HidroPrahova reacționează după decizia DSP Prahova de menținere a restricțiilor privind folosirea apei la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

După ce luni seara, târziu, DSP Prahova a emis un comunicat de presă prin care anunța menținerea restricțiilor privind folosirea apei în Câmpina, HidroPrahova a reacționat tot prin intermediul unui comunicat de presă, pe care îl redăm integral.

”Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunţă că este obligată să mențină restricțiile în privința consumului de apă potabilă pentru toți abonații din municipiul Câmpina, urmare a comunicatului Direcției de Sănătate Publică Prahova din data de 16 august 2021. Direcția de Sănătate Publică Prahova a prezentat rezultatul analizelor din data de 13 august 2021, în urma cărora a rezultat că numai în punctul de prelevare din zona Voila a fost confirmată în continuare prezența bacteriei Clostridium perfringens. În toate celelalte zone ale municipiului Câmpina, rezultatele probelor prelevate s-au încadrat în parametri de potabilitate. Cu toate acestea, DSP Prahova a decis menținerea măsurilor preventive de protecție a consumatorilor branșați la întreg sistemul de aprovizionare cu apă potabilă din municipiul Câmpina "până la confirmarea încadrării din punct de vedere calitativ a apei furnizate în parametri de potabilitate, conform Anexei 1 din Legea 458/2002 cu modificările și completările ulterioare".
Astfel, până la sosirea rezultatelor noilor probe prelevate, societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță că va menține alimentarea cu apă potabilă prin containere în locațiile deja stabilite cu autoritățile locale și recomandă populației să respecte indicațiile DSP de fierbere a apei timp de cel puțin 10 minute înainte de consum.
Punctele de alimentare cu apă sunt următoarele:
- Spitalul Municipal Câmpina
- Spitalul de Psihiatrie Voila
- Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr"
- Piaţa Centrală Câmpina
- Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Sindrom Down Câmpina (str. Simion Barnuțiu 12)
- Pasajul pietonal "La ceas"
- Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Câmpina (str. Voila nr. 67)
- Asociația "Casa Speranței" (cartier Slobozia)
- Drumul Taberei intersecția cu strada Voila
- Strada Silvicultorului
- Strada Buciumului
Totodată, HIDRO PRAHOVA SA anunță că procesează în continuare, în paralel cu Direcția de Sănătate Publică Prahova, o nouă serie de probe prelevate în data de 16 august 2021, urmând să acționeze în consecință, în funcție de rezultatul acestora. În ultimele zile, societatea HIDRO PRAHOVA SA a continuat operațiunile de curățare și igienizare, atât a rezervorului din zona Muscel, cât și a instalațiilor aferente, precum și monitorizarea calității apei furnizate, prin analize zilnice ale parametrilor de potabilitate”.

3318 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Adrian Ionescu 17.08.2021 18:58 Când au fost spălate rezervoarele în ultimii 5 ani?

Actualitate

379 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

320 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.  

Alte stiri recente

1225 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1815 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.