Sunt 41 de bursieri - 39 de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" și doi de la Colegiul Tehnic Forestier. Sunt liceeni care au încheiat anul școlar 2016-2017 cu medii generale cuprinse între 9,97 și 10 și care, condiție de bază, au avut o purtare exemplară. Astăzi, la sala de festivități a Colegiului "Grigorescu", elevii au primit diplomele de merit din partea Tenaris Silcotub, iar banii le vor fi virați în conturi. Valoarea unei burse este de 1.500 lei.
Programul "Burse de Merit" al Tenaris Silcotub a început în urma cu 13 ani, mai întâi la Zalău, apoi la Călărași, iar de șase ani și în Câmpina. Pentru cei care încă nu ştiu, facem precizarea că, în anul 2012, Grupul Tenaris, unul dintre cei mai mari producători din lume de conducte pentru foraj petrolier, a cumpărat Fabrica de prăjini de pompare din Câmpina, una dintre cele două unităţi de producţie operate de americanii de la Cameron în România.
Așadar, este al 13-lea an consecutiv în care Tenaris îi premiază pe cei mai buni liceeni din Zalău, Călărași și Câmpina. Sunt acordate în total 300 de burse pentru elevii cu primele 300 de medii de la liceele din cele trei orașe. Și ca în fiecare an, întâlnirea reprezentanților Tenaris cu bursierii a reprezentat un adevărat eveniment. "Aș vrea să vă felicit din partea companiei pentru că faceți parte din elită. Și aș vrea să vă felicit pe cei sunteți la al doilea sau al treilea an în care vă numărați printre bursieri, consecvența este un lucru extraordinar și vă doresc să luptați pentru asta. Este o mare onoare să venim aici la voi, să ne întâlnim, să ne cunoaștem", le-a spus elevilor Mirela Mihalcea, coordonator Dezvoltare Socială în cadrul Tenaris Silcotub, cea care, de altfel, le-a transmis elevilor și salutări și felicitări din partea directorului Fabricii Tenaris din Câmpina, Esteban Foresi.
Elevii au fost felicitați și de Roxana Stan - directorului Colegiului "Grigorescu", Sânziana Dumitran - profesor de matematică în cadrul aceluiași liceu, Valentin Șerban - directorului Colegiului Tehnic Forestier. Din partea administrației locale, la eveniment a participat Ioana Bumbăcea, consilierul personal al primarului Câmpinei.
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.