Doamne dragi nouă, despre 8 Martie și gânduri frumoase

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 8 Martie, sărbătorim Ziua Internațională a Femeii. La început, a fost un simbol al luptei pentru drepturile femeilor care munceau, apoi 8 Martie a devenit sărbătoarea mamelor. Astăzi, este sărbătoarea femeilor de pretutindeni. Și am ales să ne vorbească despre ce înseamnă pentru ele 8 Martie câteva doamne deosebite din Câmpina noastră, mame, soții, iubite, femei sensibile, pline de energie, niște luptătoare.

Sunt doamne dragi nouă, dar și multora dintre voi. De la fiecare în parte avem de învățăt și fiecare în parte poate constitui un exemplu. Iată ce înseamnă 8 Martie pentru aceste doamne și care este mesajul pe care ele îl transmit tuturor femeilor în această zi specială.

ALICE BOTOACĂ - director Clubul Copiilor
Ziua de 8 Martie este ziua feminităţii, a frumuseţii, a dragostei, ziua dedicată mamelor din lumea întreagă. Acest cuvânt mama”, evoca fiinţa iubită, care ne-a dat viaţă, cea care se-apleacă înfrigurată de griji peste leagănul copilului sau peste nădejdile adolescentului. A fi mamă cred că este cel mai minunat dar pe care Dumnezeu îl poate face unei femei. Cu siguranţă, iubite mame, sunteţi totul pentru copiii dumneavoastră, care astăzi, în zi de sărbătoare, vă oferă tot ce au ei mai bun și mai sfânt: dragostea lor curată.
Mămicilor și bunicuțelor, tuturor doamnelor și domnișoarelor, le doresc o primăvară minunată, cu multă sănătate și multe bucurii, zâmbete și împliniri!

FLORENTINA DUMITRAȘCU - director Școala Gimnazială Centrală
8 Martie înseamnă mai mult decât un buchet de flori și o cutie cu bomboane de ciocolată. 8 Martie înseamnă o zi dedicată femeii pentru tot ceea ce reprezintă ea: VIAȚĂ, speranță, credință, frumusețe, longevitate, sănătate, creativitate, inspirație, iubire, dăruire, grijă, empatie, curaj, intuiție, determinare, perseverență, contradicție, elementul-surpriză, extaz, agonie… „Femeia, fascinantă în frumusețea ei, încarnează misterul Creației și totodată misterul Ființei, a tot ceea ce este și devine, a tot ceea ce naște și renaște.” (Mircea Eliade)
La mulți ani, FEMEIE, ETERNĂ POVESTE! La mulți ani, IUBITĂ MAMĂ!
Vă doresc zile senine și fericite, veselie și sănătate, bucurie și numeroase momente de neuitat!

ADINA GÂRBĂCICĂ - consilier local CL Câmpina
Ziua de 8 Martie este o sărbătoare cu totul specială în care ne arătăm aprecierea față de femeile din viața noastră, dar și ziua în care mie, într-un mod special, cu emoție, mi s-a cântat primul “De ziua ta, mamico….” Femei mame, bunici, colege, prietene, fără voi consider că “nu există nici soare, nici poezie, nici muzică, nici… sens”.
Cu ocazia acestei zile urez tuturor femeilor sănătate, împliniri frumoase, o primăvară minunată în suflet și în gând.

FLORICA JINGA - interpretă de muzică populară
Pentru mine, 8 Martie înseamnă în primul rând Ziua Mamei, cea mai importantă ființă din viața unui copil. De asemenea, asociez ziua de 8 Martie cu primăvara, anotimpul renașterii naturii, când totul revine la viață, când soarele este din ce în ce mai puternic, mai strălucitor.
Le doresc tuturor femeilor să aibă grijă de ele, să se respecte, indiferent de statutul social sau de posibilitățile financiare. Viața este frumoasă, trebuie trăită din plin și trebuie trăită frumos! La mulți ani, tuturor femeilor! Să aveți parte de sănătate și noroc, de iubire și înțelegere!

