CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Perioadă de... transferuri politice în Prahova. Primarii PNL pleacă la PSD, la PNL vin primari de la USR și Pro România

- Politică -

Perioadă de... transferuri politice în Prahova. Primarii PNL pleacă la PSD, la PNL vin primari de la USR și Pro România

Odată cu apariția OUG nr. 21/2024, așa-numita “ordonanță a traseismului”, a început migrarea aleșilor locali de la un partid la altul, fiind eliminat legal riscul de pierdere a mandatului odată cu schimbarea partidului. Se întâmplă, evident, și în Prahova.

PNL a pierdut în ultima săptămână mai mulți primari care au ales să plece la PSD. Este vorba despre Lucian Costea – primarul din Valea Doftanei, Ovidiu Movileanu – primarul de la Provița de Sus (care se întoarce, astfel, la PSD, după vreo patru ani petrecuți la PNL), Marian Panait – primarul de la Albești Paleologu, Nistor Stan – primarul din comuna Sălciile, Marin Voicu – primarul din Ciorani și se pare că lista va continua în zilele următoare. PSD vrea înapoi județul, iar racolarea primarilor este un pas important pentru a-și atinge scopul final, acela de a câștiga funcția de președinte al Consiliului Județean. Se știe bine că, în teritoriu, primarii sunt baza unui partid și oamenii care pot influența scorul alegerilor.
Nici PNL nu stă degeaba, deși nu-i va fi ușor să umple golurile lăsate de primarii trecuți la PSD. La PNL a venit primarul comunei Cosminele, Iulian Nae, cel care în 2020 a candidat din partea Pro România. Tot la PNL este așteptat cu brațele deschise primarul de la Breaza, Bogdan Novac, acesta demisionând miercuri din toate funcțiile politice deținute în USR. Și, vă reamintim, Bogdan Novac era președintele Organizației Județene Prahova a USR.
Conform Art. 33 din OUG nr. 21/2024, persoanele care, la data intrării în vigoare ordonanței, dețin un mandat de ales local, se pot înscrie în orice partid politic pentru a candida din partea acestuia la alegerile locale din 9 iunie 2024, fără să le înceteze mandatul deținut.


15 Mar 2024 11:58 1389 vizualizari


Comentarii


  • 16.03.2024 09:45 El Puerco In tarile civilizate cand se schimba conducerea in politica se aleg alte persoane. La noi isi schmba chilotii intre ei si numesc asta progres sau traseism. Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte…..lalalala….pana si imnul national implica starea somnolenta a populatiei.
  • 15.03.2024 16:44 diss Fripturiști se mută oriunde, doar să aibă un os de ros.Romănia rămâne cea mai coruptă și săracă țară din UE tocmai datorită acestor ”politicieni”
744 vizualizari 18 Jul 2024 09:17 Partidul NOA cere președintelui Iohannis, printr-o scrisoare deschisă, să nu promulge legea care permite împușcarea urșilor

Partidul NOA cere președintelui Iohannis, printr-o scrisoare deschisă, să nu promulge legea care permite împușcarea urșilor

Partidul NOA (Natură, Oameni, Animale) i-a transmis președintelui României, Klaus Iohannis, o scrisoare deschisă în care îi cere acestuia să nu promulge legea care permite împușcarea urșilor.

citeste mai mult
559 vizualizari 15 Jul 2024 13:02 A fost lansată Asociația ”Platforma Independentă”. Câmpineanul Adrian Pițigoi este secretarul general al acesteia

A fost lansată Asociația ”Platforma Independentă”. Câmpineanul Adrian Pițigoi este secretarul general al acesteia

Luni, 15 iulie 2024, a fost lansată oficial Asociația ”Platforma Independentă”, un nou proiect politic inițiat de Cristian Diaconescu.

citeste mai mult
5706 vizualizari 14 Jun 2024 18:27 Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

V-am prezentat într-un articol anterior motivele care, credem noi, stau la baza victoriei Irinei Nistor (PSD) în alegerile locale din 9 iunie 2024. Vom încerca acum să creionăm motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut, surprinzător pentru mulți, funcția de primar.

citeste mai mult
4484 vizualizari 13 Jun 2024 20:59 Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Încercăm o analiză a rezultatelor alegerilor locale din 9 iunie 2024 și începem cu... învingătorii. Despre învinși vom scrie separat.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV