime de 1,2 metri, va avea o structură metalică și va fi prevăzut cu balustrade.
Vă reamintim că, în urmă cu cinci ani, podul de piatră de peste râul Doftana, construit pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza, s-a prăbușit parțial din cauza cantității mari de precipitații din primăvara lui 2014. Ulterior, Consiliul Județean Prahova, Consiliul Local Câmpina și Consiliul Local Bănești s-au asociat pentru construirea unui pod nou, având în vedere zecile de navetiști care se deplasează zilnic, pe jos sau cu bicicleta, între cele două localități. Inițial s-a dorit ca noul pod să fie pe amplasamentul celui vechi, dar până la urmă s-a luat decizia construirii unui podeț (o punte pietonală) lângă podul avariat, în aval de acesta (spre DN1).
Sâmbătă dimineață au început lucrările de intervenție pentru remedierea deficiențelor constate la rețeaua de canalizare în zona Răcitor, pe Strada B.P. Hasdeu din Câmpina.
Este evident că realizarea drumului Valea Doftanei - Săcele este o prioritate pentru Consiliul Județean Prahova, acesta urmând a deveni o alternativă la cel mai aglomerat drum din România - DN1 pe Valea Prahovei.
Subiectul a fost discutat și la ultima ședință ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul anului trecut - în zona ”Răcitor” sunt probleme la rețeaua de canalizare, una veche și care creează mari neplăceri locuitorilor de la blocurile din zonă.
În cursul zilei de joi, 16 ianuarie 2025, polițiștii au efectuat două percheziții în comuna Scorțeni, la locuințele unei persoane bănuite de furt calificat, operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.