CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

SF-ul pentru repararea sălii de sport de la Liceul Energetic este gata, dar administrația locală încă nu știe acest lucru

- Actualitate -

SF-ul pentru repararea sălii de sport de la Liceul Energetic este gata, dar administrația locală încă nu știe acest lucru

Consiliul Local Câmpina nu știe ce se întâmplă cu mare parte din fondurile alocate de la bugetul local, lucru demonstrat și la ședința de săptămâna trecută. Este adevărat că pe unii consilieri nici nu-i interesează, dar este vorba, totuși, de bani publici și poate că, măcar trimestrial, dacă nu lunar, Consiliul Local ar trebui să solicite Primăriei o situație cu stadiul tuturor lucrărilor și documentațiilor pentru care s-au alocat bani de la buget.

La ședința CL de săptămâna trecută, consilierul Florin Frăţilă a vrut să ştie ce se întâmplă cu fondurile alocate pentru studiul de fezabilitate în vederea realizării unor lucrări de reparații la acoperișul sălii de sport de la Liceul Tehnologic Energetic, pentru că are informații că nu s-a făcut nimic. „Este un stil de lucru nu numai defectuos, chiar penibil. Am alocat o sumă de bani pentru studiul de fezabilitate la sala de sport de la Energetic, unde ştim cu toţii cu plouă în ciuda numeroaselor reparaţii efectuate acolo. Nici până în ziua de azi nu s-a făcut studiul de fezabilitate! Oameni buni, eu cred că ar trebui să fim deranjaţi profund de povestea asta şi ar trebui să avem o poziţie drastică. Să-i chemăm pe oamenii ăştia din conducerea şcolilor şi să ne explice cum de se poate întâmpla aşa ceva. Pentru că lumea spune despre noi că nu facem, că nu vrem să facem, ştiţi bine ce se întâmplă”, a afirmat Florin Frăţilă în plenul şedinţei Consiliului Local (video).
„Din ceea ce ştiu eu, la Liceul Energetic, suma alocată pentru studiul de fezabilitate nu s-a cheltuit pe alte lucrări de reparaţii şi este în curs procedura de întocmire a documentaţiei pentru SF”, a spus Emil Stanciu, reprezentantul ADPP din cadrul Primăriei Câmpina.

Ei bine, dacă reprezentantul Consiliului Local și cel al Primăriei ar fi întrebat conducerea liceului, ar fi aflat că studiul de fezabilitate este gata și va fi predat oficial pe 3 noiembrie.
„Îmi pare rău că s-a ajuns la o asemenea discuţie. Concret, pentru realizarea studiului de fezabilitate la sala de sport s-a desfăşurat procedura de achiziţie publică și am încheiat contract pe 28 august cu firma respectivă. Pe 3 noiembrie vom avea studiul, care a fost puţin întârziat deoarece a fost nevoie şi de realizarea unei expertize. Valoarea totală a acestui studiu este de aproximativ 34.000 lei, la care se adaugă alţi 10.000 lei petru realizarea expertizei. Diferenţa de bani până la cei 100.000 lei alocaţi de la bugetul local este folosită pentru realizarea documentaţiei, a proiectului şi executarea unor lucrări de împrejmuire a unor corpuri ale liceului nostru. Realizarea studiului de fezabilitate pentru reparaţiile la sala de sport nu a fost o foarte mare urgenţă, pentru că oricum va fi o lucrare care nu se va face în acest an. Va fi nevoie de o investiţie serioasă acolo, din câte am înţeles din discuţiile preliminare, inclusiv de o consolidare a clădirii. În plus, vreau să subliniez că Liceul Energetic nu a returnat niciodată, cel puţin în ultimii ani, bani la bugetul local pentru că nu am fi realizat reparaţiile convenite împreună cu reprezentanţii Primăriei”, ne-a declarat directorul Liceul Tehnologic Energetic, prof. Stan Sârbu. 

Dacă s-ar prezenta public o situație trimestrială cu stadiul tuturor lucrărilor și documentațiilor aprobate de Consiliul Local și plătite de la buget, astfel de discuții nu ar mai apărea. Obligată să facă raportul pentru Consiliul Local, Primăria ar știi exact cum stau lucrurile. Iar consilierii nu ar mai apela la informații neoficiale. Important este ca toate părțile implicate să găsească o cale de comunicare și să pună binele comunității deasupra oricăror alte interese.


01 Nov 2017 12:45 3860 vizualizari


Comentarii


1207 vizualizari 20 Jun 2024 18:54 Festivitate de încheiere a anului școlar pentru ciclul primar la Școala Centrală Câmpina

Festivitate de încheiere a anului școlar pentru ciclul primar la Școala Centrală Câmpina

Școala Gimnazială Centrală a găzduit, joi dimineață, festivitatea de încheiere a anului școlar pentru clasele din ciclul primar. Au fost momente emoționante, amestecate cu bucuria vacanței, dar și cu tristețea despărțirii de doamna învățătoare, în cazul elevilor de la clasa a IV-a.

citeste mai mult
1388 vizualizari 20 Jun 2024 07:18 Primim de la cititori. Degeaba s-au modernizat trotuarele în cartierul Voila dacă sunt mereu ocupate de mașini!

Primim de la cititori. Degeaba s-au modernizat trotuarele în cartierul Voila dacă sunt mereu ocupate de mașini!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o serie de imagini surprinse în ultimele zile pe Strada Voila, recent modernizată.

citeste mai mult
1628 vizualizari 19 Jun 2024 23:33 Irina Nistor, primarul ales al Câmpinei: ”Mi-am propus să particip la ședințele Consiliului Local din perioada iunie - septembrie 2024”

Irina Nistor, primarul ales al Câmpinei: ”Mi-am propus să particip la ședințele Consiliului Local din perioada iunie - septembrie 2024”

În declarația comună a Partidului Social Democrat și Partidului Câmpina Curată, susținută miercuri după-amiază, s-au făcut mai multe afirmații interesante, vorbitori fiind președinții celor două partide, Dan Ioan Mușat, respectiv Rudolf Leica, precum și primarul ales al Câmpinei, Irina Nistor.

citeste mai mult
1426 vizualizari 19 Jun 2024 19:46 Partidul Câmpina Curată solicită actualei administrații a Câmpinei organizarea unui referendum pe tema pasajului subteran

Partidul Câmpina Curată solicită actualei administrații a Câmpinei organizarea unui referendum pe tema pasajului subteran

În cadrul unei declarații comune de presă a Partidului Social Democrat și Partidului Câmpina Curată, alături de primarul ales al municipiului Câmpina, Irina Nistor, s-au ridicat câteva probleme foarte importante, solicitându-se actualei administrații unele măsuri concrete și imediate, plecând de la legitimitatea conferită de votul din 9 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV