Zece persoane din Prahova au murit din cauza gripei. Printre ele și un câmpinean...

Social (Categoria articolului)

Direcția de Sănătate Publică Prahova a confirmat faptul că, în ultimele trei săptămâni, zece persoane din diferite localități ale județului au decedat din cauza virusului gripal AH1. Toate cele zece persoane se aflau internate: opt la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, una la un spital din București și o altă persoană la Spitalul Municipal Câmpina. Este vorba despre șase femei și patru bărbați, toți având peste 50 de ani.

"Menționăm că toate persoanele decedate prezentau factori de risc asociați cum ar fi insuficiență renală cronică, leucemie, diabet zaharat, obezitate sau altele și nici una dintre aceste persoane nu a fost vaccinată antigripal", se precizează în comunicatul de presă remis de Direcția de Sănătate Publică. 

Într-o primă fază, DSP Prahova a anunțat nouă decese, pentru ca apoi să revină și să confirme că și la Spitalul Municipal Câmpina a murit o persoană din cauza gripei. S-a întâmplat la sfârșitul lunii februarie, dar abia astăzi a fost făcut public acest caz. Este vorba despre un bărbat din Câmpina, cu vârsta de peste 65 de ani, care s-a internat în spital pe 22 februarie, în stare gravă, fiind și bolnav cronic, iar decesul a fost înregistrat pe 25 februarie. În momentul de față, la Spitalul Municipal Câmpina nu mai există nici un pacient suspect de gripă. La Spitalul Județean de Urgență din Ploiești se mai află internate două persoane - un bărbat la care s-a confirmat existența virusului AH1, intubat și ventilat mecanic și o femeie pentru care se așteaptă rezultatele de laborator care vor confirma sau infirma existența virului gripal.

Direcția de Sănătate Publică Prahova recomandă populației să evite să ia antibiotice și se prezinte urgent la medicul de familie încă de la primele simptome respiratorii însoțite de febră. 

6613 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2131 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

1 comentarii

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2431 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.

Alte stiri recente

700 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

664 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.