Participare modestă din partea șomerilor la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți de la Câmpina

Social (Categoria articolului)

La nivel național, vineri, 18 octombrie, a fost organizată Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, acțiune la care au fost invitați să participe toți cei aflați în căutarea unui loc de muncă. La Câmpina, participarea celor aflați în căutarea unui job a fost mai degrabă modestă, în ciuda eforturilor făcute de Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă de a aduce 35 de agenți economici care au oferit 550 locuri de muncă. Asta în condițiile în care, la Ploiești, la Bursă au fost oferite șomerilor 505 locuri de muncă.

La Bursa de la Câmpina au fost locuri de muncă în diverse domenii și pentru a gamă largă de calificări, dar, din păcate, au fost înregistrați doar 278 de participanți din rândurile șomerilor, dintre care 95 de absolvenți. ”În momentul de față, la nivelul Agenției Câmpina, care deservește o zonă cuprinsă de la Băicoi până la Azuga, sunt înregistrați aproximativ 1.000 de șomeri indemnizați și alți aproximativ 2.500 șomeri neindemnizați, iar în prima categorie avem puțin peste 100 absolvenți. De altfel, este cel mai mic număr de absolvenți intrați în rândurile șomerilor la momentul organizării Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți”, ne-a declarat Liliana Vasile, directorul ALOFM Câmpina. Un absolvent care... alege să devină șomer primește 250 lei/lunar pentru o perioadă de maximum șase luni.
În privința Bursei organizate vineri la Câmpina, Liliana Vasile ne-a mai precizat: ”Angajatorul este cel care, la un moment dat, este în căutarea salariaților. În ultimul timp ne întâlnim tot mai des cu această situație. Putem spune că este un cerc vicios. Sunt într-adevăr anumite categorii de șomeri care nu își doresc un loc de muncă, dar este foarte importantă și oferta angajatorului. În momentul în care oferi un salariu atractiv și niște facilități și încerci să-ți fidelizezi angajatul, atunci vei avea și forța de muncă necesară. Până la urmă, însă, scopul acestor burse este tocmai acela de a aduce față în față angajatorul cu potențialii angajați, astfel încât persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă să aibă șansa de a se angaja”. (video)
În urma Bursei de astăzi nu a fost angajat pe loc niciun participant, dar mai multe persoane au fost selectate pentru susținerea unui interviu în vederea angajării.

3917 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2392 vizualizari
13 nov. 2019 18:27

Proiect al Fundației Zamolxes Câmpina – „Cum să faci școala mai atractivă?”

Fundația Zamolxes din Câmpina derulează de mulți ani proiecte în sfera educațională, cele mai multe dintre acestea vizând educația non-formală și schimburile de experiență între tinerii din Câmpina și tinerii din diferite alte țări ale Europei. Acum, Fundația Zamolxes a lansat o provocare în rândul părinților, profesorilor și elevilor pe tema ”Cum să faci școala mai atractivă?”

2621 vizualizari
13 nov. 2019 08:16

O cisternă încărcată cu carburanți a acroșat un stâlp electric pe DN1, la Comarnic

UPDATE - Aproximativ 100 de consumatori sunt afectați de întreruperea alimentării cu energie electrică în urma distrugerii stâlpului de electricitate de către cisternă. 
UPDATE - Potrivit ISU Prahova, societatea căreia îi aparține cisterna a decis să trimită la locul accidentului un cap de tractor pentru tractarea vehiculului. În cazul în care acest lucru nu se va putea realiza, se va încerca transvazarea combustibilului într-o altă cisternă.


În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 3.00, o cisternă încărcată cu 23 tone motorină și 11 tone benzină a acroșat un stâlp electric pe DN1, pe raza orașului Comarnic. Cabina cisternei a fost avariată, dar șoferul nu a pățit nimic, din fericire. De asemenea, nu există scurgeri de carburant pe carosabil. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii militari acționează pentru asigurarea măsurilor specifice.

Alte stiri recente

66 vizualizari
14 nov. 2019 22:18

Primăria Câmpina a solicitat 400.000 lei Guvernului României pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare

”400.000 de lei este suma pe care am solicitat-o Guvernului României pentru o viitoare rectificare bugetară. Am solicitat această sumă pentru cheltuieli de funcționare, chiar dacă probabil vom încheia anul cu un ușor excedent, pentru că este foarte greu să închei un buget pe zero. Totuși, în cazul în care nu vom primi acești bani, noi mai avem niște mici rezerve pe la investiții, de 100.000, 200.000, 300.000 lei pe la câteva poziții, la care putem apela la sfârșitul anului, astfel încât să asigurăm total cheltuielile de funcționare”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL. (video)

388 vizualizari
14 nov. 2019 21:50

Deputatul Răzvan Prișcă și președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, au mulțumit electoratului pentru votul din primul tur al prezidențialelor

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, președintele în exercițiu, a câștigat detașat primul tur al scrutinului electoral atât la nivelul județului Prahova, cât și în Câmpina - în toate cele 23 secții de vot. La Câmpina, Iohannis a obținut 36,95% din voturi, iar în Prahova - 38,70%. Astăzi, liberalii câmpineni au organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre rezultatele primului tur al prezidențialelor, la conferință participând, alături de președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, deputatul PNL Răzvan Prișcă.