Timp de mulți ani, candidații pentru obținerea permisului de conducere se strângeau în fiecare marți în fața Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina, ocupând carosabilul, parcarea, trotuarele și părculețul de la intersecția străzilor Griviței, Frații Golești și Ion Câmpineanu. De o vreme, ei au fost mutați pe Aleea Parcului, acolo unde odinioară a fost poligonul auto, dar candidații, instructorii lor și chiar examinatori se plâng de condițiile improprii de aici.
Probabil că zona Casei de Cultură nu era cel mai potrivit loc pentru desfășurarea acestei activități. Se strângea lume multă, erau mașini multe, agitație, mizerie în urma unora. Dar la fel de adevărat este faptul că, în zona fostului poligon, condițiile sunt înfiorătoare - nu ai unde să te ferești de soare, nu ai unde să te ascunzi de o eventuală ploaie, nu există nicio bancă în apropiere, nu ai de unde să-ți cumperi o sticlă de apă sau o cafea până îți vine rândul la examen. Și se știe, așteptarea poate dura ore bune. Este ilustrarea perfectă a zicalei populare "s-a căzut din lac în puț".
Marți, 2 iulie 2019, la solicitarea mai multor instructori și candidați, am fost pe Aleea Parcului. Sub un soare ucigător, la temperaturi caniculare, zeci de mașini, zeci de candidați și mai mulți instructori așteptau desfășurarea examenului. Fiecare încerca să se ascundă oarecum de soare, prin ierburile înalte din apropiere, pentru a ajunge spre copaci, lângă zidurile de sprijin din jurul fostului poligon sau rezemând gardurile celor care locuiesc în zonă. Pentru candidații la examenul auto au fost aduse, pe Aleea Parcului, două toalete ecologice, dar căldura este atât de puternică încât toaletele ecologice emană un miros îngrozitor, provocând și mai mari emoții celor care-și așteaptă rândul la "gloria" de a avea mult-râvnitul permis de conducere. Cu siguranță și acești oameni, unii din Câmpina, alții din localitățile vecine, merită mai mult respect din partea administrației locale, care ar trebui să găsească o soluție decentă și demnă pentru nivelul unui municipiu cu pretenții europene.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.