Comunicat de presă. Începere proiect "Modernizare străzi în Municipiul Câmpina - str. Petrolistului (parțial) și str. Oborului (parțial)"

Anunțuri (Categoria articolului)

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Modernizare străzi în Municipiul Câmpina - Str. Petrolistului (parțial) și Str. Oborului (parțial)”, cod SMIS 155463, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.

Obiectivul general: Intervenția propusă prin prezentul proiect se înscrie în intervențiile susținute prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - Axa 9, pentru comunități de peste 20.000 de locuitori, cum este și cazul Municipiului Câmpina. Obiectivul general al proiectului propus este acela de a sprijini investițiile în infrastructura pentru comunitățile relevante din zonele marginalizate definite la nivelul SDL Câmpina.
 Scopul intervenției vizează următoarele beneficii:
- aducerea străzilor la caracteristici superioare față de cele existente din punct de vedere al circulației rutiere;
- asigurarea unui flux al circulației fluent și în siguranță;
- asigurarea scurgerii apelor pluviale;
- asigurarea stabilității străzii;
- asigurarea deplasării în siguranță a localnicilor;
- protecția mediului înconjurător.
Prin modernizarea străzilor, se conlucrează în vederea valorificării următoarelor oportunități:
- asigurarea unei politici de amenajare durabilă a teritoriului prin dezvoltarea echilibrată a infrastructurii locale cât și a infrastructurii de legătură;
- îmbunătățirea standardelor de viață ale populației prin îmbunătățirea condițiilor de locuit;
- îmbunătățirea accesului la căile principale de transport, precum și spre obiective turistice, industriale, sociale și culturale;
- sporirea interconexiunii spațiilor rurale cu principalii poli locali/regionali de dezvoltare
Obiective specifice:
1. Modernizarea străzii Petrolistului – parțial pe segment de 9.380 mp
2. Modernizarea străzii Oborului parțial pe segment de 2.887 mp
Valoarea totală a proiectului – 1.591.144,38 lei din care 931.294,00 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din fonduri europene.
Perioada de implementare a proiectului - 32 luni, respectiv între 01.01.2021 și 31.08.2023.

Primăria Municipiului Câmpina
Date de contact: Câmpina, Bulevardul Culturii, nr. 18, Județul Prahova, România Telefon: 0244.337.454 / Fax: 0244.371.458 / E-mail: web@primariacampina.ro / Site: primariacampina.ro

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

1491 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Anunțuri

1841 vizualizari
29 nov. 2023 15:34

Vineri, 1 Decembrie, un segment din Bulevardul Carol I va fi închis circulației rutiere

Primăria municipiului Câmpina a anunțat închiderea unui tronson din Bulevardul Carol I, cel cuprins între intersecțiile cu străzile Frații Golești și Henri Coandă.

617 vizualizari
24 nov. 2023 17:48

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 24 noiembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

Alte stiri recente

512 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

831 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.