Lansarea colecției "Eminesciana" a designerului câmpinean Delia Lazăr, un spectacol-eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu

Eveniment (Categoria articolului)

La Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiești s-a desfășurat joi, 13 ianuarie 2022, un eveniment special – lansarea colecției “Eminesciana” a designerului câmpinean Delia Lazăr, o lansare însoțită de vers și cântec.

Gazdă a fost Marius Bodochi, actor al Teatrului Național București, care nu doar că a prezentat evenimentul, dar a și emoționat publicul oferind un spectacol de... poezie eminesciană. Și pentru că muzica din poezie și poezia din muzică sunt într-o armonie perfectă, mai ales când vorbim despre poetul nepereche, au încântat publicul solista de muzică ușoară Ileana Șipoteanu și soprana de origine albaneză Arlinda Morava, acompaniată la pian de Adriana Alexandru. Un moment artistic cu totul și cu totul special, aplaudat îndelung de public, a fost cel al tinerei câmpinence Livia Pisăliță (14 ani). Sala a vibrat atunci când Livia a cântat melodia “Copacul” (compusă de Jolt Kerestely pe versurile lui Ovidiu Dumitru), lansată în 1975 de Aurelian Andreescu, una dintre cele mai frumoase (și mai grele) piese muzicale românești. Livia Pisăliță a interpretat extraordinar această melodie, uimindu-i pe cei care nu-i cunoșteau talentul și forța interpretativă, iar publicul a cerut un bis, primul bis din cariera acestui copil minunat.
Între momentele artistice a avut loc evenimentul principal, lansarea colecției “Eminesciana” a Deliei Lazăr, o colecție formată din piese vestimentare simple, în alb și negru, bazată pe simbolistica poeziei eminesciene și dedicată, evident, marelui poet, de Ziua Culturii Naționale și cu ocazia împlinirii a 172 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Defilarea manechinelor a fost însoțită de “Balada” lui Ciprian Porumbescu, interpretată de Cosmin Stoica la vioară și Cristina Ionescu la pian, artiști ai Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești. Menționăm faptul că fetele care au defilat pe podium au fost machiate de Lidia Ellersdorfer, proprietara Salonului “Cleopatra” din Câmpina și proaspăt câștigătoare a trofeului “Best make-up artist” la World Fashion Festival Awards Dubai 2021. Evenimentul de la Teatrul “Toma Caragiu” a fost organizat de Dahlia Couture și BES România, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Prahova și cu sprijinul mai multor sponsori. CâmpinaTV.ro a fost unul dintre partenerii media ai evenimentului.

6694 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2123 vizualizari
15 ian. 2022 10:25

“Eminescu și copiii”, un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale și poetului nepereche, la Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina

La Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina s-a desfășurat cea de-a doua ediție a concursului “Eminescu și copiii”, un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 172 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.

Alte stiri recente

165 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1259 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.