Marți, 10 mai 2022, la Grădinița ”Iulia Hasdeu” din Câmpina a avut loc Expoziția - Concurs din cadrul proiectului județean "Meseria de părinte se învață în fiecare zi", ediția a II-a.
Juriul a fost alcătuit din invitați speciali: Maria Vasilescu - director al Școlii Gimnaziale "Rareș Vodă" Ploiești, Mariana Ilie - inspector ISJ Prahova, Liliana-Mara Grigore - inspector ISJ Prahova, Georgeta Vasile - director al Grădiniței nr. 35 Ploiești și Mihaela Predea - director al Grădiniței "Iulia Hasdeu" Câmpina. Membrii juriului au avut o misiune grea, aceea de a alege cele mai bune lucrări pentru fiecare secțiune a concursului - desen, pictură, colaj. Au fost peste 400 de lucrări realizate de către preșcolari din județ, dar și din alte județe - Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Iași, Dâmbovița, Timiș, precum și din București.
La eveniment au mai participat Alin Moldoveanu - primarul municipiului Câmpina, Florea Mincu - inspector management instituțional ISJ Prahova, Anca Barbu - contabil-șef al ISJ Prahova, colectivul cadrelor didactice din grădinița gazdă și părinți reprezentanți ai fiecărei grupe de copii.
Pentru a introduce invitații în atmosfera grădiniței, copiii de la Grupa Gărgărițelor - program prelungit - au prezentat un dans popular, apoi au urmat câteva prezentări - "Părinții grupei Albinuțelelor au fost copii pentru o zi", "Părinții grupei Licurici, jocuri de rol" ," Părinții Grupei Gărgărițelor au făcut prăjituri și bomboane" etc. Discuțiile au pornit de la un citat (primit împreună cu programul zilei), au fost activități interactive și emoționante pentru fiecare participant. Invitații speciali au primit diplome de participare pentru prezența la acest eveniment.
Proiectul este unul de suflet al cadrelor didactice de la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina, abordând o temă vastă și cu multe emoții. ”Este o mulțumire extraordinară să fim parte din familia celor mici, sa fim a doua mamă, să auzim un copil că îi spune mamei: mami, te iubesc pe tine și pe doamna!. Și noi suntem părinți și vedem că putem învăța mereu lucruri noi, oricât de mari ar fi copiii noștri. Colaborarea dintre grădinița noastră și familiile copiilor înscriși este frumoasă, benefică celor mici. Ne dorim și în continuare astfel de activități deosebite, care demonstrează munca nemăsurata a educatoarelor noastre”, ne-a declarat la finalul acțiunii Mihaela Predea, directorul Grădiniței ”Iulia Hasdeu” Câmpina.
Pe 25 august, scriam despre focul de artificii de la ora 3.00 dimineața și ”țara nimănui” pentru că este permisă o astfel de situație.
Căminul Petrol dn Câmpina este un exemplu, din păcate, negativ, de cum arată un spațiu aflat în administrarea unei instituții de învățământ locale.
51 de clădiri aparținând unităților de învățământ din județul Prahova nu au autorizație de securitate la incendiu. 17 dintre acestea au obținut, totuși, avizul ISU, premergător obținerii autorizației.
Preșcolarii și elevii de la 22 de unități de învățământ din județul Prahova vor începe noul an școlar în alte locații și asta pentru că în grădinițele sau școlile de care aparțin se desfășoară sau urmează să înceapă lucrări de reabilitare. În această situație se află inclusiv școli din localități învecinate Câmpinei.