CONTACT

Perioadă de... transferuri politice în Prahova. Primarii PNL pleacă la PSD, la PNL vin primari de la USR și Pro România

- Politică -

Perioadă de... transferuri politice în Prahova. Primarii PNL pleacă la PSD, la PNL vin primari de la USR și Pro România

Odată cu apariția OUG nr. 21/2024, așa-numita “ordonanță a traseismului”, a început migrarea aleșilor locali de la un partid la altul, fiind eliminat legal riscul de pierdere a mandatului odată cu schimbarea partidului. Se întâmplă, evident, și în Prahova.

PNL a pierdut în ultima săptămână mai mulți primari care au ales să plece la PSD. Este vorba despre Lucian Costea – primarul din Valea Doftanei, Ovidiu Movileanu – primarul de la Provița de Sus (care se întoarce, astfel, la PSD, după vreo patru ani petrecuți la PNL), Marian Panait – primarul de la Albești Paleologu, Nistor Stan – primarul din comuna Sălciile, Marin Voicu – primarul din Ciorani și se pare că lista va continua în zilele următoare. PSD vrea înapoi județul, iar racolarea primarilor este un pas important pentru a-și atinge scopul final, acela de a câștiga funcția de președinte al Consiliului Județean. Se știe bine că, în teritoriu, primarii sunt baza unui partid și oamenii care pot influența scorul alegerilor.
Nici PNL nu stă degeaba, deși nu-i va fi ușor să umple golurile lăsate de primarii trecuți la PSD. La PNL a venit primarul comunei Cosminele, Iulian Nae, cel care în 2020 a candidat din partea Pro România. Tot la PNL este așteptat cu brațele deschise primarul de la Breaza, Bogdan Novac, acesta demisionând miercuri din toate funcțiile politice deținute în USR. Și, vă reamintim, Bogdan Novac era președintele Organizației Județene Prahova a USR.
Conform Art. 33 din OUG nr. 21/2024, persoanele care, la data intrării în vigoare ordonanței, dețin un mandat de ales local, se pot înscrie în orice partid politic pentru a candida din partea acestuia la alegerile locale din 9 iunie 2024, fără să le înceteze mandatul deținut.


15 Mar 2024 11:58 1280 vizualizari


Comentarii






  • 16.03.2024 09:45 El Puerco In tarile civilizate cand se schimba conducerea in politica se aleg alte persoane. La noi isi schmba chilotii intre ei si numesc asta progres sau traseism. Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte…..lalalala….pana si imnul national implica starea somnolenta a populatiei.
  • 15.03.2024 16:44 diss Fripturiști se mută oriunde, doar să aibă un os de ros.Romănia rămâne cea mai coruptă și săracă țară din UE tocmai datorită acestor ”politicieni”
526 vizualizari 03 May 2024 15:55 Virgiliu Nanu: ”Câmpina are nevoie de o schimbare!”

Virgiliu Nanu: ”Câmpina are nevoie de o schimbare!”

citeste mai mult
1307 vizualizari 02 May 2024 20:11 Alegeri locale la Câmpina. Opt candidați la funcția de primar și 148 la Consiliul Local

Alegeri locale la Câmpina. Opt candidați la funcția de primar și 148 la Consiliul Local

S-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie 2024. La Câmpina, s-au înscris în cursa electorală opt candidați la funcția de primar din partea a tot atâtea partide politice și alianțe, precum și 148 candidați la Consiliul Local din partea a zece formațiuni politice și un independent.

citeste mai mult
1617 vizualizari 02 May 2024 18:58 Suspiciuni privind posibile fraude electorale, semnalate de Partidul Câmpina Curată

Suspiciuni privind posibile fraude electorale, semnalate de Partidul Câmpina Curată

În cadrul unei declarații de presă, pe care au susținut-o joi, 2 mai, liderii Partidului Câmpina Curată au făcut o serie de declarații pe mai multe subiecte, cel mai ”fierbinte” fiind cel al unei posibile fraude electorale în perspectiva alegerilor locale din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
1874 vizualizari 01 May 2024 15:30 Partidul SOS România, ultimul care și-a depus candidaturile pentru alegerile locale la Câmpina

Partidul SOS România, ultimul care și-a depus candidaturile pentru alegerile locale la Câmpina

Cu numai câteva ore înaintea termenului limită, care a expirat la miezul nopții de marți spre miercuri, la Biroul Electoral Câmpina s-au înregistrat ultimele candidaturi.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV