Primul teatru de improvizație pentru copii din România, "Littleimpro", a poposit sâmbătă, 25 mai 2019, la Câmpina, la invitația Asociației Frizzly, condusă de Clara Leica. O surpriză frumoasă pentru copii, dar și pentru adulții care i-au însoțit. Teatrul de improvizație pentru copii înseamnă un spectacol construit exclusiv pe ideile copiilor, pe sugestiile lor, dar și cu participarea lor. Este un spectacol interactiv, în care cei mici sunt încurajați să vorbească în public, să-și dea frâu liber imaginației, creativității. Rezultă o distracție teribilă, pe scenă și în public.
"Littleimpro" înseamnă actorii Carmen Lopăzan, Alexandra Timofte, Claudiu Maier și Dragoș Muscalu, fundalul muzical al spectacolelor fiind asigurat de Marian Hâncu. Să improvizezi nu este un lucru simplu, pentru că improvizația e o abilitate pe care unii dintre noi o avem, alții nu. Iar teatrul de improvizație este și mai complicat, deoarece înseamnă spectacole fără scenariu, bazate pe sugestiile publicului, spectacole la care legătura dintre actori este esențială pentru cursivitatea scenetei, pentru reușita momentului. Tinerii actori de la "Littleimpro" sunt minunați, iar întâlnirea cu ei a fost o reală bucurie pentru cei mici și cei mari. Au curs lacrimi de... râs pe obrajii spectatorilor și au fost ropote de aplauze. (video)
Spectacolul a avut loc în aer liber, în curtea Asociației Frizzly. S-a intrat pe bază de bilete, dar a existat și o componentă umanitară în această poveste frumoasă, oferită de Clara Leica: pentru copiii proveniți din familii nevoiașe, intrarea a fost gratuită. Organizarea excelentă și daruri pentru cei mici din partea Librăriei Elstar și a Papetăriei Pakkaus.
A devenit o frumoasă tradiție la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina ca la festivitățile dedicate deschiderii anului școlar să fie și momente speciale, emoționante.
Școala Postliceală ”Louis Pasteur”, coordonată de Fundația AMUS France Roumanie, continuă să atragă elevi și să existe de mai bine de un sfert de secol.
Mai exact, 1.102 elevi, care sunt împărțiți de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a. Au fost emoții marți luni, 9 septembrie, și la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, mai ales pentru ”boboci”, fie că ei erau de la ”pregătitoare”, de la clasa a V-a sau a IX-a.
Pe 13 septembrie 2024 se împlinesc 111 ani de la temerara încercare a lui Aurel Vlaicu de a zbura peste Carpați, cu un aparat de zbor construit chiar de el.