Consiliul Local Câmpina nu mai cumpără niciun teren de la Rafinărie. Proiectul a picat la vot

Actualitate (Categoria articolului)

Cel mai interesant proiect de hotărâre de la şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina a fost cel privind acordul de principiu pentru cumpărarea unor terenuri și imobile scoase la licitație de Rafinăria 'Steaua Română'. A fost, de altfel, singurul proiect respins deoarece necesita două treimi din voturi, iar consilierii PSD s-au abținut.

Bunurile vizate de acest proiect sunt o clădire cu etaj (birouri mecanică) - în suprafaţă de 376 mp, cu terenul aferent de 1.900 mp şi o clădire reprezentând atelierul de tâmplărie - de 759 mp, cu terenul aferent de 855 mp. 'Promovarea proiectului este necesară pentru implementarea de proiecte cu fonduri nerambursabile, în scopul amenajării de noi zone de agrement şi recreere pentru populaţie având ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor, principalul rezultat preconizat fiind acela de a creşte suprafeţele verzi, satisfacerea nevoii de agrement şi recreere a populaţiei şi reducerea nivelului de poluare, îmbunătăţirea aspectului estetic al localităţii', a spus inițiatorul proiectului, viceprimarul Adrian Pițigoi.

Discuţiile de dinaintea votului nu au fost prea lămuritoare deși, poate, ar fi trebuit. Mai ales că, la ședință, consilierilor locali li s-a adus o altă schiță decât cea pe care o primiseră anterior. Așa au aflat că, de fapt, cele două terenuri nu sunt alăturate. Unul se află chiar pe colț, la intersecția străzilor Calea Doftanei și B.P. Hasdeu, iar celălalt - peste drum de intersecția străzilor B.P. Hasdeu și Alexandru Vlahuță. Singurul detaliu suplimentar prezentat de viceprimar a fost acela că la licitaţiile organizate până acum de administratorul judiciar al Rafinăriei nu s-a prezentat nimeni, astfel că preţul de pornire inclusiv pentru terenurile vizate de administraţia locală ar trebui să mai scadă la următoarele licitații. Consilierii PNL, PMP și ALDE au votat în favoarea proiectului, iar consilierii PSD s-au abținut, fără să explice, însă, de ce. Explicația a venit mai târziu, la 'diverse'. 
'Sunt foarte multe probleme la acest proiect şi de aceea ne-am abţinut de la vot. Mai întâi, nu aveţi cum să ajungeţi la suprafeţele respective, calculele sunt greşite, schiţele sunt neclare, ce se întâmplă după cele opt licitaţii dacă nu se prezintă nimeni, cu cât scade preţul de pornire, care este valoarea de inventar a bunurilor pe care vreţi să le cumpărăm, cât costă demolarea clădirilor de pe terenuri, de ce aceste terenuri şi nu altele? Sunt doar câteva semne de întrebare. Pe de altă parte, noi vindem terenuri prin Câmpina şi cumpărăm altele. Le vindem ieftin și apoi cumpărăm scump de la alții', a spus liderul grupului PSD din Consiliul Local, Ion Dragomir.

Abia la 'diverse' a explicat și Adrian Pițigoi ce ar vrea să se realizeze pe acele terenuri și că este vorba despre fonduri europene, lucru care nu este menționat în proiect: 'Ne-am gândit la terenul situat chiar pe colţ la intersecţia de la Răcitor, pentru a putea amenaja acolo o staţie de călători mai modernă şi un spaţiu verde, în încercarea de a descongestiona zona. Iar pe celălalt teren un spațiu verde sau poate altceva. Şi nu vom cumpăra terenurile pe banii noştri, ci vrem să accesăm fonduri europene. Aveam nevoie de acest acord de principiu pentru a parcurge următorii paşi, termenul limită pentru depunerea proiectului în vederea atragerii de fonduri europene fiind luna noiembrie'. 
Acum, este greu de crezut că până în noiembrie, chiar şi cu un acord de principiu obţinut joia trecută de la Consiliul Local, s-ar fi putut cumpăra terenul respectiv, fără să mai vorbim de realizarea proiectului cu toţi paşii necesari, mulți și destul de complicați. Dincolo de toate lucrurile spuse la ședință, unele dure, altele superficiale, este cert că au rămas multe semne de întrebare pe care parcă nu a vrut să le lămurească nimeni.

4152 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • misto 01.09.2016 15:26 Bai baieti, voi faceti misto de noi? Aia e motivarea lu` Pitigoi? Ceata lu` Pitigoi :)

Actualitate

741 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

1 comentarii

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.

2144 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

1 comentarii

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

Alte stiri recente

17 vizualizari
15 aug. 2022 15:34

Cel mai nou volum de evocări despre Câmpina al lui Alin Ciupală e aproape de lansare. ”Dacă ar vedea Ceaușescu...”

Undeva prin luna septembrie va avea loc lansarea celui mai recent volum de evocări al istoricului Alin Ciupală - ”Câmpina. Un oraș cu străzi pe care câmpinenii nu trec niciodată. Evocări cu parfum de nostalgie dintr-o lume care s-a dus”. Vom încerca pe parcursul mai multor episoade să vă provocăm, publicând scurte fragmente din acest volum.

3816 vizualizari
14 aug. 2022 16:29

Mircea Baniciu, impresionat de publicul câmpinean. Sute de oameni au stat în ploaie să asculte și să cânte refrenele sale

Mircea Baniciu a susținut un concert extraordinar în Parcul Regele Mihai I, pe 13 august, în cadrul evenimentului ”Câmpina Summer Park Music”, organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza”.