"Steluțele" profesoarei Dorina Popa au strălucit la Art Dance Festival. Premiul I și calificarea la Campionatul Mondial de Talente din SUA, din 2020

Eveniment (Categoria articolului)

În week-end-ul trecut, la București, la Palatul Național al Copiilor, au avut loc două concursuri naționale de dans de cel mai înalt nivel. La ambele concursuri, balerinele de la Câmpina, pregătite de Dorina Popa, au obținut premii importante. De altfel, fetele ne-au obișnuit să revină acasă, chiar și de la competiții grele, desfășurate în companii selecte, cu multe premii și trofee. Așa a fost și acum, dar la premiile obținute de această dată se adaugă și o mare surpriză.

Primul concurs, Art Dance Festival 2019, s-a desfășurat sâmbătă, 26 octombrie, iar printre participanți s-a numărat grupul "Steluțele" de la Clubul de Dans Dorina Pop din Câmpina. Fetițe cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani, superbe, care au dansat la categoria Jazz / Show-dance. Și au câștigat premiul I cu dansul "Sing, sing, sing", dar mai mult decât atât, vor reprezenta România la cea de-a 24-a ediție a Campionatului Mondial de Talente care se va desfășura anul viitor, în perioada 24 iulie - 2 august, la Los Angeles, în Statele Unite ale Americii. Juriul concursului a apreciat nivelul tehnic și calitatea dansului, varietatea coregrafică și expresivitatea "Steluțelor", astfel că ele au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Duminică, 27 octombrie, a avut loc ediția a VII-a a "Bucharest Dance Awards", un concurs extrem de puternic, la care au participat 42 dintre cele mai importante școli și cluburi de dans din România. Iar balerinele de la Câmpina au strălucit din nou și și-au îmbogățit palmaresul cu multe premii:
Carolina Lăcătuș și Alexandra Bordea – Premiul I, dans clasic 4-6 ani, Duo "Little Balerinas"
Grupul “Attitude” – Premiul I și trofeul secțiunii, dans clasic 7-9 ani, "Grande Waltz"
Carolina Lăcătuș - Premiul al II-lea, dans clasic 7-9 ani, solo, "Birthday variation"
Ștefania Panaitescu – Premiul al II-lea, dans clasic 10-12 ani, solo amatori, "Birthday variation"
Ioana Crijanovschi – Premiul al III-lea, dans clasic 10-12 ani, solo amatori, variație “Paquita”
Dans Clasic 10-12 ani, solo profesioniști
- Andra Anghelache – Premiul I, “Scufița roșie”
- Andreea Geantă – Premiul al II-lea, variație “Pas de trois”
- Ingrid Motoroiu – Premiul al III-lea, "Silver Fairy"
Dans clasic 10-12 ani, profesioniști poante
- Carolina Neagu – Premiul I, "Spring Fairy"
Dans clasic 10-12 ani, duo profesioniști
- Andra Anghelache și Andreea Geantă – Premiul I, “Variația prietenelor”
Dans Clasic 10-12 ani grupuri profesioniști
- Grupul “Allegro” – Premiul I, "Primăvara"
Dans clasic 13-15 ani, solo amatori poante
- Sara Bogza – Premiul I, "Candide Fairy"
- Ștefania Ionică – Premiul al II-lea, variație " Esmeralda - Pas de six"
Dans clasic 13-15 ani, solo amatori
- Sara Bogza – Premiul I și Premiul special, variație “Paquita”
- Teodora Morar – Premiul al II-lea, variație “Cupidon”
Dans liric 10-12 ani, solo profesioniști poante
- Carolina Neagu – Premiul I, "Tango to Evora"
Dans liric 10-12 ani duo profesioniști
- Andra Anghelache și Andreea Geantă – Premiul I, "Dream it possible"
Dans liric 13-15 ani, duo profesioniști
- Bianca Dogaru și Ștefania Ionică – Premiul I, "Light me up"
Cabaret 10-12 ani, solo profesioniști
- Ingrid Motoroiu – Premiul I, "Boogie Woogie"
- Andreea Geantă – Premiul al II-lea, "Sally's Dance"
Dans de caracter 10-12 ani, duo profesioniști
- Ștefania Panaitescu și Ioana Crijanovschi – Premiul I, "Piefke und Pufke Polka"
Dans contemporan 10-12 ani, grup amatori
- Grupul “Ensemble” – Premiul al III-lea, "Believer"
Ce-ar mai fi de spus? Felicitări acestor fetițe minunate, felicitări profesoarei Dorina Popa și nu doar pentru aceste rezultate, ci și pentru munca teribilă care stă în spatele performanțelor! Și, bineînțeles, felicitări părinților acestor copii pentru susținerea lor permanentă!

