Lansare de carte, la Câmpina, cu ocazia Zilei Aviației - "Din poveștile aviației române", de Sorin Turturică

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 20 iulie, de Sfântul Ilie, în România se sărbătorește Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, iar această sărbătoare a fost marcată la Câmpina astăzi, pe 21 iulie, printr-o lansare de carte. Este vorba de volumul ”Din poveștile aviației române”, scris de Sorin Turturică.

Prezent la Câmpina, la evenimentul organizat de filiala locală a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere (președinte colonel Marian Dulă), în colaborare cu Muzeul Militar Național ”Regele Ferdinand I” și Casa Tineretului Câmpina, Sorin Turturică a vorbit despre pasiunea sa pentru aviație, despre documentarea făcută pentru volumele sale, ”Din poveștile aviației române” fiind doar cea mai una dintre numeroasele sale cărți care au văzut lumina tiparului. Noi am vrea să reamintim alte două titluri importante - "Cruciații înălțimilor" și "Aviatoarele României - din înaltul cerului în beciurile securității", două cărți remarcabile scrise de Sorin Turturică.
Despre cartea lansată la Câmpina a vorbit și criticul literar Christian Crăciun, care a început spunând că ”singura mea legătură cu aviația este că am fost de câteva ori pasager în avioane”, dar care a făcut o paralelă extrem de interesantă între eroii cerului și cei ai mării. (video) Evenimentul a fost întregit de o prelegere a istoricului Alin Ciupală despre activitatea Asociației Române pentru Propaganda Aviației (ARPA) la Câmpina, dar și de prezentarea unei expoziții de caricaturi despre aviație. Ofițerii în rezervă din Câmpina au prezentat episoade mai puțin cunoscute, dar interesante din cariera lor militară. Aviatori, dar și rachetiști au adus în fața auditoriului istoria forțelor aeriene române din ultimele decenii: comandorii (r) Florea Petrișor și Ioan Toma, colonel (r) Gheorghe Constantin, locotenent colonel (r) Paul Olaru și maistrul militar Toma Simion.

3284 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3293 vizualizari
20 iul. 2021 21:35

Concert extraordinar al formației "Ploiești Jazz Trio" în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Concert extraordinar pentru iubitorii de jazz, pe 24 iulie 2021, de la ora 19.00, în Parcul Regele Mihai I din Câmpina. Un concert susținut de "Ploiești Jazz Trio", adică "un trio formidabil" al Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești: Sorin Zlat - la pian, Răzvan Cojanu - contrabas și Laurențiu Ștefan - la tobe.

Alte stiri recente

1571 vizualizari
29 iul. 2021 11:56

Societatea VOIPAN angajează brutar-cocător, patiser, cofetar, șofer distribuție și inginer în panificație

Noi, echipa Voipan, ne extindem activitatea. Vrei să faci parte din echipa noastră?

3139 vizualizari
29 iul. 2021 11:46

Primarul Alin Moldoveanu, despre problemele legate de infrastructura rutieră a Câmpinei

Una dintre principalele probleme ale municipiului Câmpina - infrastructura rutieră a fost subiectul emisiunii la care l-am avut ca invitat pe primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au pornit, evident, de la Calea Doftanei, acolo unde se desfășoară mai multe tipuri de lucrări – de canalizare, apă, reabilitare carosabil și trotuare. Vă reamintim că lucrările de canalizare și cele de schimbare a conductelor de apă sunt realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar reabilitarea străzii este o lucrare a Primăriei Câmpina.