Medimfarm SA, distribuitor exclusiv pentru România al testelor Standard Q Covid 19-Ag, singurele avizate de OMS

Actualitate (Categoria articolului)

Medimfarm SA, companie cu peste 30 de ani de experiență în domeniul farmaceutic, anunță lansarea pe piața autohtonă, în calitate de distribuitor exclusiv pentru România al testelor Standard Q Covid 19-Ag. Acestea sunt primele și, până în acest moment, singurele teste avizate de către Organizația Mondială a Sănătății destinate diagnosticării infectării cu virusul SARS- CoV-2 pe baza detecției de antigen.

Testele sunt capabile să identifice rapid proteina specifică virusului in exudatul nasofaringian al pacientului. Rezultatul se obține în 15-30 minute. Cu o sensibilitate de 96,52% și o specificitate de 99,68% aceste teste reprezintă un instrument de încredere in diagnosticare. Testele sunt produse de către SD Biosensor Inc. din Coreea de Sud, companie care ocupă locul I la nivel mondial în domeniul diagnosticării in vitro, prin inovații tehnologice continue. Acestea respectă Directiva 98/79/CE a Parlamentului European și a Consiliului Europei privind dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro. Începând de sâmbătă, 17 octombrie 2020, testele Standard Q Covid 19-Ag pot fi achiziționate de la depozitul Medimfarm - Ploiești, Str. Târgoviștei, nr. 11, telefon 0746.245.175, office@medimfarm.ro. Informații suplimentare se pot obține în farmaciile Medimfarm Topfarm, ale căror adrese și numere de telefon sunt disponibile pe site-ul www.medimfarm.ro/pharmacies. 

Precizăm faptul că testul dezvoltat de SD Biosensor Inc. necesită un tampon nasofaringian și oferă rezultate asemeni unui test de sarcină - două linii care apar în fereastra de rezultate a dispozitivului dacă este pozitiv, o linie dacă rezultatul este negativ și doar linia de testare dacă testul este invalid. OMS a aprobat aceste teste pentru utilizare de urgență, deoarece sunt mai rapide și mai ieftine decât testele de laborator și vor permite țărilor să mărească ritmul se testare, urmărire și tratare a persoanelor cu Covid 19.

1917 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

990 vizualizari
20 oct. 2020 20:30

Personalul auxiliar din cadrul Spitalului Municipal Câmpina și-a recâștigat în instanță sporurile pierdute în 2019

La finalul anului 2018, odată cu aplicarea Ordonanței de Urgență nr.114, angajaților din spitale, cei care formează personalul auxiliar (infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, bucătărese etc), le-au fost tăiate sporurile pentru munca prestată în week-end, de sărbătorile legale și în celelalte zile declarate libere conform reglementărilor legale în vigoare. Peste 50 de angajați ai Spitalului Municipal Câmpina au dat în judecată instituția și au câștigat procesul atât la fond, cât și la apel.

1765 vizualizari
20 oct. 2020 07:59

Accident pe DN1, la Breaza. Un autocamion a ajuns pe calea ferată, cabina sa fiind acroșată de un tren

Pe DN1, pe raza localității Breaza, a avut loc luni seară un accident de circulație și doar o minune a făcut ca să nu vorbim despre o tragedie. Au fost implicate trei autovehicule, dintre care două autocamioane, unul dintre acestea a ajuns pe calea ferată, unde cabina sa a fost acroșată de un tren, dar cu toate acestea nimeni nu a fost rănit.

Alte stiri recente

398 vizualizari
20 oct. 2020 20:25

Game Changers Câmpina organizează o conferință online despre dezvoltare personală

Dezvoltarea personală este un domeniu încă prea puțin explorat la noi, dar încet-încet, mai ales în rândul tinerilor, al celor aflați la început de drum în viață, acest domeniu devine din ce în ce mai apreciat. Poate tocmai de aici a apărut și dorința Grupului Informal de Inițiativă Game Changers Câmpina de a organiza un astfel de eveniment. Inițial, s-a dorit o conferință față în față, dar pentru că lucrurile din punct de vedere al măsuirilor sanitare sunt încă destul de complicate, s-a decis oganizarea acestei conferințe online.

1147 vizualizari
20 oct. 2020 19:27

Sebastian Strechioiu (Lido Câmpina) a urcat pe podium în etapa a patra a Campionatului Național de Motocros

În week-end, pe traseul de Șugaș, de lângă Sf. Gheorghe, a avut loc etapa a patra a Campionatului Național de Motocros, competiție la care au participat și sportivi de la clubul Lido Câmpina, club condus de fostul mare campion Cătălin Duță.