Probleme create de vântul puternic din noaptea de miercuri spre joi. Drumul dintre Câmpina și Valea Doftanei, blocat de un acoperiș căzut pe carosabil

Social (Categoria articolului)

În noaptea de miercuri spre joi, vântul puternic a creat probleme în zona municipiului Câmpina și nu numai. Pe drumul județean 102I, dintre Câmpina și Valea Doftanei, un acoperiș de la o locuință părăsită a fost luat de vânt și adus pe carosabil. Traficul rutier a fost blocat 15 minute, până când echipaje de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova au eliberat partea carosabilă. În alte zone ale județului, rafalele de vânt au rupt crengi și chiar au doborât un copac pe DN1, la Bărcănești.

De asemenea, pompierii militari au intervenit pentru îndepărtarea unor panouri publicitare căzute pe DN1, pe raza localității Breaza - cartier Nistorești și în zona Gării Comarnic. Tot din cauza vântului puternic au fost avariate și 53 de puncte de transformare ale societății Electrica, fiind afectați 5.422 consumatori din Câmpina, Lapoș, Sângeru, Salcia și Apostolache. Pe parcursul nopții, 12 echipaje specializate au lucrat pentru remedierea defecțiunilor. 
Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova recomandă populației ca în situații de vânt puternic să se adăpostească în imobile ori spații închise. Dacă sunteți surprinși de astfel de fenomene în zone deschise, încercați să părăsiți zonele respective și să identificați un spațiu care vă garantează protecția. În cazul în care sunteți într-un autovehicul, rămâneți în interiorul acestuia și asigurați-vă că aveți prinsă centura de siguranță. ISU mai recomandă cetățenilor să anunțe imediat autoritățile la 112 dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau dacă există diverse situații care pot afecta negativ comunitățile locale.
(Foto cu caracter ilustrativ)

4971 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1169 vizualizari
08 dec. 2023 18:00

Accident la Florești, pe DJ 720. Au fost implicate patru autoturisme

Pe drumul județean 720, care leagă comuna Florești de DN1, înainte de intersecția cu drumul național, s-a produs vineri seară un accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme în care se aflau în total șapte ocupanți.

1161 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.

Alte stiri recente

175 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1054 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.