Probleme create de vântul puternic din noaptea de miercuri spre joi. Drumul dintre Câmpina și Valea Doftanei, blocat de un acoperiș căzut pe carosabil

Social (Categoria articolului)

În noaptea de miercuri spre joi, vântul puternic a creat probleme în zona municipiului Câmpina și nu numai. Pe drumul județean 102I, dintre Câmpina și Valea Doftanei, un acoperiș de la o locuință părăsită a fost luat de vânt și adus pe carosabil. Traficul rutier a fost blocat 15 minute, până când echipaje de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova au eliberat partea carosabilă. În alte zone ale județului, rafalele de vânt au rupt crengi și chiar au doborât un copac pe DN1, la Bărcănești.

De asemenea, pompierii militari au intervenit pentru îndepărtarea unor panouri publicitare căzute pe DN1, pe raza localității Breaza - cartier Nistorești și în zona Gării Comarnic. Tot din cauza vântului puternic au fost avariate și 53 de puncte de transformare ale societății Electrica, fiind afectați 5.422 consumatori din Câmpina, Lapoș, Sângeru, Salcia și Apostolache. Pe parcursul nopții, 12 echipaje specializate au lucrat pentru remedierea defecțiunilor. 
Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova recomandă populației ca în situații de vânt puternic să se adăpostească în imobile ori spații închise. Dacă sunteți surprinși de astfel de fenomene în zone deschise, încercați să părăsiți zonele respective și să identificați un spațiu care vă garantează protecția. În cazul în care sunteți într-un autovehicul, rămâneți în interiorul acestuia și asigurați-vă că aveți prinsă centura de siguranță. ISU mai recomandă cetățenilor să anunțe imediat autoritățile la 112 dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau dacă există diverse situații care pot afecta negativ comunitățile locale.
(Foto cu caracter ilustrativ)

4818 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

7842 vizualizari
29 nov. 2022 11:05

Ne-a părăsit pentru totdeauna Raluca Drăgan, sportivă care a adus Câmpinei și României numeroase medalii la atletism

1 comentarii

O veste foarte tristă la sfârșit de toamnă... Raluca Drăgan, fostă sportivă a Clubului "Constantin Istrati" din Câmpina, campioană națională de juniori la aruncarea greutății și multiplă medaliată în probele de aruncarea discului și suliței, a încetat din viață. Avea doar 34 de ani.

3067 vizualizari
28 nov. 2022 08:08

Un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața într-un tragic accident produs pe DN1, la Bănești

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 00.30, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe DN1, în afara localității Bănești.

Alte stiri recente

1137 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

1049 vizualizari
29 nov. 2022 08:35

Paradă militară la Câmpina, de Ziua Națională

2 comentarii

În ultimii trei ani, Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Câmpina prin acțiuni restrânse, din cauza pandemiei. Anul acesta, se revine la programul din trecut, iar manifestările vor fi organizate în centrul localității, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională (Soldatul).