Elevii profesoarei Hermina Tabără (Școala Dell'Arte Câmpina), printre premianții Concursului Național de Interpretare Pianistică "Sonoris" 2019

Social (Categoria articolului)

Peste 300 de copii din întreaga țară, elevi ai unor prestigioase școli de muzică, au participat, week-end-ul trecut, la cea de-a VI-a ediție a Concursului Național de Interpretare Pianistică "Sonoris". Printre ei s-au numărat și cinci copii din Câmpina și doi din Valea Doftanei, toți șapte pregătiți de profesoara Hermina Tabără la Școala Dell'Arte din Câmpina. "Sonoris" este un concurs de nivel ridicat, destinat copiilor și tinerilor pianiști cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani. Elevii Herminei Tabără s-au numărat și în acest an printre premianți.

Iată rezultatele obținute de copiii din Câmpina și Valea Doftanei la "Sonoris" 2019: 
- Emma Olteanu (8 ani, Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu") - Premiul I
- Luca Ștefan (9 ani, Colegiul Național "Nicolae Grigorescu") - Premiul I
- Sergiu Dobrescu (9 ani, Școala Centrală) - Premiul I
- Andreea Stănean (10 ani, Școala Centrală) - Premiul I
- Mircea Gabriel Gavrilă (13 ani, Școala Centrală) - Premiul I
- Sofia Leona Oceanu (10 ani, Liceul Tehnologic "Carol I" Valea Doftanei) - Premiul al II-lea
- Anastasia Comărniceanu (13 ani, Liceul Tehnologic "Carol I" Valea Doftanei) - Premiul al III-lea
După cum spuneam, acești copii urmează cursurile de pian ale Școlii Dell'Arte din Câmpina, unde sunt pregătiți de profesoara Hermina Tabără, cea care face cu ei, de mai mulți ani, o adevărată educație prin artă. Sute, poate mii de ore de muncă, de efort din parte profesorului și elevilor, răsplătite cu premii importante la concursuri naționale. Copii talentați, sensibili, care cântă cu pasiune și bucurie, sub îndrumarea unui profesionist, a unui om care trăiește prin muzică și pentru muzică.
Concursul Național de Interpretare pentru Pian "Sonoris", organizat la Centrul Cultural din Buftea, face parte din categoria concursurilor naționale importante, având în vederea organizarea, numărul mare și potențialul extraordinar al participanților.

3198 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • hermina constantin 22.05.2019 19:05 Felicitări doamnei HERMINA-TABĂRA Șîn premianților! !BRAVO! !!
  • Elena 24.05.2019 20:36 Felicitări! Toate laudele profesoarei si elevilor ! Pe cand alți copii se plimba, se joacă, aceștia se "joaca" prin muzica. Jos pălăria ca ne reprezentati orasul!!!

Social

1412 vizualizari
17 sept. 2019 22:11

Siguranța pacientului, prioritatea Centrului Medical SanConfind Poiana Câmpina

Centrul Medical SanConfind Poiana Câmpina a marcat astăzi, prin mai multe acțiuni, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. La cel mai important spital privat din județul Prahova, evenimentul a fost prezentat de asistenta șefă, Gabriela Grozea. Vă reamintim că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit ca, începând din acest an, 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului, iar spitalele din România s-au alăturat acestui demers.

3150 vizualizari
17 sept. 2019 21:39

Un bătrân de 87 de ani, depistat de polițiștii din Câmpina conducând un vehicul radiat și... cu numere de înmatriculare false

Un caz mai puțin obișnuit s-a petrecut luni seară, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Agenții de la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipale Câmpina au oprit în trafic un autovehicul care părea suspect și la volanul căruia se afla o persoană în vârstă.

Alte stiri recente

2106 vizualizari
17 sept. 2019 18:48

Cea de-a VII-a ediție a Cupei Muscel, organizată de Soceram, va include și cros, pe lângă baschet și fotbal

Pe 5 octombrie 2019, la Câmpina va avea loc cea de-a VII-a ediție a Cupei Muscel, competiție sportivă destinată elevilor de la școlile gimnaziale și liceele din municipiu. Cupa Muscel va începe de la ora 9.30 la baza sportivă din Parcul Soceram de pe platoul Muscel și va include competiții de baschet, fotbal și, în premieră, cros. Ediția din acest an este dedicată memoriei Jenicăi Tabacu, fostul director al Muzeului Memorial "Iulia Hasdeu" din Câmpina, plecată dintre noi în decembrie 2018.

2101 vizualizari
17 sept. 2019 12:24

Big Band Jazz Society al Filarmonicii din Ploiești va concerta la Câmpina în cadrul Festivalului "Serbările Toamnei" 2019

Concert de excepție duminică, 22 septembrie 2019, în Parcul Regele Mihai I din municipiul Câmpina (fostul parc de la soldat). Big Band Jazz Society, formație a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești, va cânta pe esplanada din parc, de la ora 18.00, evenimentul fiind inclus în programul celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei".