În nicio farmacie din Câmpina nu se mai găsește vaccin antigripal. Medicii de familie așteaptă doze suplimentare de la Ministerul Sănătății

Social (Categoria articolului)

Vaccinul antigripal a dispărut complet din farmaciile din municipiul Câmpina și nici nu există speranțe să mai apară prea curând. Și asta pentru că nici în depozite nu mai sunt stocuri și nici la importatorii vaccinul antigripal nu mai este de găsit. La începutul sezonului rece, în ultimul trimestru al anului trecut, când vaccinul se găsea în farmacii, dar cerere nu prea exista, nu se gândea nimeni că se va ajunge la situația de astăzi.

Speriați de numărul mare de îmbolnăviri de la nivel național și mai ales de faptul că săptămânal mor oameni din cauza gripei (48 decese până acum, dintre care șase în Prahova), câmpinenii și locuitorii comunelor învecinate au căutat cu disperare vaccinul antigripal în farmacii. Din păcate, fără succes. La medicii de familie nicio șansă să mai poată fi găsit vaccinul antigripal. În teritoriu au ajuns puține doze și toate au fost epuizate până la jumătatea lunii ianuarie (57.950 doze la nivelul întregului județ, potrivit DSP Prahova), prioritate având bolnavii cronic, copiii și femeile însărcinate. Medicii de familie au solicitat suplimentarea dozelor, dar deocamdată nu se știe când acestea vor ajunge în teritoriu. Ministrul Sănătății a anunțat că ministerul pe care îl conduce va achiziționa 25.000 de doze de vaccin pe care le va distribui direcțiilor județene de sănătate publică, iar acestea le vor trimite medicilor de familie, dar este vorba despre doze gratuite, destinate pacienților din categoriile de risc.
(Foto cu caracter ilustrativ)

4012 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

13 vizualizari
22 apr. 2019 09:13

Școala Centrală Câmpina, locul I la faza naționala a concursului "Made for Europa", un fel de olimpiadă a proiectelor finanțate prin programe europene

Am scris despre proiectul Școlii Centrale Câmpina atunci când echipa de proiect a câștigat faza județeană a concursului național "Made for Europa" și s-a calificat la faza națională. Ei bine, avem bucuria să vă anunțăm că la etapa națională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 18-21 aprilie 2019, Școala Centrală a obținut locul I. 

4989 vizualizari
21 apr. 2019 06:44

Două persoane și-au pierdut viața, iar alta a fost grav rănită într-un tragic accident pe DN1, în apropiere de Bănești

UPDATE - Tânărul din Florești, transportat la spital, este în comă. El a suferit mai multe traumatisme deosebit de grave. Poliția a deschis o anchetă în acest caz pe numele șoferului autoutilitarei pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă.

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN1, în apropierea comunei Bănești, în zona Bisericii "Nașterea Maicii Domnului" sau "Biserica Călătorului", cum i se mai spune. O autoutilitară care se deplasa spre Ploiești a lovit două autoturisme oprite parțial pe partea carosabilă și parțial în afara carosabilului. În urma impactului puternic, două persoane și-au pierdut viața și o a treia a fost grav rănită.

Alte stiri recente

132 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".

264 vizualizari
22 apr. 2019 08:00

Schimbare în Consiliul Local Câmpina. Mihail Cojocaru (ALDE) devine consilier în locul lui Gabriel Dima

După ce "a fluierat în biserica ALDE", după cum singur a afirmat în plenul ședinței Consiliului Local Câmpina, consilierul Gabriel Dima a fost exclus din partid, pierzându-și, astfel, și funcția de consilier local. Locul său va fi luat de următorul de pe lista ALDE de la alegerile locale din 2016, Mihail Cojocaru, al cărui mandat urmează să fie validat la ședința Consiliului Local din 23 aprilie 2019, când va depune și jurământul de credință.