ELENA SECARĂ - director Creșa Municipală
Ziua de 8 Martie îmi oferă privilegiul de a vorbi despre frumusețe și gingășie, dar în același timp despre încredere și fermitate, femeia întruchipând toate aceste atribute! Să nu uităm că 8 Martie înseamnă, totodată, și Ziua Mamei, una dintre cele mai importante ființe din viața oricărei persoane. Mama este simbolul protecției, al iubirii necondiționate și al încrederii, sprijinul oricărui copil, oricât de mic sau mare ar fi el. Relația mama - copil este ceva unic, de nedescris, și nu pot decât sa fiu recunoscătoare pentru faptul că mă pot bucura de acest privilegiu de a fi mama și, în același timp, prietena unei fiice minunate!
Urez tuturor femeilor o primăvară minunată, presărată cu sănătate, bucurii, realizări și niciodată să nu uite că adevărata frumusețe,în forma ei pură, se află doar în propriul suflet!
La mulți ani, stimate doamne și domnișoare!

LIDIA ELLERSDORFER - manager Salon Cleopatra
Ziua de 8 Martie este ziua feminităţii, a frumuseţii, a dragostei, ziua în care femeia -  fiinţa delicată, sensibilă, cea care dă viaţă, este în centrul atenţiei. În această zi specială, cu toţii transmitem femeilor din viaţa noastră un gând bun. Copil, mamă, bunică, în fiecare suflet de femeie e o sensibilitate care spintecă dincolo de aparență și un curaj care ridică umerii căzuți.
La mulți ani, suflet de femeie  mereu frumos, mereu puternic, adunând bucurie-n zâmbet și-n aripi deschise. Să vă fie anul primăvară!

RALUCA CREȚU - director Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu"
8 Martie, o zi pentru toate clipele de frumusețe și bucurie ale vieții noastre, pentru a sărbători forța și delicatețea femeilor care știu să fie puternice. 8 Martie este o zi pentru emoție, o zi pentru speranță! 
La mulți ani, femeie! Iubește-te și iubește, fiindca în iubire, dăruire și frumos e toată splendoarea ta!

SANDA MINCULESCU - președinte Asociația Pensionarilor Câmpina
8 Martie este ziua cea mai frumoasă din calendar, când femeia este elogiată de la cei mici - copiii de grădiniță - până la soț, iubit, colegi. Le doresc tuturor femeilor să fie sănătoase, iubite și fericite, iar parfumul și prospețimea  primăverii să le însoțească pretutindeni! La mulți ani!

GEORGETA POPESCU - sportiv, campioană olimpică de tineret la monobob
Ziua de 8 Martie reprezintă una dintre zilele în care cei dragi îmi arată cât de mult mă apreciază și mă iubesc. Iar eu le sunt recunoscătoare pentru dragostea și căldura lor. Doresc tuturor doamnelor și domnișoarelor ca această zi să fie un prilej de bucurie pentru noi toate, să simțim mai puțin apăsarea grijilor și să ne umplem gândurile și sufletul de căldura primăverii.
La mulți ani, tuturor femeilor!
Și un mesaj special pentru mama mea. Știu că nu ți-am arătat mereu că am apreciat ceea ce ai făcut pentru mine. Îți sunt recunoscătoare că exist, ție îți datorez omul care sunt astăzi, datorită ție sunt un om mai bun. Tu m-ai învățat să mă respect și să respect pe alții, tu ești cea care m-a învățat să fiu iubită, tu ești cea care m-a ascultat întotdeauna și care a fost alături de mine mereu.
TE IUBESC, MAMA!

