Candidații la examenul auto, mutați pe Aleea Parcului din Câmpina, în condiții care lasă mult de dorit

Actualitate (Categoria articolului)

Timp de mulți ani, candidații pentru obținerea permisului de conducere se strângeau în fiecare marți în fața Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina, ocupând carosabilul, parcarea, trotuarele și părculețul de la intersecția străzilor Griviței, Frații Golești și Ion Câmpineanu. De o vreme, ei au fost mutați pe Aleea Parcului, acolo unde odinioară a fost poligonul auto, dar candidații, instructorii lor și chiar examinatori se plâng de condițiile improprii de aici.

Probabil că zona Casei de Cultură nu era cel mai potrivit loc pentru desfășurarea acestei activități. Se strângea lume multă, erau mașini multe, agitație, mizerie în urma unora. Dar la fel de adevărat este faptul că, în zona fostului poligon, condițiile sunt înfiorătoare - nu ai unde să te ferești de soare, nu ai unde să te ascunzi de o eventuală ploaie, nu există nicio bancă în apropiere, nu ai de unde să-ți cumperi o sticlă de apă sau o cafea până îți vine rândul la examen. Și se știe, așteptarea poate dura ore bune. Este ilustrarea perfectă a zicalei populare "s-a căzut din lac în puț".
Marți, 2 iulie 2019, la solicitarea mai multor instructori și candidați, am fost pe Aleea Parcului. Sub un soare ucigător, la temperaturi caniculare, zeci de mașini, zeci de candidați și mai mulți instructori așteptau desfășurarea examenului. Fiecare încerca să se ascundă oarecum de soare, prin ierburile înalte din apropiere, pentru a ajunge spre copaci, lângă zidurile de sprijin din jurul fostului poligon sau rezemând gardurile celor care locuiesc în zonă. Pentru candidații la examenul auto au fost aduse, pe Aleea Parcului, două toalete ecologice, dar căldura este atât de puternică încât toaletele ecologice emană un miros îngrozitor, provocând și mai mari emoții celor care-și așteaptă rândul la "gloria" de a avea mult-râvnitul permis de conducere. Cu siguranță și acești oameni, unii din Câmpina, alții din localitățile vecine, merită mai mult respect din partea administrației locale, care ar trebui să găsească o soluție decentă și demnă pentru nivelul unui municipiu cu pretenții europene.

12555 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

9 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții fromațiunilor politice.

415 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

Alte stiri recente

492 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1401 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.