O mașină a derapat și s-a răsturnat pe serpentinele de la Paltinu. Pe acest drum nu s-a intervenit cu material antiderapant

Social (Categoria articolului)

Mașina, o Dacie Logan de culoare galbenă, a derapat pe drumul înghețat și s-a răsturnat în râpă. Din fericire, conducătorul auto nu a pățit nimic, doar mașina fiind avariată. Accidentul s-a întâmplat în această după-amiază, în timp ce autoturismul cobora pe serpentinele de la Barajul Paltinu, adică pe drumul județean 102 I, care leagă municipiul Câmpina de comuna Valea Doftanei.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție. Mașina a fost scoasă din râpă cu ajutorul unui camion forestier dotat cu o macara specială, la capătul căreia se afla un cârlig. Camionul aparține unei firma private, cel mai probabil din Valea Doftanei, iar înainte de intervenție, pentru ca autovehiculul să aibă mai multă stabilitate pe un drum înghețat, în zonă a fost împrăștiat nisip. 
Pe DJ 102 I nu s-a intervenit cu material antiderapant. Drumul a înghețat, iar peste gheață s-a depus un stat subțire de ninsoare, ceea ce a făcut și mai periculos carosabilul pentru participanții la trafic. Fiind un drum județean, de deszăpezire ar trebui să se ocupe una dintre firmele care au câștigat licitația organizată de Consiliul Județean Prahova. Este vorba despre societatea Integral Beton Prest Poiana Câmpina (aparținând lui Mihai Matei), care a intrat, însă, în insolvență. Sectoarele de drum de care trebuia să se ocupe această firmă au fost subcontractate altor societăți, iar din informațiile noastre, DJ 102 I ar trebui deszăpezit de SC Coni SRL.

8219 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

596 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2099 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.

Alte stiri recente

1227 vizualizari
19 sept. 2019 12:49

Restricții de circulație pe Bulevardul Carol I și unele străzi adiacente în perioada Festivalului "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

Primăria Câmpina anunță că de vineri, 20 septembrie, ora 17.30 și până luni, 23 septembrie, ora 7.00, vor fi instituite unele restricții în privința traficului rutier, cu ocazia desfășurării celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei", eveniment care se va desfășura pe Bulevardul Carol I, în zona Parcului Trandafirilor (notariate).

1510 vizualizari
19 sept. 2019 12:27

O listă lungă de nereguli la modernizarea Parcului de la Soldat. Termenul de remediere - 23 octombrie 2019

Miercuri, 18 septembrie 2019, era programată recepția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, adică a Parcului Regele Mihai I, denumirea oficială. Numai că, în lipsa dirigintelui de șantier, Sorin Alupoaie, care a anunțat că este bolnav, recepția s-a transformat într-o simplă inspecție la care au participat viceprimarul Adrian Pițigoi și mai mulți reprezentanți ai ADPP, precum și reprezentantul firmei constructoare – Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea. Ce a rezultat în urma inspecției? O lista lungă de neconformități pe care constructorul va trebui să le remedieze până la 23 octombrie 2019.