Derby-ul fotbalistic al Câmpinei a ajuns pe masa comisiilor AJF Prahova

Sport (Categoria articolului)

UPDATE - AJF Prahova a amânat și joi, 5 mai, să dea un verdict. Vom reveni.
Sâmbătă, 30 aprilie 2022, ar fi trebuit să se dispute una dintre cele mai așteptate partide din campionatul Superligii B Prahova la fotbal, un adevărat derby al Câmpinei, între CS Câmpina și Triumf Poiana Câmpina. Partida nu a mai avut loc până la urmă, iar rezultatul privind acest joc se va stabili nu pe teren, cum ar fi cel mai corect, ci pe masa AJF Prahova.

Încă de la mijlocul săptămânii trecute, dinaintea acestui derby, conducerea echipei din Poiana Câmpina a anunțat AJF Prahova că mai mulți jucători din lot s-au îmbolnăvit. Jucătorii respectivi au prezentat certificatul medical din partea medicilor de familie, diagnosticul fiind toxiinfecție alimentară. Conform regulamentului de desfășurare a competițiilor din cadrul AJF Prahova, postat chiar pe site-ul oficial al acestei asociații, la secțiunea ”regulamente” (vezi foto), totul este perfect regulamentar. Astfel, conform articolului 14, aliniatul 1: ”Cluburile pot invoca un caz excepțional în situația neprezentării din motive ce privesc probleme acute de sănătate a cel puțin cinci jucători titulari (în ultimul meci oficial) numai dacă prezintă o dovadă scrisă din partea prestatorului de servicii medicale”. Exact ca în speța de față. Mai mult, au mai existat chiar în acest sezon situații similare, unde AJF Prahova a decis amânare jocurilor fără nicio ezitare. Acum, se întâmplă altceva...
Cu o zi înaintea partidei, la sediul AJF Prahova, președintele acestui for, Silviu Crângașu, în prezența reprezentanților celor două echipe, le-a spus conducătorilor de la Poiana Câmpina că nu sunt bune adeverințele medicale eliberate, ștampilate și parafate de medicii de familie ai jucătorilor, ci că este necesar să se vină cu un document de la un centru de primiri urgențe. Nicăieri în regulamentul AJF Prahova nu se prevede așa ceva! Mai mult, nu ni se recomandă mereu de către Ministerul Sănătății, de către DSP și chiar de spitale să ne prezentăm la CPU doar pentru cazuri grave, pentru urgențele medicale, iar medicul de familie să fie prima opțiune?!
Prin urmare, sunt unele semne de întrebare asupra acestei situații destul de simple, dar considerăm că orice speculație pe această temă nu ar servi cu nimic fotbalului, în general, și celui câmpinean, în special. Acum, de ce nu acceptă AJF Prahova reprogramarea partidei, așa cum s-a mai întâmplat chiar în acest campionat în situații identice? De ce se opune CS Câmpina unei astfel de rezolvări, mai ales dacă își dorește să demonstreze pe terenul de joc că merită promovarea?
Probabil că sunt niște jocuri de culise în toată această poveste, așa cum se întâmplă deseori în fotbalul românesc, din păcate. Poate vom avea un răspuns la semnele de întrebare chiar joi, 5 mai, atunci când AJF Prahova se va pronunța asupra situației artificial inflamate de la derby-ul Câmpinei. Vă reamintim că CS Câmpina se află pe locul III, iar Triumf Poiana Câmpina pe locul al II-lea în Superliga B, ambele echipe cu șanse reale de promovare. Șanse pe care sperăm să le fructifice corect, pe teren și nu în culise.

2058 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 05.05.2022 11:15 Dacă ''cazul'' a ajuns la Crăngașu e clar cine va căștiga , indiferent de regulamente.Cămpina a mai luat 3 puncte în drumul triumfal către liga a 4-a sau a 5-a , ce mai contează?🤔
  • Ionut 06.05.2022 07:01 Ciudata aceasta situatie! S-au imbolnavit inaintea acestui meci, iar peste trei zile nu mai avea nimeni nimic si au castigat cu 5-0. Prea ne crezi copii, stimabile. Stim cu totii adversiunea ta fata de CSM, astfel ca articolul tau nu surprinde.

Sport

1960 vizualizari
03 aug. 2022 08:13

S-a stabilit programul primei etape în Liga A Prahova, la fotbal. Care sunt adversarele echipelor câmpinene

La sediul Asociației Județene de Fotbal Prahova a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului noii ediții de campionat în Liga A Prahova, competiția eșalon a fotbalului prahovean. Iată programul primei etape:

4781 vizualizari
28 iul. 2022 22:34

Câmpineanul Darius Coman, medalie de argint la FOTE, în ștafeta de 4x100m mixt, la natație

Performanță de excepție pentru sportul românesc, dar și pentru Câmpina. La Banska Bystrica, în Slovacia, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, echipa României a obținut medalia de argint în proba de ștafetă 4x100m mixt.

Alte stiri recente

700 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.

2124 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.