În parcul de pe Strada Oituz din Câmpina, la intersecția cu Bulevardul Carol I, fostul Parc al Pionierilor, devenit ulterior Parcul cu Role și apoi Parcul Mițu-Chițu, a fost amenajat un Orășel al Copiilor. La Câmpina se întâmplă acest lucru după mai bine de 60 de ani.
Este o inițiativă binevenită a actualei administrații locale și spunem asta bazându-ne, în primul rând, pe bucuria copiilor veniți, vineri seară, în număr foarte mare în parcul menționat. Un parc care a arătat în ultimii mai mulți ani ca un loc părăsit, plin de buruieni și gunoaie. S-a transformat complet în mai puțin de trei săptămâni și iată că acum găzduiește Orășelul Copiilor. Poate că nu e cel mai frumos Orășel al Copiilor, poate lipsesc unele lucruri, poate pretențiile erau mai mari, ca și așteptările. Dar important este că s-a spart gheața, că acest Orășel al Copiilor există și că de la an la an lucrurile pot fi îmbunătățite, după cum a afirmat și primarul Irina Nistor.
Deschiderea oficială a Orășelului Copiilor a avut loc în seara Sfântului Andrei, după aprinderea luminițelor pentru sărbătorile de iarnă. Foarte multă lume a venit la Orășel, fie cu Trenulețul lui Moș Crăciun, fie cu mașina, fie pe jos, parcul s-a umplut rapid, iar copiii s-au bucurat de patinoar (artificial), de trenulețul magic, mai multe căsuțe cu tot felul de produse, de prezența lui Moș Crăciun și a Doamnei Crăciun, a Spiridușilor Veseli, a lui Olaf și a Zânei Iarnă.
Doamna Crăciun le-a spus povești copiilor, Moșul i-a așteptat la căsuța cu surprize, iar spiridușii la atelierele de creație. Pentru toți cei prezenți a cântat colinde Formația Celesta de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”, coordonator prof. Elisabeta Milea.
Vă reamintim că Orășelul Copiilor va fi deschis timp de o lună, iar Trenuțul lui Moș Crăciun va circula zilnic, în perioada 30 noiembrie - 30 decembrie, între orele 12.00-21.00 (plecare din oră în oră). Trenulețul pleacă din centrul municipiului, din fața sediului BRD, apoi prima stație va fi Bulevardul Carol I, la Casa cu Ceas, vizavi de Policlinica Municipală, iar a doua stație - Parcul Soceram de pe platoul Muscel. La întoarcere, trenulețul oprește la: în apropiere de Orășelul Copiilor (Mițu-Chițu), apoi pe Strada Frații Golești și traseul se încheie în fața sediului BRD.
În continuarea manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale, la Câmpina a avut loc sâmbătă dimineață prima ediție a Galei Scriitorilor Câmpineni, eveniment găzduit de Casa Tineretului.
Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina este una dintre instituțiile de elită ale învățământului la nivel județean și nu trece zi de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale, fără ca aici să nu se organizeze o acțiune.
Sâmbătă, 18 ianuarie 2025, de la ora 11.00, la Casa Tineretului va avea loc "Gala scriitorilor câmpineni", un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale.
15 ianuarie este Ziua Culturii Naționale, fiind aleasă pentru această sărbătoare ziua în care s-a născut marele poet Mihai Eminescu.