În nicio farmacie din Câmpina nu se mai găsește vaccin antigripal. Medicii de familie așteaptă doze suplimentare de la Ministerul Sănătății

Social (Categoria articolului)

Vaccinul antigripal a dispărut complet din farmaciile din municipiul Câmpina și nici nu există speranțe să mai apară prea curând. Și asta pentru că nici în depozite nu mai sunt stocuri și nici la importatorii vaccinul antigripal nu mai este de găsit. La începutul sezonului rece, în ultimul trimestru al anului trecut, când vaccinul se găsea în farmacii, dar cerere nu prea exista, nu se gândea nimeni că se va ajunge la situația de astăzi.

Speriați de numărul mare de îmbolnăviri de la nivel național și mai ales de faptul că săptămânal mor oameni din cauza gripei (48 decese până acum, dintre care șase în Prahova), câmpinenii și locuitorii comunelor învecinate au căutat cu disperare vaccinul antigripal în farmacii. Din păcate, fără succes. La medicii de familie nicio șansă să mai poată fi găsit vaccinul antigripal. În teritoriu au ajuns puține doze și toate au fost epuizate până la jumătatea lunii ianuarie (57.950 doze la nivelul întregului județ, potrivit DSP Prahova), prioritate având bolnavii cronic, copiii și femeile însărcinate. Medicii de familie au solicitat suplimentarea dozelor, dar deocamdată nu se știe când acestea vor ajunge în teritoriu. Ministrul Sănătății a anunțat că ministerul pe care îl conduce va achiziționa 25.000 de doze de vaccin pe care le va distribui direcțiilor județene de sănătate publică, iar acestea le vor trimite medicilor de familie, dar este vorba despre doze gratuite, destinate pacienților din categoriile de risc.
(Foto cu caracter ilustrativ)

5514 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

131 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

1105 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

Alte stiri recente

494 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

2262 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.