Candidații la examenul auto, mutați pe Aleea Parcului din Câmpina, în condiții care lasă mult de dorit

Actualitate (Categoria articolului)

Timp de mulți ani, candidații pentru obținerea permisului de conducere se strângeau în fiecare marți în fața Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina, ocupând carosabilul, parcarea, trotuarele și părculețul de la intersecția străzilor Griviței, Frații Golești și Ion Câmpineanu. De o vreme, ei au fost mutați pe Aleea Parcului, acolo unde odinioară a fost poligonul auto, dar candidații, instructorii lor și chiar examinatori se plâng de condițiile improprii de aici.

Probabil că zona Casei de Cultură nu era cel mai potrivit loc pentru desfășurarea acestei activități. Se strângea lume multă, erau mașini multe, agitație, mizerie în urma unora. Dar la fel de adevărat este faptul că, în zona fostului poligon, condițiile sunt înfiorătoare - nu ai unde să te ferești de soare, nu ai unde să te ascunzi de o eventuală ploaie, nu există nicio bancă în apropiere, nu ai de unde să-ți cumperi o sticlă de apă sau o cafea până îți vine rândul la examen. Și se știe, așteptarea poate dura ore bune. Este ilustrarea perfectă a zicalei populare "s-a căzut din lac în puț".
Marți, 2 iulie 2019, la solicitarea mai multor instructori și candidați, am fost pe Aleea Parcului. Sub un soare ucigător, la temperaturi caniculare, zeci de mașini, zeci de candidați și mai mulți instructori așteptau desfășurarea examenului. Fiecare încerca să se ascundă oarecum de soare, prin ierburile înalte din apropiere, pentru a ajunge spre copaci, lângă zidurile de sprijin din jurul fostului poligon sau rezemând gardurile celor care locuiesc în zonă. Pentru candidații la examenul auto au fost aduse, pe Aleea Parcului, două toalete ecologice, dar căldura este atât de puternică încât toaletele ecologice emană un miros îngrozitor, provocând și mai mari emoții celor care-și așteaptă rândul la "gloria" de a avea mult-râvnitul permis de conducere. Cu siguranță și acești oameni, unii din Câmpina, alții din localitățile vecine, merită mai mult respect din partea administrației locale, care ar trebui să găsească o soluție decentă și demnă pentru nivelul unui municipiu cu pretenții europene.

6203 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

4180 vizualizari
15 oct. 2019 08:48

Echipa Delice Câmpina va reprezenta România la Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie de la Milano

În perioada 21-22 octombrie 2019, la Milano, în Italia, va avea loc prestigiosul concurs The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate, adică Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie, eveniment destinat specialiștilor din domeniu. Este o competiție senzațională, de anvergură, la care participă patiseri - cofetari din întreaga lume, miza fiind trofeul și, bineînțeles, tilul de campion mondial. Tema ediției din acest an este "Artă și tradiție națională", iar România va fi reprezentată la Milano de o echipă de la Cofetăriile Delice Internațional Câmpina.

2197 vizualizari
14 oct. 2019 20:16

Trafic deviat și stații desființate temporar în Câmpina, pe Bd. Carol I, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Marți se asfaltează și Strada Golești

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi, 14 octombrie 2019, Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și Biserica de la Brazi, pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate cu fonduri europene prin HidroPrahova. Avizul de închidere a circulației este valabil până pe 8 noiembrie 2019, iar în toată această perioadă traficul rutier va fi deviat pe străzile Frații Golești și B.P. Hasdeu.

Alte stiri recente

1573 vizualizari
15 oct. 2019 11:47

Campanii de prevenție și informare ale Poliției Județene și ANIP cu ocazia Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane

Traficul de persoane continuă să fie un fenomen în plină evoluţie atât din punct de vedere al interesului manifestat de traficanţi, aflaţi într-o necontenită căutare de mijloace de îmbogăţire rapidă şi ilegală, cât şi, într-o manieră firească şi proporțională, al interesului manifestat de marile organisme internaţionale angrenate în contracararea acestui fenomen. Pe 18 octombrie este Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, ocazie cu care Poliția Prahova, dar și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANIP) - Centrul Regional Ploiești derulează o serie de acțiuni.

2840 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.