Elevii profesoarei Hermina Tabără (Școala Dell'Arte Câmpina), printre premianții Concursului Național de Interpretare Pianistică "Sonoris" 2019

Social (Categoria articolului)

Peste 300 de copii din întreaga țară, elevi ai unor prestigioase școli de muzică, au participat, week-end-ul trecut, la cea de-a VI-a ediție a Concursului Național de Interpretare Pianistică "Sonoris". Printre ei s-au numărat și cinci copii din Câmpina și doi din Valea Doftanei, toți șapte pregătiți de profesoara Hermina Tabără la Școala Dell'Arte din Câmpina. "Sonoris" este un concurs de nivel ridicat, destinat copiilor și tinerilor pianiști cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani. Elevii Herminei Tabără s-au numărat și în acest an printre premianți.

Iată rezultatele obținute de copiii din Câmpina și Valea Doftanei la "Sonoris" 2019: 
- Emma Olteanu (8 ani, Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu") - Premiul I
- Luca Ștefan (9 ani, Colegiul Național "Nicolae Grigorescu") - Premiul I
- Sergiu Dobrescu (9 ani, Școala Centrală) - Premiul I
- Andreea Stănean (10 ani, Școala Centrală) - Premiul I
- Mircea Gabriel Gavrilă (13 ani, Școala Centrală) - Premiul I
- Sofia Leona Oceanu (10 ani, Liceul Tehnologic "Carol I" Valea Doftanei) - Premiul al II-lea
- Anastasia Comărniceanu (13 ani, Liceul Tehnologic "Carol I" Valea Doftanei) - Premiul al III-lea
După cum spuneam, acești copii urmează cursurile de pian ale Școlii Dell'Arte din Câmpina, unde sunt pregătiți de profesoara Hermina Tabără, cea care face cu ei, de mai mulți ani, o adevărată educație prin artă. Sute, poate mii de ore de muncă, de efort din parte profesorului și elevilor, răsplătite cu premii importante la concursuri naționale. Copii talentați, sensibili, care cântă cu pasiune și bucurie, sub îndrumarea unui profesionist, a unui om care trăiește prin muzică și pentru muzică.
Concursul Național de Interpretare pentru Pian "Sonoris", organizat la Centrul Cultural din Buftea, face parte din categoria concursurilor naționale importante, având în vederea organizarea, numărul mare și potențialul extraordinar al participanților.

3571 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • hermina constantin 22.05.2019 19:05 Felicitări doamnei HERMINA-TABĂRA Șîn premianților! !BRAVO! !!
  • Elena 24.05.2019 20:36 Felicitări! Toate laudele profesoarei si elevilor ! Pe cand alți copii se plimba, se joacă, aceștia se "joaca" prin muzica. Jos pălăria ca ne reprezentati orasul!!!

Social

3302 vizualizari
25 ian. 2020 09:45

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 25 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

4909 vizualizari
24 ian. 2020 08:44

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

4342 vizualizari
26 ian. 2020 14:24

Un bărbat a murit strivit de tractor la Filipeștii de Pădure

UPDATE - Conform informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al IJP Prahpva, bărbatul executa lucrări de toaletare/ defrișare pe un teren proprietate privată și, foarte probabil, pe fondul unei manevre de mers înainte, în pantă, utilajul s-a răsturnat, bărbatul fiind prins sub acesta. Polițiștii au întocmit în această cauză un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Un accident mai puțin obișnuit, dar cu final tragic, a avut loc duminică, în jurul prânzului, la Filipeștii de Pădure. Și a fost un final tragic pentru că un bărbat, în vârstă de 76 de ani, domicliat în comuna Filipeștii de Pădure, și-a găsit sfârșitul fiind strivit de tractorul pe care îl conducea.

2692 vizualizari
26 ian. 2020 10:02

Atleții câmpineni se pregătesc pentru competițiile oficiale

Sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, se pregătesc pentru competițiile oficiale din luna februarie și martie - Campionatele Naționale de Atletism în Sală. Și cum cea mai bună metodă de pregătire este tot cea în condiții de concurs, atleții câmpineni participă aproape la fiecare sfârșit de săptămână la diverse concursuri al căror rol este tocmai acela de a pregăti sportivii pentru viitoarele competiții oficiale.