Elevii profesoarei Hermina Tabără (Școala Dell'Arte Câmpina), printre premianții Concursului Național de Interpretare Pianistică "Sonoris" 2019

Social (Categoria articolului)

Peste 300 de copii din întreaga țară, elevi ai unor prestigioase școli de muzică, au participat, week-end-ul trecut, la cea de-a VI-a ediție a Concursului Național de Interpretare Pianistică "Sonoris". Printre ei s-au numărat și cinci copii din Câmpina și doi din Valea Doftanei, toți șapte pregătiți de profesoara Hermina Tabără la Școala Dell'Arte din Câmpina. "Sonoris" este un concurs de nivel ridicat, destinat copiilor și tinerilor pianiști cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani. Elevii Herminei Tabără s-au numărat și în acest an printre premianți.

Iată rezultatele obținute de copiii din Câmpina și Valea Doftanei la "Sonoris" 2019: 
- Emma Olteanu (8 ani, Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu") - Premiul I
- Luca Ștefan (9 ani, Colegiul Național "Nicolae Grigorescu") - Premiul I
- Sergiu Dobrescu (9 ani, Școala Centrală) - Premiul I
- Andreea Stănean (10 ani, Școala Centrală) - Premiul I
- Mircea Gabriel Gavrilă (13 ani, Școala Centrală) - Premiul I
- Sofia Leona Oceanu (10 ani, Liceul Tehnologic "Carol I" Valea Doftanei) - Premiul al II-lea
- Anastasia Comărniceanu (13 ani, Liceul Tehnologic "Carol I" Valea Doftanei) - Premiul al III-lea
După cum spuneam, acești copii urmează cursurile de pian ale Școlii Dell'Arte din Câmpina, unde sunt pregătiți de profesoara Hermina Tabără, cea care face cu ei, de mai mulți ani, o adevărată educație prin artă. Sute, poate mii de ore de muncă, de efort din parte profesorului și elevilor, răsplătite cu premii importante la concursuri naționale. Copii talentați, sensibili, care cântă cu pasiune și bucurie, sub îndrumarea unui profesionist, a unui om care trăiește prin muzică și pentru muzică.
Concursul Național de Interpretare pentru Pian "Sonoris", organizat la Centrul Cultural din Buftea, face parte din categoria concursurilor naționale importante, având în vederea organizarea, numărul mare și potențialul extraordinar al participanților.

2982 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • hermina constantin 22.05.2019 19:05 Felicitări doamnei HERMINA-TABĂRA Șîn premianților! !BRAVO! !!
  • Elena 24.05.2019 20:36 Felicitări! Toate laudele profesoarei si elevilor ! Pe cand alți copii se plimba, se joacă, aceștia se "joaca" prin muzica. Jos pălăria ca ne reprezentati orasul!!!

Social

6308 vizualizari
16 iun. 2019 20:42

Intervenții ale jandarmilor pentru îndepărtarea urșilor din Breaza, Șotrile, Telega, Valea Doftanei, Azuga și Bușteni

3 comentarii

Jandarmii prahoveni au avut mai multe intervenții, în ultimele zile, la solicitarea unor locuitori sau turiști, pentru îndepărtarea urșilor din preajma unor gospodării ori din zona unor trasee turistice. Numai în acest week-end s-au efectuat nouă astfel de intervenții, urșii fiind alungați cu semnalele acustice și luminoase de la autospecialele Jandarmeriei. Iar astfel de cazuri nu s-au înregistrat doar în stațiunile montane, unde se întâmplă frecvent ca urșii să coboare în căutare de mâncare, ci și la Breaza, la Șotrile, Telega și Valea Doftanei.

4016 vizualizari
14 iun. 2019 19:44

Final de an școlar la Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina. "Astăzi culegem roadele"

La Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina a avut loc astăzi festivitatea de premiere la finalul anului de învățământ 2018-2019. Un eveniment de la care nu au lipsit emoțiile, florile, fotografiile și, bineînțeles, premiile pentru cei mai merituoși copii. "Este momentul în care culegeam roadele. Cu multă bucurie în suflet și mulțumire o să vă arătăm astăzi ce înseamnă munca în echipă, o echipă formată din cadre didactice, elevi, părinți și, nu în ultimul rând, reprezentanții administrației locale. Da, suntem o echipă și trebuie să fim o echipă, pentru că întotdeauna trebuie să găsim împreună soluțiile cele mai bune la problemele cu care ne confruntăm în învățământ, în sistemul educațional", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Înv. Ion Mateescu", prof. Elena Nițu, în debutul festivității de încheiere a anului școlar. (video)

Alte stiri recente

629 vizualizari
18 iun. 2019 22:24

Hai cu parcul (de la soldat) că ne prinde iarna! Încă o iarnă...

Așteptăm cu nerăbdare ziua în care să putem scrie că Parcul Regele Mihai I (zona de la soldat) este gata, că lucrările s-au finalizat și că a fost efectuată recepția acestei... extraordinare investiții în valoare de 1.682.780 lei. Din păcate, însă, la cum decurg lucrurile, mai avem de așteptat. O lucrare care ar fi trebuit să se termine în patru luni împlinește, zilele acestea, un an și două luni.

1755 vizualizari
18 iun. 2019 20:14

Lacăt pe poarta terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Câmpina. O eroare de proiectare împiedică finalizarea investiției

3 comentarii

Se întâmplă în Câmpina unele lucruri pe care nici nu știm cum să le mai catalogăm. Aproape că nu este lucrare realizată de administrația locală și plătită din bani publici la care să nu apară probleme. Astăzi vă prezentăm situația terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Cartierul Slobozia. Amenajarea acestui teren este gata de anul trecut, mai trebuie aplicată doar suprafața acrilică. Numai că, iată, am trecut de jumătatea lui iunie 2019 și lucrarea nu se mai termină, astfel încât să se poată face recepția tehnică. Din câte se pare, la mijloc este o eroare de proiectare care nu a fost îndreptată la timp. Proiectul prevede ca suprafața acrilică să fie de... 4 mm, aplicată pe beton.