CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Participare modestă din partea șomerilor la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți de la Câmpina

- Social -

Participare modestă din partea șomerilor la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți de la Câmpina

La nivel național, vineri, 18 octombrie, a fost organizată Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, acțiune la care au fost invitați să participe toți cei aflați în căutarea unui loc de muncă. La Câmpina, participarea celor aflați în căutarea unui job a fost mai degrabă modestă, în ciuda eforturilor făcute de Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă de a aduce 35 de agenți economici care au oferit 550 locuri de muncă. Asta în condițiile în care, la Ploiești, la Bursă au fost oferite șomerilor 505 locuri de muncă.

La Bursa de la Câmpina au fost locuri de muncă în diverse domenii și pentru a gamă largă de calificări, dar, din păcate, au fost înregistrați doar 278 de participanți din rândurile șomerilor, dintre care 95 de absolvenți. ”În momentul de față, la nivelul Agenției Câmpina, care deservește o zonă cuprinsă de la Băicoi până la Azuga, sunt înregistrați aproximativ 1.000 de șomeri indemnizați și alți aproximativ 2.500 șomeri neindemnizați, iar în prima categorie avem puțin peste 100 absolvenți. De altfel, este cel mai mic număr de absolvenți intrați în rândurile șomerilor la momentul organizării Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți”, ne-a declarat Liliana Vasile, directorul ALOFM Câmpina. Un absolvent care... alege să devină șomer primește 250 lei/lunar pentru o perioadă de maximum șase luni.
În privința Bursei organizate vineri la Câmpina, Liliana Vasile ne-a mai precizat: ”Angajatorul este cel care, la un moment dat, este în căutarea salariaților. În ultimul timp ne întâlnim tot mai des cu această situație. Putem spune că este un cerc vicios. Sunt într-adevăr anumite categorii de șomeri care nu își doresc un loc de muncă, dar este foarte importantă și oferta angajatorului. În momentul în care oferi un salariu atractiv și niște facilități și încerci să-ți fidelizezi angajatul, atunci vei avea și forța de muncă necesară. Până la urmă, însă, scopul acestor burse este tocmai acela de a aduce față în față angajatorul cu potențialii angajați, astfel încât persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă să aibă șansa de a se angaja”. (video)
În urma Bursei de astăzi nu a fost angajat pe loc niciun participant, dar mai multe persoane au fost selectate pentru susținerea unui interviu în vederea angajării.


18 Oct 2019 20:37 5408 vizualizari



Comentarii






859 vizualizari 17 Apr 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2932 vizualizari 12 Apr 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1793 vizualizari 07 Apr 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
1913 vizualizari 07 Apr 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV