Medimfarm SA, distribuitor exclusiv pentru România al testelor Standard Q Covid 19-Ag, singurele avizate de OMS

Actualitate (Categoria articolului)

Medimfarm SA, companie cu peste 30 de ani de experiență în domeniul farmaceutic, anunță lansarea pe piața autohtonă, în calitate de distribuitor exclusiv pentru România al testelor Standard Q Covid 19-Ag. Acestea sunt primele și, până în acest moment, singurele teste avizate de către Organizația Mondială a Sănătății destinate diagnosticării infectării cu virusul SARS- CoV-2 pe baza detecției de antigen.

Testele sunt capabile să identifice rapid proteina specifică virusului in exudatul nasofaringian al pacientului. Rezultatul se obține în 15-30 minute. Cu o sensibilitate de 96,52% și o specificitate de 99,68% aceste teste reprezintă un instrument de încredere in diagnosticare. Testele sunt produse de către SD Biosensor Inc. din Coreea de Sud, companie care ocupă locul I la nivel mondial în domeniul diagnosticării in vitro, prin inovații tehnologice continue. Acestea respectă Directiva 98/79/CE a Parlamentului European și a Consiliului Europei privind dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro. Începând de sâmbătă, 17 octombrie 2020, testele Standard Q Covid 19-Ag pot fi achiziționate de la depozitul Medimfarm - Ploiești, Str. Târgoviștei, nr. 11, telefon 0746.245.175, office@medimfarm.ro. Informații suplimentare se pot obține în farmaciile Medimfarm Topfarm, ale căror adrese și numere de telefon sunt disponibile pe site-ul www.medimfarm.ro/pharmacies. 

Precizăm faptul că testul dezvoltat de SD Biosensor Inc. necesită un tampon nasofaringian și oferă rezultate asemeni unui test de sarcină - două linii care apar în fereastra de rezultate a dispozitivului dacă este pozitiv, o linie dacă rezultatul este negativ și doar linia de testare dacă testul este invalid. OMS a aprobat aceste teste pentru utilizare de urgență, deoarece sunt mai rapide și mai ieftine decât testele de laborator și vor permite țărilor să mărească ritmul se testare, urmărire și tratare a persoanelor cu Covid 19.

2662 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1544 vizualizari
26 iul. 2021 20:02

”Regulamentul unui consiliu local nu trebuie să restrângă drepturile recunoscute de lege”

1 comentarii

Afirmația aparține lui Mihai Apostolache - conferențiar universitar doctor la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, director al Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-Administrative. De asemenea, Apostolache a fost deputat în perioada 2004-2012 și, în prezent, este președintele partidul Prahova în Acțiune. Într-o postare pe pagina sa de Fcebook, Mihai Apostolache s-a referit la situația de la Câmpina, privind încercarea unor consilieri de a pune pumnul în gura presei. Detalii - aici.

1814 vizualizari
26 iul. 2021 12:39

Punctul de vedere al președintelui UZPR Prahova referitor la prevederile privind presa din proiectul de ROF al CL Câmpina

După cum v-am informat deja, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina de joi, 29 iulie 2021, se află un proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al CL. Regulamentul conține și prevederi referitoare la mass media, prevederi pe care noi le considerăm ilegale. Despre acest lucru am scris AICI. Vă prezentăm în continuare punctul de vedere al președintelui Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) - Filiala Prahova, Claudius Dociu, cu privire la această situație deloc plăcută pentru presa locală și nu numai. 

Alte stiri recente

2381 vizualizari
26 iul. 2021 19:46

Sacrificarea presei, o necesitate pentru ”dezvoltarea” Câmpinei

1 comentarii

La începutul acestui mandat ne-am bucurat că fața Consiliului Local s-a schimbat. Și chiar ne gândeam că vin oameni noi, care, chiar dacă nu vor avea experiența administrativă și ”șulfăneala” politică a predecesorilor lor, măcar vor avea mai multă bună credință, vor veni cu idei noi, constructive și vom asista la o dezvoltare a Câmpinei fără precedent. Am sperat că vor fi oameni care gândesc cu capul lor, nu ce scrie în agendele altora!

5071 vizualizari
25 iul. 2021 18:05

Punctul de vedere al liderilor politici câmpineni cu privire la proiectul prin care se încalcă libertatea presei și dreptul la informare al cetățeanului

Am solicitat liderilor locali ai partidelor politice cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina un punct de vedere privind proiectul referitor la Regulamentul de Organizare și Funcționare a Consiliului Local Câmpina, inițiat de consilierii Adina Gârbăcică (USR), Valentin Crețu (PLUS) și Dan Nica (PNL). Este vorba despre acel proiect care conține prevederi prin care se încalcă libertatea presei (nu se permite filmarea, iar fotografierea este permisă doar în primele cinci minute ale ședinței) și dreptul la informare al cetățeanului. Acel proiect prin care se dorește introducerea unei prevederi fără bază legală - “Consiliul local poate aproba desfășurarea ședinței cu ușile închise, în unele situații stabilite în raport de prevederile legale”. Detalii - aici.