În nicio farmacie din Câmpina nu se mai găsește vaccin antigripal. Medicii de familie așteaptă doze suplimentare de la Ministerul Sănătății

Social (Categoria articolului)

Vaccinul antigripal a dispărut complet din farmaciile din municipiul Câmpina și nici nu există speranțe să mai apară prea curând. Și asta pentru că nici în depozite nu mai sunt stocuri și nici la importatorii vaccinul antigripal nu mai este de găsit. La începutul sezonului rece, în ultimul trimestru al anului trecut, când vaccinul se găsea în farmacii, dar cerere nu prea exista, nu se gândea nimeni că se va ajunge la situația de astăzi.

Speriați de numărul mare de îmbolnăviri de la nivel național și mai ales de faptul că săptămânal mor oameni din cauza gripei (48 decese până acum, dintre care șase în Prahova), câmpinenii și locuitorii comunelor învecinate au căutat cu disperare vaccinul antigripal în farmacii. Din păcate, fără succes. La medicii de familie nicio șansă să mai poată fi găsit vaccinul antigripal. În teritoriu au ajuns puține doze și toate au fost epuizate până la jumătatea lunii ianuarie (57.950 doze la nivelul întregului județ, potrivit DSP Prahova), prioritate având bolnavii cronic, copiii și femeile însărcinate. Medicii de familie au solicitat suplimentarea dozelor, dar deocamdată nu se știe când acestea vor ajunge în teritoriu. Ministrul Sănătății a anunțat că ministerul pe care îl conduce va achiziționa 25.000 de doze de vaccin pe care le va distribui direcțiilor județene de sănătate publică, iar acestea le vor trimite medicilor de familie, dar este vorba despre doze gratuite, destinate pacienților din categoriile de risc.
(Foto cu caracter ilustrativ)

4181 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1987 vizualizari
16 aug. 2019 11:47

Peste 100 de elevi și profesori din țară au participat la concursul de dezbateri "Câmpina Impromptu Open 2019"

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost gazda ediției a V-a a concursului de dezbateri "Câmpina Improptu Open", un eveniment dedicat în acest an aniversării centenarului liceului. Competiția a reunit 27 de echipe din întreaga țară, în total peste 100 de elevi și profesori coordonatori. De la un an la altul, competiția de dezbateri organizată sub egida AES (Asociației de Educație Socială) crește în valoare și tinde să devină una dintre cele mai atractive la nivel național.

2566 vizualizari
14 aug. 2019 12:18

Pompierii prahoveni s-au luptat, timp de mai multe ore, cu două incendii extrem de puternice, la Breaza și Baba Ana

Un incendiu violent a izbucnit marți, 13 august, la Breaza, la mai multe anexe gospodărești situate la Valea Târsei. La sosirea echipajelor de pompieri, focul se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, cu degajare mare de fum.

Alte stiri recente

2308 vizualizari
17 aug. 2019 19:49

Liga A Prahova, etapa I. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață, la Boldești, s-a dat startul unei noi ediții a Campionatului Ligii A Prahova la fotbal. Primul joc al etapei și al campionatului a opus două echipe de tradiție, Petrolistul Boldești și Tricolorul Breaza. Cele mai multe dintre meciurile acestei prime etape au avut loc sâmbătă după-amiaza, runda urmând a se încheia duminică dimineață.

6241 vizualizari
17 aug. 2019 16:21

Incendiu la Câmpina, la două case din cartierul Câmpinița. Cinci persoane au fost evacuate

UPDATE 16.50 - Incendiul a fost lichidat. Una dintre autospeciale s-a retras la bază, celelalte echipaje de pompieri intervin pentru înlăturarea efectelor incendiului.
 
În cartierul Câmpinița din municipiul Câmpina a avut loc sâmbătă după-amiază un incendiu puternic, în urma căruia au ars două case, în suprafață de 150mp și 120mp, precum și mai multe anexe gospodărești, iar cinci persoane au fost evacuate, după cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.