La nivel național, vineri, 18 octombrie, a fost organizată Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, acțiune la care au fost invitați să participe toți cei aflați în căutarea unui loc de muncă. La Câmpina, participarea celor aflați în căutarea unui job a fost mai degrabă modestă, în ciuda eforturilor făcute de Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă de a aduce 35 de agenți economici care au oferit 550 locuri de muncă. Asta în condițiile în care, la Ploiești, la Bursă au fost oferite șomerilor 505 locuri de muncă.
La Bursa de la Câmpina au fost locuri de muncă în diverse domenii și pentru a gamă largă de calificări, dar, din păcate, au fost înregistrați doar 278 de participanți din rândurile șomerilor, dintre care 95 de absolvenți. ”În momentul de față, la nivelul Agenției Câmpina, care deservește o zonă cuprinsă de la Băicoi până la Azuga, sunt înregistrați aproximativ 1.000 de șomeri indemnizați și alți aproximativ 2.500 șomeri neindemnizați, iar în prima categorie avem puțin peste 100 absolvenți. De altfel, este cel mai mic număr de absolvenți intrați în rândurile șomerilor la momentul organizării Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți”, ne-a declarat Liliana Vasile, directorul ALOFM Câmpina. Un absolvent care... alege să devină șomer primește 250 lei/lunar pentru o perioadă de maximum șase luni.
În privința Bursei organizate vineri la Câmpina, Liliana Vasile ne-a mai precizat: ”Angajatorul este cel care, la un moment dat, este în căutarea salariaților. În ultimul timp ne întâlnim tot mai des cu această situație. Putem spune că este un cerc vicios. Sunt într-adevăr anumite categorii de șomeri care nu își doresc un loc de muncă, dar este foarte importantă și oferta angajatorului. În momentul în care oferi un salariu atractiv și niște facilități și încerci să-ți fidelizezi angajatul, atunci vei avea și forța de muncă necesară. Până la urmă, însă, scopul acestor burse este tocmai acela de a aduce față în față angajatorul cu potențialii angajați, astfel încât persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă să aibă șansa de a se angaja”. (video)
În urma Bursei de astăzi nu a fost angajat pe loc niciun participant, dar mai multe persoane au fost selectate pentru susținerea unui interviu în vederea angajării.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.