Elevii profesoarei Hermina Tabără (Școala Dell'Arte Câmpina), printre premianții Concursului Național de Interpretare Pianistică "Sonoris" 2019

Social (Categoria articolului)

Peste 300 de copii din întreaga țară, elevi ai unor prestigioase școli de muzică, au participat, week-end-ul trecut, la cea de-a VI-a ediție a Concursului Național de Interpretare Pianistică "Sonoris". Printre ei s-au numărat și cinci copii din Câmpina și doi din Valea Doftanei, toți șapte pregătiți de profesoara Hermina Tabără la Școala Dell'Arte din Câmpina. "Sonoris" este un concurs de nivel ridicat, destinat copiilor și tinerilor pianiști cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani. Elevii Herminei Tabără s-au numărat și în acest an printre premianți.

Iată rezultatele obținute de copiii din Câmpina și Valea Doftanei la "Sonoris" 2019: 
- Emma Olteanu (8 ani, Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu") - Premiul I
- Luca Ștefan (9 ani, Colegiul Național "Nicolae Grigorescu") - Premiul I
- Sergiu Dobrescu (9 ani, Școala Centrală) - Premiul I
- Andreea Stănean (10 ani, Școala Centrală) - Premiul I
- Mircea Gabriel Gavrilă (13 ani, Școala Centrală) - Premiul I
- Sofia Leona Oceanu (10 ani, Liceul Tehnologic "Carol I" Valea Doftanei) - Premiul al II-lea
- Anastasia Comărniceanu (13 ani, Liceul Tehnologic "Carol I" Valea Doftanei) - Premiul al III-lea
După cum spuneam, acești copii urmează cursurile de pian ale Școlii Dell'Arte din Câmpina, unde sunt pregătiți de profesoara Hermina Tabără, cea care face cu ei, de mai mulți ani, o adevărată educație prin artă. Sute, poate mii de ore de muncă, de efort din parte profesorului și elevilor, răsplătite cu premii importante la concursuri naționale. Copii talentați, sensibili, care cântă cu pasiune și bucurie, sub îndrumarea unui profesionist, a unui om care trăiește prin muzică și pentru muzică.
Concursul Național de Interpretare pentru Pian "Sonoris", organizat la Centrul Cultural din Buftea, face parte din categoria concursurilor naționale importante, având în vederea organizarea, numărul mare și potențialul extraordinar al participanților.

4714 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • hermina constantin 22.05.2019 19:05 Felicitări doamnei HERMINA-TABĂRA Șîn premianților! !BRAVO! !!
  • Elena 24.05.2019 20:36 Felicitări! Toate laudele profesoarei si elevilor ! Pe cand alți copii se plimba, se joacă, aceștia se "joaca" prin muzica. Jos pălăria ca ne reprezentati orasul!!!

Social

2289 vizualizari
02 dec. 2022 09:37

Un nou proiect Erasmus+ derulat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”

Vă informam în urmă cu câteva zile despre un proiect Erasmus+ coordonat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”Împreună, dincolo de diferențe”. Ei bine, acest proiect nu este singurul la care participă școala câmpineană, un alt proiect aflat în derulare fiind intitulat ”All different, all equal” (Toți diferiți, toți egali).

2631 vizualizari
02 dec. 2022 08:53

La Câmpina a apărut un grup de tratare a dependențelor

De puțin timp, la Câmpina a apărut un grup în cadrul căruia se discută despre dependențele de orice fel, cea mai obișnuită fiind dependența de acool, dar se discută și despre dependența de droguri sau de jocuri de noroc.

Alte stiri recente

409 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

1011 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.