Lansare de carte, la Câmpina, cu ocazia Zilei Aviației - "Din poveștile aviației române", de Sorin Turturică

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 20 iulie, de Sfântul Ilie, în România se sărbătorește Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, iar această sărbătoare a fost marcată la Câmpina astăzi, pe 21 iulie, printr-o lansare de carte. Este vorba de volumul ”Din poveștile aviației române”, scris de Sorin Turturică.

Prezent la Câmpina, la evenimentul organizat de filiala locală a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere (președinte colonel Marian Dulă), în colaborare cu Muzeul Militar Național ”Regele Ferdinand I” și Casa Tineretului Câmpina, Sorin Turturică a vorbit despre pasiunea sa pentru aviație, despre documentarea făcută pentru volumele sale, ”Din poveștile aviației române” fiind doar cea mai una dintre numeroasele sale cărți care au văzut lumina tiparului. Noi am vrea să reamintim alte două titluri importante - "Cruciații înălțimilor" și "Aviatoarele României - din înaltul cerului în beciurile securității", două cărți remarcabile scrise de Sorin Turturică.
Despre cartea lansată la Câmpina a vorbit și criticul literar Christian Crăciun, care a început spunând că ”singura mea legătură cu aviația este că am fost de câteva ori pasager în avioane”, dar care a făcut o paralelă extrem de interesantă între eroii cerului și cei ai mării. (video) Evenimentul a fost întregit de o prelegere a istoricului Alin Ciupală despre activitatea Asociației Române pentru Propaganda Aviației (ARPA) la Câmpina, dar și de prezentarea unei expoziții de caricaturi despre aviație. Ofițerii în rezervă din Câmpina au prezentat episoade mai puțin cunoscute, dar interesante din cariera lor militară. Aviatori, dar și rachetiști au adus în fața auditoriului istoria forțelor aeriene române din ultimele decenii: comandorii (r) Florea Petrișor și Ioan Toma, colonel (r) Gheorghe Constantin, locotenent colonel (r) Paul Olaru și maistrul militar Toma Simion.

3796 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3784 vizualizari
14 sept. 2021 18:08

Ceremonia de deschidere a unui nou an de învățământ la Școala Postliceală "Louis Pasteur" Câmpina

Prima zi a fiecărui nou an școlar este marcată și la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” din Câmpina printr-o festivitate de deschidere, urmată de premierea celor mai buni elevi din anul școlar precedent. Anul acesta, la festivitatea de deschidere a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. ”Este pentru prima dată în cei peste 20 de ani de activitate ai școlii în care la deschiderea anului școlar suntem onorați de prezența primarului în funcție al municipiului Câmpina și pentru acest lucru vă mulțumim domnule Moldoveanu!”, au fost primele cuvinte ale președintelui Fundației AMUS, Elena Murariu.

3434 vizualizari
14 sept. 2021 11:37

Omagiu adus lui Aurel Vlaicu, la Bănești, la împlinirea a 108 ani de la ultimul său zbor

Pe 17 iunie 1910, pe câmpul de la Cotroceni, Aurel Vlaicu îşi împlinea visul, zburând pentru prima dată cu Vlaicu I, aeroplanul realizat chiar de el. România devenea atunci a treia ţară din lume, după Statele Unite ale Americii şi Franţa, pe teritoriul căreia s-a zburat cu un aparat original, inventat, construit şi pilotat de un fiu al ţării respective. La 13 septembrie 1913, Aurel Vlaicu a vrut să-şi mai împlinească un vis, acela de a zbura peste Carpaţi. A decolat de pe platoul Cotrocenilor în ceea ce avea să fie ultimul său zbor. S-a prăbuşit la Băneşti, aproape de locul unde astăzi se află monumentul ridicat în memoria sa, un monument simbol, realizat în 1936.

Alte stiri recente

753 vizualizari
20 sept. 2021 21:44

19 posturi de director și director adjunct, de la școlile și liceele din Câmpina, au fost scoase la concurs

La scurt timp după începerea noului an școlar, a început și concursul pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct la unitățile de învățământ preuniversitar. În județul Prahova, 207 posturi au fost declarate vacante și scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean, 19 dintre acestea fiind în Câmpina. Mandatele directorilor s-au încheiat în vara acestui an și au fost prelungite până la finalizarea concursului.

1108 vizualizari
20 sept. 2021 20:55

La Spitalul SanConfind, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului este în fiecare zi

La finele săptămânii trecute, în întreaga lume a fost sărbătorită Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Organizația Mondială a Sănătății a decis, în mai 2019, la cea de-a 72-a Adunare Mondială a Sănătăţii, să marcheze în fiecare an, pe 17 septembrie, o zi pentru siguranța pacientului. Având în vedere condițiile oferite de SanConfind în toate zonele sale, în toate intervențiile medicale realizate aici, se poate afirma cu certitudine că, în spitalul din Poiana Câmpina, Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului este în fiecare zi. Anul acesta, OMS îndeamnă toți factorii de decizie să demareze acțiuni pentru nașteri în siguranță și respect, în cadrul temei „Îngrijiri medicale sigure pentru mame și nou-născuți”.