Eroii români, comemorați la Niderbuhl - Rastatt de către rezerviștii germani

Eveniment (Categoria articolului)

Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Câmpina este înfrăţită cu Asociaţia Rezerviştilor din Achern-Renchtal (Germania), iar una dintre modalităţile de colaborare o constituie organizarea de acţiuni de cinstire reciprocă a eroilor din cele două ţări, căzuţi în diferite conflagraţii, executând ordinele ţării lor până la sacrificiul suprem. De Ziua Eroilor, la Cimitirul din Niderbuhl - Rastatt, rezerviștii germani le-au adus un omagiu soldaților români căzuți în primul război mondial.

La acțiunea desfășurată în Cimitirul din Niderbuhl - Rastatt, la parcela unde îşi dorm somnul de veci militari români, olandezi şi polonezi, au participat rezerviști din Achern-Renchtal, dar și de la alte asociații similare, precum şi părintele Bogdan Stavarachi, superiorul Capelei Ortodoxe "Sfântul Arhanghel Mihai" din Baden Baden, urmași ai eroilor români și membri ai comunității de români din regiune. Comemorarea eroilor români a început cu o slujbă religioasă, care a avut un caracter aparte fiind subliniate și împlinirea a 100 de ani de la încheierea primului război mondial, precum şi Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Apoi, un trompetist a intonat "Ich hatte un kamerad" (Am avut un camarad). După slujba religioasă, reprezentanții Asociaţiei Rezerviştilor din Achern-Renchtal, condusă de Josef Gombola, au depus flori la cele 10 cruci ale celor 28 de eroi români înmormântați în Cimitirul din Niderbuhl - Rastatt și la troița centrală a cimitirului. Ceremonialul s-a încheiat emoţionant, cu intonarea la trompetă a imnurilor României şi Germaniei.
Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Câmpina, condusă de col. (r) Marian Dulă, colaborează de aproape șase ani cu Asociaţia Rezerviştilor din Achern-Renchtal, acordul de parteneriat dintre cele două asociații fiind semnat la Câmpina, în toamna lui 2012.  

3601 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4153 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2668 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

145 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

1924 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.