Elevii profesoarei Hermina Tabără (Școala Dell'Arte Câmpina), printre premianții Concursului Național de Interpretare Pianistică "Sonoris" 2019

Social (Categoria articolului)

Peste 300 de copii din întreaga țară, elevi ai unor prestigioase școli de muzică, au participat, week-end-ul trecut, la cea de-a VI-a ediție a Concursului Național de Interpretare Pianistică "Sonoris". Printre ei s-au numărat și cinci copii din Câmpina și doi din Valea Doftanei, toți șapte pregătiți de profesoara Hermina Tabără la Școala Dell'Arte din Câmpina. "Sonoris" este un concurs de nivel ridicat, destinat copiilor și tinerilor pianiști cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani. Elevii Herminei Tabără s-au numărat și în acest an printre premianți.

Iată rezultatele obținute de copiii din Câmpina și Valea Doftanei la "Sonoris" 2019: 
- Emma Olteanu (8 ani, Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu") - Premiul I
- Luca Ștefan (9 ani, Colegiul Național "Nicolae Grigorescu") - Premiul I
- Sergiu Dobrescu (9 ani, Școala Centrală) - Premiul I
- Andreea Stănean (10 ani, Școala Centrală) - Premiul I
- Mircea Gabriel Gavrilă (13 ani, Școala Centrală) - Premiul I
- Sofia Leona Oceanu (10 ani, Liceul Tehnologic "Carol I" Valea Doftanei) - Premiul al II-lea
- Anastasia Comărniceanu (13 ani, Liceul Tehnologic "Carol I" Valea Doftanei) - Premiul al III-lea
După cum spuneam, acești copii urmează cursurile de pian ale Școlii Dell'Arte din Câmpina, unde sunt pregătiți de profesoara Hermina Tabără, cea care face cu ei, de mai mulți ani, o adevărată educație prin artă. Sute, poate mii de ore de muncă, de efort din parte profesorului și elevilor, răsplătite cu premii importante la concursuri naționale. Copii talentați, sensibili, care cântă cu pasiune și bucurie, sub îndrumarea unui profesionist, a unui om care trăiește prin muzică și pentru muzică.
Concursul Național de Interpretare pentru Pian "Sonoris", organizat la Centrul Cultural din Buftea, face parte din categoria concursurilor naționale importante, având în vederea organizarea, numărul mare și potențialul extraordinar al participanților.

3950 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • hermina constantin 22.05.2019 19:05 Felicitări doamnei HERMINA-TABĂRA Șîn premianților! !BRAVO! !!
  • Elena 24.05.2019 20:36 Felicitări! Toate laudele profesoarei si elevilor ! Pe cand alți copii se plimba, se joacă, aceștia se "joaca" prin muzica. Jos pălăria ca ne reprezentati orasul!!!

Social

1239 vizualizari
29 sept. 2020 11:47

Atenție! Direcția Economică a Primăriei Câmpina se închide marți, la ora 12.00, pentru dezinfecție. O angajată este confirmată cu COVID-19

Direcția Economică a Primăriei Câmpina, instituție aflată pe Calea Doftanei, se închide astăzi, 29 septembrie 2020, pentru efectuarea operațiunii de dezinfecție în întreaga incintă. Măsura a fost luată după ce o angajată a Direcției Economice a fost confirmată cu COVID-19.

1559 vizualizari
29 sept. 2020 10:38

Patru accidente produse aproape în același timp, pe DN1, în zona comunei Cornu

Patru accidente rutiere, în care au fost implicate patru autoturisme, o dubiță și un TIR, s-au produs marți dimineață pe DN1, în zona comunei Cornu. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, accidentele au avut loc aproape concomitent, cel mai probabil din cauza carosabilului ud și a vizibilității destul de reduse. 

Alte stiri recente

1265 vizualizari
29 sept. 2020 09:29

Lucian Costea a câștigat Primăria Valea Doftanei fără drept de apel - 87,37%

Victorie categorică la alegerile de duminică, 27 septembrie 2020, a lui Lucian Vileford Costea (PNL), primarul în exercițiu, care câștigă un nou mandat la Valea Doftanei. Lucian Costea a obținut 2.049 voturi din totalul celor 2.426 voturi valabil exprimate (87,37%).

2482 vizualizari
28 sept. 2020 17:56

Nicolae Moisescu (PSD Câmpina) renunță la mandatul de consilier local

3 comentarii

Nicolae Moisescu, candidatul Alianței PSD-ProRomânia-PPU (S-L) la Primăria municipiului Câmpina, situat pe locul al doilea în cursa pentru funcția de primar, cu 2.902 voturi (cu 267 voturi peste scorul alianței), ne-a transmis un comunicat prin intermediul căruia anunță că va renunța la mandatul de consilier local. Precizăm că Nicolae Moisescu se afla pe prima poziție pe lista alianței menționate pentru Consiliul Local. Vă prezentăm integral mesajul lui Nicolae Moisescu pentru câmpineni.