Lansarea colecției "Eminesciana" a designerului câmpinean Delia Lazăr, un spectacol-eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu

Eveniment (Categoria articolului)

La Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiești s-a desfășurat joi, 13 ianuarie 2022, un eveniment special – lansarea colecției “Eminesciana” a designerului câmpinean Delia Lazăr, o lansare însoțită de vers și cântec.

Gazdă a fost Marius Bodochi, actor al Teatrului Național București, care nu doar că a prezentat evenimentul, dar a și emoționat publicul oferind un spectacol de... poezie eminesciană. Și pentru că muzica din poezie și poezia din muzică sunt într-o armonie perfectă, mai ales când vorbim despre poetul nepereche, au încântat publicul solista de muzică ușoară Ileana Șipoteanu și soprana de origine albaneză Arlinda Morava, acompaniată la pian de Adriana Alexandru. Un moment artistic cu totul și cu totul special, aplaudat îndelung de public, a fost cel al tinerei câmpinence Livia Pisăliță (14 ani). Sala a vibrat atunci când Livia a cântat melodia “Copacul” (compusă de Jolt Kerestely pe versurile lui Ovidiu Dumitru), lansată în 1975 de Aurelian Andreescu, una dintre cele mai frumoase (și mai grele) piese muzicale românești. Livia Pisăliță a interpretat extraordinar această melodie, uimindu-i pe cei care nu-i cunoșteau talentul și forța interpretativă, iar publicul a cerut un bis, primul bis din cariera acestui copil minunat.
Între momentele artistice a avut loc evenimentul principal, lansarea colecției “Eminesciana” a Deliei Lazăr, o colecție formată din piese vestimentare simple, în alb și negru, bazată pe simbolistica poeziei eminesciene și dedicată, evident, marelui poet, de Ziua Culturii Naționale și cu ocazia împlinirii a 172 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Defilarea manechinelor a fost însoțită de “Balada” lui Ciprian Porumbescu, interpretată de Cosmin Stoica la vioară și Cristina Ionescu la pian, artiști ai Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești. Menționăm faptul că fetele care au defilat pe podium au fost machiate de Lidia Ellersdorfer, proprietara Salonului “Cleopatra” din Câmpina și proaspăt câștigătoare a trofeului “Best make-up artist” la World Fashion Festival Awards Dubai 2021. Evenimentul de la Teatrul “Toma Caragiu” a fost organizat de Dahlia Couture și BES România, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Prahova și cu sprijinul mai multor sponsori. CâmpinaTV.ro a fost unul dintre partenerii media ai evenimentului.

8238 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1965 vizualizari
30 mai 2023 17:13

Concert Dan Ciotoi și formația Generic, la Câmpina, la Ballroom Bella

Vineri, 9 iunie, de la ora 19.00, la Ballroom Bella Câmpina, din Bulevardul Carol I, aproape de ieșirea spre Cornu, va avea loc un concert susținut de Dan Ciotoi și formația Generic.

1815 vizualizari
29 mai 2023 12:18

"Alice în Țara Minunilor", un spectacol de excepție al "Atelierului Actorului" din Câmpina, în fața unei săli pline până la refuz

În sala mare a Casei Tineretului din Câmpina, în fața unui public numeros, copiii și tinerii de la "Atelierul Actorului" au prezentat duminică seara un spectacol de excepție - "Alice în Țara Minunilor", o adaptare după faimosul roman scris de Lewis Carroll și de la a cărei lansare se vor împlini în curând 158 de ani. 

Alte stiri recente

183 vizualizari
31 mai 2023 22:55

Sărbătoarea copilăriei, la Poiana Câmpina, cu multă veselie, cadouri și 1 IUNIE "scris" din copii cu șepcuțe colorate

La Poiana Câmpina, Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită astăzi, pentru ca mâine, 1 Iunie 2023, elevii să poată participa la un eveniment devenit tradiție - "Ultimul clopoțel", la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din localitate. Evenimentul de astăzi s-a desfășurat mai întâi în Parcul Triumf, apoi pe stadionul de la Poiana, aflat chiar lângă parc.

451 vizualizari
31 mai 2023 20:49

Cupa României, faza județeană, sferturi de finală. Rezultate

Miercuri după-amiază au avut loc partidele contând pentru sferturile de finală din cadrul fazei județene a Cupei României.