Candidații la examenul auto, mutați pe Aleea Parcului din Câmpina, în condiții care lasă mult de dorit

Actualitate (Categoria articolului)

Timp de mulți ani, candidații pentru obținerea permisului de conducere se strângeau în fiecare marți în fața Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina, ocupând carosabilul, parcarea, trotuarele și părculețul de la intersecția străzilor Griviței, Frații Golești și Ion Câmpineanu. De o vreme, ei au fost mutați pe Aleea Parcului, acolo unde odinioară a fost poligonul auto, dar candidații, instructorii lor și chiar examinatori se plâng de condițiile improprii de aici.

Probabil că zona Casei de Cultură nu era cel mai potrivit loc pentru desfășurarea acestei activități. Se strângea lume multă, erau mașini multe, agitație, mizerie în urma unora. Dar la fel de adevărat este faptul că, în zona fostului poligon, condițiile sunt înfiorătoare - nu ai unde să te ferești de soare, nu ai unde să te ascunzi de o eventuală ploaie, nu există nicio bancă în apropiere, nu ai de unde să-ți cumperi o sticlă de apă sau o cafea până îți vine rândul la examen. Și se știe, așteptarea poate dura ore bune. Este ilustrarea perfectă a zicalei populare "s-a căzut din lac în puț".
Marți, 2 iulie 2019, la solicitarea mai multor instructori și candidați, am fost pe Aleea Parcului. Sub un soare ucigător, la temperaturi caniculare, zeci de mașini, zeci de candidați și mai mulți instructori așteptau desfășurarea examenului. Fiecare încerca să se ascundă oarecum de soare, prin ierburile înalte din apropiere, pentru a ajunge spre copaci, lângă zidurile de sprijin din jurul fostului poligon sau rezemând gardurile celor care locuiesc în zonă. Pentru candidații la examenul auto au fost aduse, pe Aleea Parcului, două toalete ecologice, dar căldura este atât de puternică încât toaletele ecologice emană un miros îngrozitor, provocând și mai mari emoții celor care-și așteaptă rândul la "gloria" de a avea mult-râvnitul permis de conducere. Cu siguranță și acești oameni, unii din Câmpina, alții din localitățile vecine, merită mai mult respect din partea administrației locale, care ar trebui să găsească o soluție decentă și demnă pentru nivelul unui municipiu cu pretenții europene.

5732 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

99 vizualizari
18 iul. 2019 22:20

Strada Tineretului din Câmpina va fi... NU asfaltată, ci doar expertizată tehnic, deocamdată

Strada Tineretului se află pe lista administrației locale pentru asfaltare în acest an. Adică în 2019. Bine, s-a mai aflat și anul trecut, când Consiliul Local a alocat banii necesari, iar Primăria Câmpina chiar a promis că lucrarea va fi gata în toamna lui 2018. Nu s-a întâmplat așa, iar în 2019 o regăsim din nou pe listă. Iar noi, ca și locuitorii de pe Tineretului, așteptam licitația pentru stabilirea firmei care să execute lucrările.

596 vizualizari
18 iul. 2019 21:46

Încep, în sfârșit, lucrările de reabilitare a aleilor de la Casa Tineretului din Câmpina

Casa Tineretului a finalizat noua procedură de achiziție publică pentru reabilitarea aleilor, licitația fiind câștigată de societatea Sisănelu Forexim SRL Ploiești, cu prețul de 207.361 lei fără TVA. Lucrarea urmează să înceapă în aceste zile. Am spus "noua procedură" pentru că, poate vă amintiți, o licitație similară a fost organizată și în toamna lui 2017, fiind câștigată tot de o societate din Ploiești - Polaris Construct. Numai că, după finalizarea achiziției publice și semnarea contractului, firma respectivă nu s-a mai prezentat la treabă. I-au fost trimise mai multe notificări, iar în cele din urmă contractul a fost reziliat și a fost reluată procedura de achiziție publică.

Alte stiri recente

1205 vizualizari
18 iul. 2019 20:14

La SanConfind se efectuează intervenții clasice, dar și minim invazive în chirurgia ginecologică

Secția de Obstetrică Ginecologie a Centrului Medical SanConfind din Poiana Câmpina este, probabil, una dintre cele mai moderne din țară, dotările de aici, aparatura medicală de ultimă generație și personalul foarte bine pregătit stând la baza actului medical de calitate. Trebuie să știți că la SanConfind se efectuează intervenții chirurgicale ginecologice complexe atât prin metoda clasică, operația obișnuită, cât și prin tehnici minim-invazive (chirurgia laparoscopică).

1728 vizualizari
18 iul. 2019 11:16

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Tabăra Voila sau satul de vacanță, cum i se mai spunea, era un loc superb unde nu doar că veneau copii din toată țara, dar aici se organizau diverse activități și pentru copiii din Câmpina. Poate că unii dintre dumneavoastră vă mai amintiți de ceea ce reprezenta odată satul de vacanță, de tot ceea ce era aici: spații de cazare (27 de cabane/căsuțe), sală de mese, birouri, terenuri de sport și nu în ultimul rând trenulețul cu care te puteai plimba prin aproape toată tabăra. Astăzi, nu mai există nimic. Au rămas doar porțile, dar a dispărut până și gardul.