Zece persoane din Prahova au murit din cauza gripei. Printre ele și un câmpinean...

Social (Categoria articolului)

Direcția de Sănătate Publică Prahova a confirmat faptul că, în ultimele trei săptămâni, zece persoane din diferite localități ale județului au decedat din cauza virusului gripal AH1. Toate cele zece persoane se aflau internate: opt la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, una la un spital din București și o altă persoană la Spitalul Municipal Câmpina. Este vorba despre șase femei și patru bărbați, toți având peste 50 de ani.

"Menționăm că toate persoanele decedate prezentau factori de risc asociați cum ar fi insuficiență renală cronică, leucemie, diabet zaharat, obezitate sau altele și nici una dintre aceste persoane nu a fost vaccinată antigripal", se precizează în comunicatul de presă remis de Direcția de Sănătate Publică. 

Într-o primă fază, DSP Prahova a anunțat nouă decese, pentru ca apoi să revină și să confirme că și la Spitalul Municipal Câmpina a murit o persoană din cauza gripei. S-a întâmplat la sfârșitul lunii februarie, dar abia astăzi a fost făcut public acest caz. Este vorba despre un bărbat din Câmpina, cu vârsta de peste 65 de ani, care s-a internat în spital pe 22 februarie, în stare gravă, fiind și bolnav cronic, iar decesul a fost înregistrat pe 25 februarie. În momentul de față, la Spitalul Municipal Câmpina nu mai există nici un pacient suspect de gripă. La Spitalul Județean de Urgență din Ploiești se mai află internate două persoane - un bărbat la care s-a confirmat existența virusului AH1, intubat și ventilat mecanic și o femeie pentru care se așteaptă rezultatele de laborator care vor confirma sau infirma existența virului gripal.

Direcția de Sănătate Publică Prahova recomandă populației să evite să ia antibiotice și se prezinte urgent la medicul de familie încă de la primele simptome respiratorii însoțite de febră. 

6300 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2708 vizualizari
25 ian. 2021 12:12

Examenul auto suspendat, în Prahova, din cauza unor probleme tehnice. Candidații vor fi reprogramați

2 comentarii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Prahova anunță că, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25 ianuarie 2021, proba scrisă și proba practică a examenului pentru obținerea permisului au fost suspendate. Candidații vor fi reprogramați.

4742 vizualizari
24 ian. 2021 19:00

Consiliul Local Câmpina îi va acorda lui Paolo Gozzo, post-mortem, titlul de "Cetățean de onoare al municipiului"

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de joi, 28 ianuarie 2021, a Consiliului Local Câmpina se va afla și un proiect privind acordarea titlului de "Cetățean de onoare post-mortem al municipiului Câmpina" lui Paolo Gozzo, italianul care a înființat și condus, la Câmpina, Asociația "Inima Sfântă a lui Isus" pentru sprijinirea copiilor proveniți din familiile defavorizate.

Alte stiri recente

1770 vizualizari
25 ian. 2021 18:35

AUR se va opune în Parlament trecererii în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată nefolosită de ani buni

Articolul nostru privind proiectul legislativ inițiat de senatorul PSD, Laura Moagher, la solicitarea administrației locale, pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul localității, a creat mai multe reacții. După ce PSD Câmpina s-a grăbit să-și asume proiectul, acum, un parlamentar AUR și președintele Organizației Județene a acestei formațiuni politice au anunțat că nu vor susține acest proiect.

2552 vizualizari
24 ian. 2021 12:11

Mesajul prefectului județului Prahova cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

24 Ianuarie semnifică Ziua Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Din păcate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, acțiuni de marcare a acestui eveniment nu sunt permise decât în orașele reședință de județ și fără tradiționala Horă a Unirii.