Concert "SoNoRo Conac" la Castelul Peleș în cadrul unui proiect privind asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România

Eveniment (Categoria articolului)

Castelul Peleș din Sinaia va găzdui, pe 12 mai, de la ora 16.00, unul dintre concertele SoNoRo Conac “À la française”. Lucrările compozitorilor francezi Gabriel Fauré, Marin Marais, Camille Saint-Saëns, dar și compozițiile lui George Enescu și Zoltán Kodaly vor prinde viață în interpretarea virtuoșilor muzicieni Anna-Liisa Bezrodny - vioară, Răzvan Popovici - violă, Jan-Erik Gustaffson - violoncel și Miruna Nagy - harpă. Intrarea la concertul de la Castelul Peleș este liberă și se face pe bază de rezervare la: rezervari@sonoro.ro sau 0741.190.470.

“Influența franceză în cultura noastră a fost foarte mare, de la artă și arhitectură, până la modalități de organizare administrativă, dar și aportul țării noastre adus culturii franceze, prin intelectualii și artiștii de origine română, a fost important și ne bucurăm că acest sezon comun a reușit să sublinieze atât de bine această relație, ce a îmbogățit ambele culturi. În această ediție vom realiza un schimb cultural cu Franța, vom avea invitați artiști francezi de vârf la concertele Conac, ce vor concerta alături de artiștii români sau internaționali, cu al căror nivel înalt ne-am obișnuit deja publicul”, a declarat muzicianul Răzvan Popovici, directorul turneului SoNoRo Conac și al Festivalului SoNoRo. 
Turneul SoNoRo Conac “À la française” este inclus în Sezonul România - Franța 2019 și continuă după următorul program:
30 mai 2019 – Palatul Regal din București
31 mai - Biserica Fortificată din Criț, județul Brașov
1 iunie - Biserica Fortificată din Meșendorf, județul Brașov
2 iunie - Biserica Fortificată din Viscri, județul Brașov
3 iunie - Cercul Militar din Brașov, județul Brașov
7 iulie - Sinagoga Neologă din Oradea, județul Bihor
8 iulie - Biblioteca Astra, județul Brașov
9 iulie - Castelul Bran, județul Brașov
10 iulie - Biserica Cisterciană de la Cârța, județul Brașov
11 iulie - Vila Florica de la Ștefănești, județul Argeș

SoNoRo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul BRD, cu scopul de a intermedia contexte favorabile salvării unor monumente importante din patrimoniul românesc. Accesul la concertele SoNoRo Conac este gratuit și se face pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: rezervari@sonoro.ro sau 0741.190.470. Programul seriei de concerte și mai multe detalii despre SoNoRo Conac sunt disponibile pe: conac.sonoro.ro 
În 2013, Asociația Sonoro a pus bazele unui nou proiect - SoNoRo Conac - ce își propune, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României. SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de natură intimă, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate - clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.
SoNoNo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul BRD și al Ordinului Arhitecților din România.

3986 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1442 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2757 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

298 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

483 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.