Lansarea colecției "Eminesciana" a designerului câmpinean Delia Lazăr, un spectacol-eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu

Eveniment (Categoria articolului)

La Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiești s-a desfășurat joi, 13 ianuarie 2022, un eveniment special – lansarea colecției “Eminesciana” a designerului câmpinean Delia Lazăr, o lansare însoțită de vers și cântec.

Gazdă a fost Marius Bodochi, actor al Teatrului Național București, care nu doar că a prezentat evenimentul, dar a și emoționat publicul oferind un spectacol de... poezie eminesciană. Și pentru că muzica din poezie și poezia din muzică sunt într-o armonie perfectă, mai ales când vorbim despre poetul nepereche, au încântat publicul solista de muzică ușoară Ileana Șipoteanu și soprana de origine albaneză Arlinda Morava, acompaniată la pian de Adriana Alexandru. Un moment artistic cu totul și cu totul special, aplaudat îndelung de public, a fost cel al tinerei câmpinence Livia Pisăliță (14 ani). Sala a vibrat atunci când Livia a cântat melodia “Copacul” (compusă de Jolt Kerestely pe versurile lui Ovidiu Dumitru), lansată în 1975 de Aurelian Andreescu, una dintre cele mai frumoase (și mai grele) piese muzicale românești. Livia Pisăliță a interpretat extraordinar această melodie, uimindu-i pe cei care nu-i cunoșteau talentul și forța interpretativă, iar publicul a cerut un bis, primul bis din cariera acestui copil minunat.
Între momentele artistice a avut loc evenimentul principal, lansarea colecției “Eminesciana” a Deliei Lazăr, o colecție formată din piese vestimentare simple, în alb și negru, bazată pe simbolistica poeziei eminesciene și dedicată, evident, marelui poet, de Ziua Culturii Naționale și cu ocazia împlinirii a 172 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Defilarea manechinelor a fost însoțită de “Balada” lui Ciprian Porumbescu, interpretată de Cosmin Stoica la vioară și Cristina Ionescu la pian, artiști ai Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești. Menționăm faptul că fetele care au defilat pe podium au fost machiate de Lidia Ellersdorfer, proprietara Salonului “Cleopatra” din Câmpina și proaspăt câștigătoare a trofeului “Best make-up artist” la World Fashion Festival Awards Dubai 2021. Evenimentul de la Teatrul “Toma Caragiu” a fost organizat de Dahlia Couture și BES România, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Prahova și cu sprijinul mai multor sponsori. CâmpinaTV.ro a fost unul dintre partenerii media ai evenimentului.

7569 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2033 vizualizari
12 aug. 2022 16:40

În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară. 

2183 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

1 comentarii

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. 

Alte stiri recente

2697 vizualizari
13 aug. 2022 11:23

Autoarea accidentului care a șocat Câmpina pe 7 aprilie 2022, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

1 comentarii

Pe 7 aprilie 2022, Câmpina era cutremurată de vestea producerii unui accident pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Forestier, chiar pe Bulevardul Carol I. În accident era ucis pe loc tânărul Paul Alexandru Dragomir, 17 ani, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din localitate.

500 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)