CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Zece persoane din Prahova au murit din cauza gripei. Printre ele și un câmpinean...

- Social -

Zece persoane din Prahova au murit din cauza gripei. Printre ele și un câmpinean...

Direcția de Sănătate Publică Prahova a confirmat faptul că, în ultimele trei săptămâni, zece persoane din diferite localități ale județului au decedat din cauza virusului gripal AH1. Toate cele zece persoane se aflau internate: opt la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, una la un spital din București și o altă persoană la Spitalul Municipal Câmpina. Este vorba despre șase femei și patru bărbați, toți având peste 50 de ani.

"Menționăm că toate persoanele decedate prezentau factori de risc asociați cum ar fi insuficiență renală cronică, leucemie, diabet zaharat, obezitate sau altele și nici una dintre aceste persoane nu a fost vaccinată antigripal", se precizează în comunicatul de presă remis de Direcția de Sănătate Publică. 

Într-o primă fază, DSP Prahova a anunțat nouă decese, pentru ca apoi să revină și să confirme că și la Spitalul Municipal Câmpina a murit o persoană din cauza gripei. S-a întâmplat la sfârșitul lunii februarie, dar abia astăzi a fost făcut public acest caz. Este vorba despre un bărbat din Câmpina, cu vârsta de peste 65 de ani, care s-a internat în spital pe 22 februarie, în stare gravă, fiind și bolnav cronic, iar decesul a fost înregistrat pe 25 februarie. În momentul de față, la Spitalul Municipal Câmpina nu mai există nici un pacient suspect de gripă. La Spitalul Județean de Urgență din Ploiești se mai află internate două persoane - un bărbat la care s-a confirmat existența virusului AH1, intubat și ventilat mecanic și o femeie pentru care se așteaptă rezultatele de laborator care vor confirma sau infirma existența virului gripal.

Direcția de Sănătate Publică Prahova recomandă populației să evite să ia antibiotice și se prezinte urgent la medicul de familie încă de la primele simptome respiratorii însoțite de febră. 


04 Mar 2016 16:04 6883 vizualizari


Comentarii


413 vizualizari 14 Jul 2024 19:31 La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Fantasy Club, situat în clădirea BCR din centrul Câmpinei, a avut loc primul eveniment Pixel Pitch, un eveniment de tip turneu EAFC24 (fostul joc FIFA - simulator de fotbal).

citeste mai mult
277 vizualizari 11 Jul 2024 09:00 Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

În perioada 7-13 iulie 2024, satul Trăisteni, comuna Valea Doftanei, a devenit centrul creativității tinerilor din Europa, găzduind mobilitatea Creative Youth sub egida programului Erasmus+.

citeste mai mult
1535 vizualizari 09 Jul 2024 12:44 Trei școli din Prahova inovează învățarea prin intermediul proiectelor eTwinning

Trei școli din Prahova inovează învățarea prin intermediul proiectelor eTwinning

Anul școlar 2023-2024 a însemnat pentru trei școli din județul Prahova o inovare prin colaborare. Astfel, aproximativ 60 elevi prahoveni și circa 300 elevi la nivel european au desfășurat diverse activități integrate curricular, având Luna ca și context de învățare.

citeste mai mult
1004 vizualizari 05 Jul 2024 16:09 Polițiștii au poposit la Câmpina și Brebu pentru a-i îndruma pe elevi spre ”o vacanță în siguranță”

Polițiștii au poposit la Câmpina și Brebu pentru a-i îndruma pe elevi spre ”o vacanță în siguranță”

De altfel, ”Împreună pentru o vacanță în siguranță!” este sloganul sub care Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a desfășurat mai multe acțiuni la Câmpina și Brebu.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV