Participare modestă din partea șomerilor la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți de la Câmpina

Social (Categoria articolului)

La nivel național, vineri, 18 octombrie, a fost organizată Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, acțiune la care au fost invitați să participe toți cei aflați în căutarea unui loc de muncă. La Câmpina, participarea celor aflați în căutarea unui job a fost mai degrabă modestă, în ciuda eforturilor făcute de Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă de a aduce 35 de agenți economici care au oferit 550 locuri de muncă. Asta în condițiile în care, la Ploiești, la Bursă au fost oferite șomerilor 505 locuri de muncă.

La Bursa de la Câmpina au fost locuri de muncă în diverse domenii și pentru a gamă largă de calificări, dar, din păcate, au fost înregistrați doar 278 de participanți din rândurile șomerilor, dintre care 95 de absolvenți. ”În momentul de față, la nivelul Agenției Câmpina, care deservește o zonă cuprinsă de la Băicoi până la Azuga, sunt înregistrați aproximativ 1.000 de șomeri indemnizați și alți aproximativ 2.500 șomeri neindemnizați, iar în prima categorie avem puțin peste 100 absolvenți. De altfel, este cel mai mic număr de absolvenți intrați în rândurile șomerilor la momentul organizării Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți”, ne-a declarat Liliana Vasile, directorul ALOFM Câmpina. Un absolvent care... alege să devină șomer primește 250 lei/lunar pentru o perioadă de maximum șase luni.
În privința Bursei organizate vineri la Câmpina, Liliana Vasile ne-a mai precizat: ”Angajatorul este cel care, la un moment dat, este în căutarea salariaților. În ultimul timp ne întâlnim tot mai des cu această situație. Putem spune că este un cerc vicios. Sunt într-adevăr anumite categorii de șomeri care nu își doresc un loc de muncă, dar este foarte importantă și oferta angajatorului. În momentul în care oferi un salariu atractiv și niște facilități și încerci să-ți fidelizezi angajatul, atunci vei avea și forța de muncă necesară. Până la urmă, însă, scopul acestor burse este tocmai acela de a aduce față în față angajatorul cu potențialii angajați, astfel încât persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă să aibă șansa de a se angaja”. (video)
În urma Bursei de astăzi nu a fost angajat pe loc niciun participant, dar mai multe persoane au fost selectate pentru susținerea unui interviu în vederea angajării.

4344 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1846 vizualizari
02 iun. 2020 19:20

Câmpina, Cartierul Slobozia. Un copac s-a prăbușit peste o mașină, două persoane fiind rănite

UPDATE - În zona unde a avut loc incidentul, la fiecare ploaie însemnată se adună o cantitate mare de apă. După ploile din ultimele zile, în zonă s-a produs o ușoară alunecare de teren care a afectat mai mulți copaci. Unul dintre aceștia s-a prăbușit astăzi peste mașina aflată în mers.

Un copac s-a prăbușit pentru un autoturism aflat în mers, iar cele două persoane din mașină au fost rănite. Incidentul s-a petrecut marți după-amiază, în jurul orei 18.30, în Cartierul Slobozia din municipiul Câmpina, în zona În Luncă.

1678 vizualizari
02 iun. 2020 13:47

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 2 iunie

1 comentarii

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

3143 vizualizari
02 iun. 2020 09:50

Războiul pentru ”turnul înclinat” a parcurs o nouă etapă. Primăria Câmpina a câștigat un proces, dar victoria finală este încă departe

1 comentarii

În cursul anului 2017, odată cu modificarea legislației, Consiliul Local Câmpina a aprobat două hotărâri care au stat la baza demarării demersurilor pentru exproprierea ”turnului înclinat”, clădirea din centrul Câmpinei, începută în anul 1997, abandonată în anul 2003 și care aparține societății Erin SRL. Reprezentanții acestei firme au amenințat încă de atunci, din 2017, cu atacarea în instanța de contencios administrativ a celor două hotărâri ale Consiliului Local. S-au ținut de cuvânt. Procesul s-a finalizat recent și Erin SRL a pierdut.

3050 vizualizari
01 iun. 2020 20:54

Un nou accident în Câmpina, la intersecția străzilor Ana Ipătescu și Maramureș. Ce măsuri vor să ia autoritățile

3 comentarii

Luni după-amiază, cu ceva mai mult de o oră înaintea producerii accidentului de pe Strada Mihail Kogălniceanu (detalii - AICI) din Câmpina, la câteva sute de metri, la intersecția străzilor Ana Ipătescu și Maramureș a avut loc un alt accident de circulație. Intersecția aceasta tinde să devină noul punct roșu pe harta accidentelor din Câmpina, fiind al doilea eveniment rutier în ultimele patru zile produs în condiții aproape similare.