Aproximativ 18,5 milioane lei s-au încasat la bugetul Câmpinei, de la populație și firme, în primele trei trimestre ale anului

Actualitate (Categoria articolului)

În primele trei trimestre ale acestui an, suma încasată la bugetul municipiului Câmpina, din taxe și impozite locale, se ridică la 18.488.167 lei. Este vorba despre taxe și impozite plătite atât de populație, cât și de agenții economici, până la al doilea termen scadent - 30 septembrie 2018.

Potrivit datelor furnizate de Direcția Economică din cadrul Primăriei Câmpina, persoanele fizice au plătit la bugetul local 7.311.023 lei, ceea ce reprezintă un grad de colectare a impozitelor de 72,13%. Suma încasată de la agenții economici este de 11.177.144 lei, adică 82,25% din totalul pe care îl au de achitat firmele câmpinene.
Comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, sumele încasate anul acesta sunt mai mari, cu un milion lei în cazul persoanelor fizice și cu mai bine de trei milioane lei în cazul agenților economici. Procentele, însă, sunt mai reduse față de perioada similară a anului precedent și asta se explică prin faptul că Direcția Economică a reușit să încaseze sume importante din restanțele înregistrate în anii precedenți atât de populație, cât și de societățile comerciale. Reamintim că, în 2017, până la al doilea termen scadent, procentul încasărilor de la populație era de 79%, iar de la agenții economici - de 84%. 

4060 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

507 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

820 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.

Alte stiri recente

758 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România la nivel de handbal feminin juvenil au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

1525 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.