Și totuși, cine l-a denunțat pe primarul Horia Tiseanu la DNA?

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul Câmpinei este acuzat de luare de mită în baza unui denunț al unui om de afaceri. O persoană care le-a spus procurorilor DNA că Tiseanu i-a cerut 10% din valoarea unui contract de execuție a unor lucrări, facilitându-i în schimb câștigarea selecției de oferte.

Surse apropiate anchetei ne-au declarat că denunțătorul ar fi nimeni altul decât Radu Ionescu, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, cel a cărui firmă a realizat, în 2014, o parte din lucrările de reabilitare de la Casa Tineretului. Mai exact, a schimbat tâmplăria veche cu termopan. De altfel, în ultimii ani, firma respectivă a executat și alte lucrări în Câmpina, la instituții publice importante. 
În primăvara acestui an, Radu Ionescu a fost reținut de DNA, fiind acuzat că a luat mită un autoturism pentru a sprijini o firmă în derularea unor contracte de lucrări încheiate cu Consiliul Județean Prahova și la efectuarea la timp a plăților aferente contractelor respective.

Vă reamintim, potrivit procurorilor DNA, 'în cursul anului 2014, inculpatul Tiseanu Laurențiu Horia, în calitate de primar al municipiului Câmpina, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale un procentaj de 10% din valoarea unui contract de execuție lucrări în sumă totală de 317.817 lei, din care a primit efectiv suma de 17.000 de lei. În schimbul acestor bani, inculpatul a facilitat firmei omului de afaceri câștigarea selecției de oferte (la cererea primarului Tiseanu Horia Laurențiu au fost întocmite alte două oferte la prețuri superioare, fapt ce a asigurat desemnarea ca și câștigătoare a ofertei societății reprezentate de omul de afaceri) și a procedat la aprobarea încheierii contractului respectiv.'

Citiți și Horia Tiseanu este urmărit penal pentru abuz în serviciu și luare de mită

7493 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

148 vizualizari
12 apr. 2024 15:14

Sancțiuni de peste 40.000 lei au fost aplicate de polițiștii prahoveni într-o singură zi, inclusiv la Câmpina

Polițiștii prahoveni au desfășurat activități cu caracter preventiv în mai multe localități ale județului, inclusiv la Câmpina, iar în cursul unei singure zile, 11 aprilie 2024, valoarea acestora a fost de peste 40.000 lei.

254 vizualizari
12 apr. 2024 13:32

Gabriela Adelina Codreș, judecător la Secția Penală a Judecătoriei Ploiești, a fost desemnată președintele Biroului Electoral Câmpina

Zilele trecute a avut loc desemnarea președinților și locțiitorilor Biroului Electoral din fiecare localitate, inclusiv la nivelul județului Prahova.

Alte stiri recente

868 vizualizari
12 apr. 2024 07:29

”Alternativa” Cosmin Raț: ”Dacă totul este legal și corect, de ce să nu facă și administrația microhidrocentrale pe rețeaua de apă?!”

Cosmin Raț, consilier local și candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din 9 iunie 2024, a fost invitatul unei emisiuni CâmpinaTV.ro.

883 vizualizari
11 apr. 2024 17:16

Liga A Prahova, etapa a 24-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 24-a din Liga A Prahova vor avea loc la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările: