Probleme create de vântul puternic din noaptea de miercuri spre joi. Drumul dintre Câmpina și Valea Doftanei, blocat de un acoperiș căzut pe carosabil

Social (Categoria articolului)

În noaptea de miercuri spre joi, vântul puternic a creat probleme în zona municipiului Câmpina și nu numai. Pe drumul județean 102I, dintre Câmpina și Valea Doftanei, un acoperiș de la o locuință părăsită a fost luat de vânt și adus pe carosabil. Traficul rutier a fost blocat 15 minute, până când echipaje de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova au eliberat partea carosabilă. În alte zone ale județului, rafalele de vânt au rupt crengi și chiar au doborât un copac pe DN1, la Bărcănești.

De asemenea, pompierii militari au intervenit pentru îndepărtarea unor panouri publicitare căzute pe DN1, pe raza localității Breaza - cartier Nistorești și în zona Gării Comarnic. Tot din cauza vântului puternic au fost avariate și 53 de puncte de transformare ale societății Electrica, fiind afectați 5.422 consumatori din Câmpina, Lapoș, Sângeru, Salcia și Apostolache. Pe parcursul nopții, 12 echipaje specializate au lucrat pentru remedierea defecțiunilor. 
Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova recomandă populației ca în situații de vânt puternic să se adăpostească în imobile ori spații închise. Dacă sunteți surprinși de astfel de fenomene în zone deschise, încercați să părăsiți zonele respective și să identificați un spațiu care vă garantează protecția. În cazul în care sunteți într-un autovehicul, rămâneți în interiorul acestuia și asigurați-vă că aveți prinsă centura de siguranță. ISU mai recomandă cetățenilor să anunțe imediat autoritățile la 112 dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau dacă există diverse situații care pot afecta negativ comunitățile locale.
(Foto cu caracter ilustrativ)

4356 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

884 vizualizari
19 sept. 2020 10:08

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 19 septembrie

1 comentarii

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2401 vizualizari
18 sept. 2020 16:50

SOCERAM SA Câmpina va reconstrui și mobila casa distrusă de un incendiu, casă aparținând unei familii din Bănești

Societatea SOCERAM SA, parte a Grupului de firme NEPTUN CÂMPINA, va reconstrui casa familiei din Bănești rămasă pe drumuri din cauza unui incendiu. SOCERAM SA, producător de materiale pentru construcții, va pune la dispoziția familiei materialele pentru refacerea imobilului și se va ocupa de construcția, dotarea cu mobilier și alte lucruri necesare în noua casă.

Alte stiri recente

127 vizualizari
19 sept. 2020 15:22

Parcometrele din centrul Câmpinei au devenit funcționale

”De ce nu sunt încă funcționale parcometrele din zona centrală a Câmpinei?”, am întrebat la Primăria Câmpina în urmă cu aproximativ trei săptămâni, atun ci când parcometrele erau deja instalate de mai bine de o lună. ”Pentru punerea în funcțiune a parcometrelor va fi nevoie mai întâi de aprobarea unui regulament de funcționare a acestora, printr-o hotărâre a Consiliului Local”, a fost răspunsul Primăriei Câmpina.

190 vizualizari
19 sept. 2020 14:00

Circulația rutieră pe un tronson al Străzii Republicii, din Câmpina, este închisă până pe 25 septembrie

Circulația rutieră pe Strada Republicii, din zona centrală a municipiului Câmpina, se desfășoară cu dificultate de ceva vreme, din cauza lucrărilor din zonă. Acum, Primăria Câmpina a anunțat închiderea completă a circulației pe uin segment al acestei străzi, termenul pentru redeschiderea tronsului respectiv fiind 25 septembrie.