Eroii români, comemorați la Niderbuhl - Rastatt de către rezerviștii germani

Eveniment (Categoria articolului)

Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Câmpina este înfrăţită cu Asociaţia Rezerviştilor din Achern-Renchtal (Germania), iar una dintre modalităţile de colaborare o constituie organizarea de acţiuni de cinstire reciprocă a eroilor din cele două ţări, căzuţi în diferite conflagraţii, executând ordinele ţării lor până la sacrificiul suprem. De Ziua Eroilor, la Cimitirul din Niderbuhl - Rastatt, rezerviștii germani le-au adus un omagiu soldaților români căzuți în primul război mondial.

La acțiunea desfășurată în Cimitirul din Niderbuhl - Rastatt, la parcela unde îşi dorm somnul de veci militari români, olandezi şi polonezi, au participat rezerviști din Achern-Renchtal, dar și de la alte asociații similare, precum şi părintele Bogdan Stavarachi, superiorul Capelei Ortodoxe "Sfântul Arhanghel Mihai" din Baden Baden, urmași ai eroilor români și membri ai comunității de români din regiune. Comemorarea eroilor români a început cu o slujbă religioasă, care a avut un caracter aparte fiind subliniate și împlinirea a 100 de ani de la încheierea primului război mondial, precum şi Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Apoi, un trompetist a intonat "Ich hatte un kamerad" (Am avut un camarad). După slujba religioasă, reprezentanții Asociaţiei Rezerviştilor din Achern-Renchtal, condusă de Josef Gombola, au depus flori la cele 10 cruci ale celor 28 de eroi români înmormântați în Cimitirul din Niderbuhl - Rastatt și la troița centrală a cimitirului. Ceremonialul s-a încheiat emoţionant, cu intonarea la trompetă a imnurilor României şi Germaniei.
Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Câmpina, condusă de col. (r) Marian Dulă, colaborează de aproape șase ani cu Asociaţia Rezerviştilor din Achern-Renchtal, acordul de parteneriat dintre cele două asociații fiind semnat la Câmpina, în toamna lui 2012.  

3899 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2204 vizualizari
20 sept. 2023 22:21

Câmpina a demonstrat că are talente care pot susține un spectacol foarte reușit

Unul dintre obiectivele nedeclarate ale primei ediții a Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor a fost acela de a demonstra că există pe plan local talente care pot susține un spectacol foarte reușit, atât cu soliști, cât și cu instrumentiști, cu grupuri vocal-instrumentale, dar și cu ansambluri folclorice de dansuri.

1672 vizualizari
20 sept. 2023 21:51

”Pedalăm cu zâmbete”, un marș al bicicliștilor în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor

Câteva zeci de bicicliști, dintre care - foarte îmbucurător - mulți copii, s-au aliniat duminică, 17 septembrie, în fața Centrului de Informare și Promovare Turistică din Câmpina pentru un marș intitulat ”Pedalăm cu zâmbete”.

Alte stiri recente

1156 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

1126 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.