ALEXANDRA TOMA - responsabil Casa de Cultură "Geo Bogza"
Știu că pe 8 Martie sărbătorim Femeia, dar pentru mine, această zi înseamnă în primul rând Ziua Mamei. Probabil că, din copilărie, am asociat această sărbătoare cu mama, cu bunica, cu o figura maternă, în general. Am amintiri frumoase din perioada în care, la școală fiind, realizam felicitări și mici cadouri pentru femeile din familia mea. Era o bucurie pentru sufletul meu să le ofer și o încântare pentru ele să le primească. Acum, 8 Martie se leaga mai mult de Casa Municipală de Cultură, locul de muncă, pentru că, în jurul acestei date, încercăm mereu să bucurăm doamnele cu un spectacol frumos.
Tuturor femeilor le urez să se bucure în primul rând pentru că sunt femei, să se bucure de puterea dată de feminitatea lor, să se prețuiască mult și să fie fericite!

CRISTINA ȘERCĂIANU - director Grădinița nr. 9 și structurile afiliate
8 Martie înseamnă MAMA!
MAMA care îmi prindea capul în palme și se uita în ochii mei. Atunci se oprea lumea în loc și toate fricile fugeau alungate de dragostea ei. Când mă strângea în brațe, mă simțeam înconjurată de o armată de îngeri. 8 Martie este ziua în care merg să-mi vizitez MAMA, indiferent de cât de ocupat îmi este programul. Înseamnă clipe petrecute cu DRAGA MEA, înseamnă să servim împreună prăjitura ei preferată, înseamnă bucuria de pe chipul ei, bucurie generată de parfumul freziilor, flori pe care le iubește, înseamnă îmbrățișarea ei caldă când toată lumea dispare și rămânem, pentru câteva clipe, doar noi două.
Când spui „femeia”, ai spus „mama”, și-ai spus „soția”, „fiica”, „sora”,
și-ai spus ființa cea mai scumpă și mai iubită tuturora,
și-ai spus iubirea, și căldura, și frumusețea fără care
ar fi un pustiu, ar fi o durere, și-ar fi o tristețe tot sub soare. (T. Dorz)
Fii binecuvântată, femeie!

ANCA TEODORESCU - manager Agenția de Turism Teron Intertur
Primul răspuns care îmi vine în minte este că pare o sărbătoare creată cu motive și interese comerciale. Revăd (zâmbind) îngrijorarea anuală a partenerilor noștri legată de căutarea cadourilor. Apoi merg mai profund în analiza emoțiilor legate de 8 Martie și mi se încălzește sufletul gândind la Mama mea și la toate Mamele lumii. Până și doar atât, că a denumit cineva o zi din an “Ziua femeii” care ne oprește câteva secunde din agitația cotidiană haotică și ne trimite gândul cu recunoștință la femeile din viața noastră, până și doar atât este un motiv de bucurie. Deci da, astăzi de 8 Martie am găsit un motiv de bucurie!
Mesaj? Da, îmi vine primul în minte. Happy life, happy wife ! Apoi... Cine sunt eu să transmit mesaje surorilor mele? Chiar de aici aș începe, să nu creadă orice și pe oricine văd , aud și citesc, să-și pună mereu întrebari și să-și asculte intuiția. Să privească în viață, faptele și realizările celor ce le spun ce și cum să facă. Și apoi să hotărască ce aleg să trăiască. Să-și amintească în fiecare moment că partenerii și copiii cresc și înfloresc fără eforturi lângă o femeie care și-a găsit echilibrul. Cu bucurie, prezență și alegeri conștiente. Cu credință și încredere în capacitatea extraordinară de creație și manifestare. Și în combinația neverosimilă de sensibilitate și putere de neoprit. Și pentru că petrec timp zilnic cu turiști într-o agenție de turism, cine credeți că-și dorește cel mai mult să cunoască, să vadă și să simtă, cine caută, cine se documentează, cine este gata cu bagajul la ușă, copiii în brațe și ochii strălucind de bucurie, cine chiar și singure, la ore matinale, așteaptă autocare în DN1? Cine?
Vă amintiți ce ne spun stewardesele înainte de decolare? În cazul foarte puțin probabil al unei depresurizări a cabinei, masca de oxigen întâi o pui tu, ca apoi să te poți ocupa de ai tăi și de ceilalți.
Sănătate și ne vedem prin lume! E mică.

3153 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

408 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1314 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

489 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1393 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.