HidroPrahova reacționează după decizia DSP Prahova de menținere a restricțiilor privind folosirea apei la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

După ce luni seara, târziu, DSP Prahova a emis un comunicat de presă prin care anunța menținerea restricțiilor privind folosirea apei în Câmpina, HidroPrahova a reacționat tot prin intermediul unui comunicat de presă, pe care îl redăm integral.

”Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunţă că este obligată să mențină restricțiile în privința consumului de apă potabilă pentru toți abonații din municipiul Câmpina, urmare a comunicatului Direcției de Sănătate Publică Prahova din data de 16 august 2021. Direcția de Sănătate Publică Prahova a prezentat rezultatul analizelor din data de 13 august 2021, în urma cărora a rezultat că numai în punctul de prelevare din zona Voila a fost confirmată în continuare prezența bacteriei Clostridium perfringens. În toate celelalte zone ale municipiului Câmpina, rezultatele probelor prelevate s-au încadrat în parametri de potabilitate. Cu toate acestea, DSP Prahova a decis menținerea măsurilor preventive de protecție a consumatorilor branșați la întreg sistemul de aprovizionare cu apă potabilă din municipiul Câmpina "până la confirmarea încadrării din punct de vedere calitativ a apei furnizate în parametri de potabilitate, conform Anexei 1 din Legea 458/2002 cu modificările și completările ulterioare".
Astfel, până la sosirea rezultatelor noilor probe prelevate, societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță că va menține alimentarea cu apă potabilă prin containere în locațiile deja stabilite cu autoritățile locale și recomandă populației să respecte indicațiile DSP de fierbere a apei timp de cel puțin 10 minute înainte de consum.
Punctele de alimentare cu apă sunt următoarele:
- Spitalul Municipal Câmpina
- Spitalul de Psihiatrie Voila
- Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr"
- Piaţa Centrală Câmpina
- Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Sindrom Down Câmpina (str. Simion Barnuțiu 12)
- Pasajul pietonal "La ceas"
- Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Câmpina (str. Voila nr. 67)
- Asociația "Casa Speranței" (cartier Slobozia)
- Drumul Taberei intersecția cu strada Voila
- Strada Silvicultorului
- Strada Buciumului
Totodată, HIDRO PRAHOVA SA anunță că procesează în continuare, în paralel cu Direcția de Sănătate Publică Prahova, o nouă serie de probe prelevate în data de 16 august 2021, urmând să acționeze în consecință, în funcție de rezultatul acestora. În ultimele zile, societatea HIDRO PRAHOVA SA a continuat operațiunile de curățare și igienizare, atât a rezervorului din zona Muscel, cât și a instalațiilor aferente, precum și monitorizarea calității apei furnizate, prin analize zilnice ale parametrilor de potabilitate”.

3719 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Adrian Ionescu 17.08.2021 18:58 Când au fost spălate rezervoarele în ultimii 5 ani?

Actualitate

287 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1210 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

337 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1330 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.