2552 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2304 vizualizari
13 nov. 2019 17:14

Spectacol al micilor artiști de la Clubul Copiilor în prologul celei de-a doua ediții a Festivalului de Arte de la Câmpina

Pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina va avea loc sâmbătă, 16 noiembrie 2019, de la ora 16.30, un spectacol deosebit, susținut de copii de la Clubul Copiilor și știm bine cu toții cât de talentați și pasionați de muzică sunt acești mici artiști. De altfel, spectacolul chiar așa se numește - "Micii artiști", iar pe scenă vor urca elevii profesoarelor Alice Botoacă și Ruxandra Brezeanu, dar și elevi de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București, acompaniați la pian de profesor doctor Diana Spânu Dănilă, directorul artistic al Festivalului de Arte.

3550 vizualizari
09 nov. 2019 23:40

Școala din Poiana Câmpina, la ceas aniversar. Întâlnire emoționantă a cadrelor didactice și elevilor de ieri și de azi

Este greu de descris în cuvinte ce a însemnat, anul acesta, aniversarea Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu" din comuna Poiana Câmpina. Au fost câteva ore de emoție copleșitoare, au fost și zâmbete, au fost și lacrimi. Lacrimile revederii pentru fostele cadre didactice care și-au desfășurat aici ani întregi de activitate, lacrimile tristeții pentru cei care nu mai sunt, dar care au pus o cărămidă la temelia învățământului din Poiana Câmpina. Școala “Învățător Ion Mateescu” este inima comunității locale, este locul de unde pleci pentru a-ți construi o viață, este locul unde te întorci pentru a-ți retrăi copilăria, tinerețea, cariera, în unele cazuri.

Alte stiri recente

572 vizualizari
14 nov. 2019 22:18

Primăria Câmpina a solicitat 400.000 lei Guvernului României pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare

”400.000 de lei este suma pe care am solicitat-o Guvernului României pentru o viitoare rectificare bugetară. Am solicitat această sumă pentru cheltuieli de funcționare, chiar dacă probabil vom încheia anul cu un ușor excedent, pentru că este foarte greu să închei un buget pe zero. Totuși, în cazul în care nu vom primi acești bani, noi mai avem niște mici rezerve pe la investiții, de 100.000, 200.000, 300.000 lei pe la câteva poziții, la care putem apela la sfârșitul anului, astfel încât să asigurăm total cheltuielile de funcționare”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL. (video)

404 vizualizari
14 nov. 2019 21:50

Deputatul Răzvan Prișcă și președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, au mulțumit electoratului pentru votul din primul tur al prezidențialelor

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, președintele în exercițiu, a câștigat detașat primul tur al scrutinului electoral atât la nivelul județului Prahova, cât și în Câmpina - în toate cele 23 secții de vot. La Câmpina, Iohannis a obținut 36,95% din voturi, iar în Prahova - 38,70%. Astăzi, liberalii câmpineni au organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre rezultatele primului tur al prezidențialelor, la conferință participând, alături de președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, deputatul PNL Răzvan Prișcă.