SF-ul pentru repararea sălii de sport de la Liceul Energetic este gata, dar administrația locală încă nu știe acest lucru

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina nu știe ce se întâmplă cu mare parte din fondurile alocate de la bugetul local, lucru demonstrat și la ședința de săptămâna trecută. Este adevărat că pe unii consilieri nici nu-i interesează, dar este vorba, totuși, de bani publici și poate că, măcar trimestrial, dacă nu lunar, Consiliul Local ar trebui să solicite Primăriei o situație cu stadiul tuturor lucrărilor și documentațiilor pentru care s-au alocat bani de la buget.

La ședința CL de săptămâna trecută, consilierul Florin Frăţilă a vrut să ştie ce se întâmplă cu fondurile alocate pentru studiul de fezabilitate în vederea realizării unor lucrări de reparații la acoperișul sălii de sport de la Liceul Tehnologic Energetic, pentru că are informații că nu s-a făcut nimic. „Este un stil de lucru nu numai defectuos, chiar penibil. Am alocat o sumă de bani pentru studiul de fezabilitate la sala de sport de la Energetic, unde ştim cu toţii cu plouă în ciuda numeroaselor reparaţii efectuate acolo. Nici până în ziua de azi nu s-a făcut studiul de fezabilitate! Oameni buni, eu cred că ar trebui să fim deranjaţi profund de povestea asta şi ar trebui să avem o poziţie drastică. Să-i chemăm pe oamenii ăştia din conducerea şcolilor şi să ne explice cum de se poate întâmpla aşa ceva. Pentru că lumea spune despre noi că nu facem, că nu vrem să facem, ştiţi bine ce se întâmplă”, a afirmat Florin Frăţilă în plenul şedinţei Consiliului Local (video).
„Din ceea ce ştiu eu, la Liceul Energetic, suma alocată pentru studiul de fezabilitate nu s-a cheltuit pe alte lucrări de reparaţii şi este în curs procedura de întocmire a documentaţiei pentru SF”, a spus Emil Stanciu, reprezentantul ADPP din cadrul Primăriei Câmpina.

Ei bine, dacă reprezentantul Consiliului Local și cel al Primăriei ar fi întrebat conducerea liceului, ar fi aflat că studiul de fezabilitate este gata și va fi predat oficial pe 3 noiembrie.
„Îmi pare rău că s-a ajuns la o asemenea discuţie. Concret, pentru realizarea studiului de fezabilitate la sala de sport s-a desfăşurat procedura de achiziţie publică și am încheiat contract pe 28 august cu firma respectivă. Pe 3 noiembrie vom avea studiul, care a fost puţin întârziat deoarece a fost nevoie şi de realizarea unei expertize. Valoarea totală a acestui studiu este de aproximativ 34.000 lei, la care se adaugă alţi 10.000 lei petru realizarea expertizei. Diferenţa de bani până la cei 100.000 lei alocaţi de la bugetul local este folosită pentru realizarea documentaţiei, a proiectului şi executarea unor lucrări de împrejmuire a unor corpuri ale liceului nostru. Realizarea studiului de fezabilitate pentru reparaţiile la sala de sport nu a fost o foarte mare urgenţă, pentru că oricum va fi o lucrare care nu se va face în acest an. Va fi nevoie de o investiţie serioasă acolo, din câte am înţeles din discuţiile preliminare, inclusiv de o consolidare a clădirii. În plus, vreau să subliniez că Liceul Energetic nu a returnat niciodată, cel puţin în ultimii ani, bani la bugetul local pentru că nu am fi realizat reparaţiile convenite împreună cu reprezentanţii Primăriei”, ne-a declarat directorul Liceul Tehnologic Energetic, prof. Stan Sârbu. 

Dacă s-ar prezenta public o situație trimestrială cu stadiul tuturor lucrărilor și documentațiilor aprobate de Consiliul Local și plătite de la buget, astfel de discuții nu ar mai apărea. Obligată să facă raportul pentru Consiliul Local, Primăria ar știi exact cum stau lucrurile. Iar consilierii nu ar mai apela la informații neoficiale. Important este ca toate părțile implicate să găsească o cale de comunicare și să pună binele comunității deasupra oricăror alte interese.

3832 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1813 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

1008 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

90 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.

136 vizualizari
16 apr. 2024 10:58

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), campion european la karate SKDUN

La Debrecen, în Ungaria, s-au desfășurat, în perioada 12-14 aprilie 2024, Campionatul European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN. Din lotul național al României, prezent la Debrecen, au făcut parte și doi sportivi câmpineni, de la Clubul AIKO. Este vorba despre Rareș Hodoiu și Alexandru Petre, iar rezultatele lor sunt excepționale la o competiție de un asemenea nivel.