Societatea ECOGEN POWER va contesta în instanță decizia Direcției Județene de Cultură privind linia de cale ferată Câmpina - Câmpinița - Telega

Social (Categoria articolului)

Prin intermediul unui comunicat de presă, societatea ECOGEN POWER SRL, deținătoarea fostei rafinării "Steaua Română", anunță că va contesta în instanța de contencios administrativ decizia referitoare la declanșarea procedurii de clasare în lista monumentelor istorice a liniei de cale ferată Câmpina - Câmpinița - Telega. Proprietarul fostei rafinării explică modul în care va afecta această clasare activele unor societăți și pe câmpinenii care locuiesc pe mai multe străzi din municipiu. Redăm integral comunicatul de presă.

"Informăm cetățenii municipiului Câmpina despre impactul privind hotărârea Direcției Județene pentru Cultură, din data de 04.11.2021, cu privire la declanșarea procedurii de clasare în lista monumentelor istorice a obiectivului „Linia de calea ferată 312 Câmpina - Câmpinița - Telega”. Din punctul nostru de vedere, această clasare este inoportună și va afecta atât activul (fosta Rafinărie Câmpina), activele altor câteva societăți comerciale și, nu în ultimul rând, cele 100 de imobile ale cetățenilor de pe străzile: Calea Doftanei, Bobâlna, Târgu Mureș, Pictor Nicolae Grigorescu, Redutei, Roșiori, I. Câmpineanu, I.H.Rădulescu, deoarece în zona de protecție a monumentelor istorice (100 m de la limita exterioară) orice intervenție se va putea face doar cu acordul Ministerului Culturii. În prezent nefuncţională începând din anul 2013, din cauza degradării accentuate, linia de cale ferată 312 a fost scoasă din funcțiune în vederea casării prin HG nr.1233/24 noiembrie 2021.
Menționăm că vom acționa în contecios administrativ la Tribunalul Prahova și vom solicita Ministerului Culturii, domnului Lucian Romașcanu, verificarea legalității deciziei emise de către Direcția Județeană de Cultură Prahova, aceasta fiind luată la cererea Asociației “Suntem România” din Ploiești (înființată în anul 2020). În perioada imediat următoare vom demara strângerea de semnături de la locuitorii afectați de această clasare; semnăturile se vor folosi pentru susținerea demersurilor noastre.
Totodată, considerăm că autoritățile locale care au sprijinit acest demers au făcut-o în mod eronat, fără o consultare a cetățenilor și firmelor din zonele afectate de această decizie. Insistența unei asociații din Ploiești în demersurile de clasare a celor două obiective din Câmpina, în condițiile în care, în anul 2021, a fost demolată Rafinăria Astra din Ploiești, care deținea instalații mai vechi decât cele ale Rafinăriei Steaua Română, ne determină să avem suspiciuni rezonabile și bănuieli legitime în legătură cu buna credință a acestei asociații."
Societatea Ecogen Power SRL, deținătoarea activului Rafinăria Câmpina

3529 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ioan 17.02.2022 15:29 Cu ce deranjează locuitorii de pe Heliade Rădulescu aceasta decizie? Nu vi se pare o mare manipulare. Dacă se realizează ceva în scop turistic, cu ce împiedică trustul Neptun.... vor reabilita ei podul, vor utiliza ei calea ferata.... Vedeți ca ii încurcă și Conpetul ca au punct de lucru în fosta rafinărie. De când iau reprezentanții salariaților Neptun apărarea lui Tiseanu chiar și a lui Roșca și Volosevici și garantează ca sunt nevinovați. Ne pot garanta reprezentanții salariaților ca nu au printre ei infiltrat în servicii secrete?
  • Catalin 17.02.2022 17:05 Poate mă ajuta cineva sa înțeleg care sunt interesele celor ce au cerut clasarea. Sunt totuși doar fiare lungi paralele. Puteau clasa gara Campinița sc cea de la Zorile, deși mă îndoiesc de valoarea lor istorică. Integrate Intr-un parc de agrement cred că ar fi fost mult mai bine puse în valoare. As da mai mult credit investitorului privat (are aceeași acționari că și cel de la parcul Soceram?) Sa ne amintim că acum câțiva ani acolo pășteau vacile.
  • nemo 17.02.2022 19:53 https://suntemromania.blogspot.com/2022/02/ce-se-ascunde-in-rafinaria-steaua.html De curand aceeasi proprietari au treaba si cu declansarea clasarii liniei Teleguta, alt obiectiv istoric al orasului vizat spre distrugere, invocand si acolo motive obscure si oculte. La acest obiectiv le mentionam ca "zona de protectie" nu este asa cum mentioneaza dansii de fix 100m ci se stabileste ulterior pe alte criterii decat crede oarecine are chef, deci alarmarea populista pe care o fac este tendentioasa si complet neadevarata, clasarea afectand doar interesele celor care VOR ACELE TERENURI PENTRU INTERESELE LOR PROPRII. Cumva si cei care ataca fiind printre ei?
  • Intoxicare 17.02.2022 21:24 Asertiunea ca zona de protectie ar include automat orice se afla la 100m de linie este falsa si dovedeste necunoasterea legislatiei. Zona de protectie se delimiteaza in PUG de catre specialisti, regula aia cu raza de 100m se aolica doar acolo unde nu exista PUG - dovada ca la Casa cu Grifoni limita vestica a zonei este la 20m, nu la 100. Iar in acest caz cu linia cf, cu siguranta niciun specialist nu va include in zona de protectie decat fasiile de teren de langa linie, care sunt oricum neconstruibile. Nu e doar lume manipulabila prin Campina asta, dragii nostri „binefacatori” ai orasului. Cititi legea si nu mai inflamati spiritele, ca nu suntem o turma.

Social

1597 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

801 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

1131 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

747 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.