Timp de mulți ani, candidații pentru obținerea permisului de conducere se strângeau în fiecare marți în fața Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina, ocupând carosabilul, parcarea, trotuarele și părculețul de la intersecția străzilor Griviței, Frații Golești și Ion Câmpineanu. De o vreme, ei au fost mutați pe Aleea Parcului, acolo unde odinioară a fost poligonul auto, dar candidații, instructorii lor și chiar examinatori se plâng de condițiile improprii de aici.
Probabil că zona Casei de Cultură nu era cel mai potrivit loc pentru desfășurarea acestei activități. Se strângea lume multă, erau mașini multe, agitație, mizerie în urma unora. Dar la fel de adevărat este faptul că, în zona fostului poligon, condițiile sunt înfiorătoare - nu ai unde să te ferești de soare, nu ai unde să te ascunzi de o eventuală ploaie, nu există nicio bancă în apropiere, nu ai de unde să-ți cumperi o sticlă de apă sau o cafea până îți vine rândul la examen. Și se știe, așteptarea poate dura ore bune. Este ilustrarea perfectă a zicalei populare "s-a căzut din lac în puț".
Marți, 2 iulie 2019, la solicitarea mai multor instructori și candidați, am fost pe Aleea Parcului. Sub un soare ucigător, la temperaturi caniculare, zeci de mașini, zeci de candidați și mai mulți instructori așteptau desfășurarea examenului. Fiecare încerca să se ascundă oarecum de soare, prin ierburile înalte din apropiere, pentru a ajunge spre copaci, lângă zidurile de sprijin din jurul fostului poligon sau rezemând gardurile celor care locuiesc în zonă. Pentru candidații la examenul auto au fost aduse, pe Aleea Parcului, două toalete ecologice, dar căldura este atât de puternică încât toaletele ecologice emană un miros îngrozitor, provocând și mai mari emoții celor care-și așteaptă rândul la "gloria" de a avea mult-râvnitul permis de conducere. Cu siguranță și acești oameni, unii din Câmpina, alții din localitățile vecine, merită mai mult respect din partea administrației locale, care ar trebui să găsească o soluție decentă și demnă pentru nivelul unui municipiu cu pretenții europene.
Sâmbătă dimineață au început lucrările de intervenție pentru remedierea deficiențelor constate la rețeaua de canalizare în zona Răcitor, pe Strada B.P. Hasdeu din Câmpina.
Este evident că realizarea drumului Valea Doftanei - Săcele este o prioritate pentru Consiliul Județean Prahova, acesta urmând a deveni o alternativă la cel mai aglomerat drum din România - DN1 pe Valea Prahovei.
Subiectul a fost discutat și la ultima ședință ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul anului trecut - în zona ”Răcitor” sunt probleme la rețeaua de canalizare, una veche și care creează mari neplăceri locuitorilor de la blocurile din zonă.
În cursul zilei de joi, 16 ianuarie 2025, polițiștii au efectuat două percheziții în comuna Scorțeni, la locuințele unei persoane bănuite de furt calificat, operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.