Câmpina, România 100. Casa Poporului de ieri și... locul rămas liber, astăzi

Social (Categoria articolului)

Câmpinatv.ro vă prezintă începând de astăzi, timp de 100 de zile, câte o fotografie cu Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi. Este o rubrică pe care noi am denumit-o "Câmpina, România 100" și pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului. Începem cu Casa Poporului, o clădire impozantă, situată în zona centrală a localității.

Fostă proprietate privată, casa a fost cumpărată apoi din contribuția muncitorilor din întreaga regiune petroliferă și din 1919 până în 1940 aici a fost sediul organizațiilor muncitorești de la societățile de profil. Se organizau întâlniri, ședințe, ba chiar se urmăreau și filme într-o sală transformată în cinematograf. Imobilul a fost grav avariat la cutremurul din 1940 și apoi demolat complet. În anul 1965, primarul de atunci al Câmpinei, Gheorghe Rădulescu, a dezvelit o placă comemorativă amplasată exact pe locul unde s-a aflat Casa Poporului, placă comemorativă care există și astăzi (pe Bulevardul Carol I, în fața fostului sediu RomTelecom).

4534 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1624 vizualizari
14 dec. 2018 09:00

Elevii unei clase de la Liceul Energetic din Câmpina au scris și lansat o carte despre relația cu părinții

Biblioteca Liceului Tehnologic Energetic din Câmpina a fost, zilele trecute, gazda unei lansări de carte. O carte scrisă chiar de elevii liceului. Elevii clasei a XII-a T (dirigintă Denisa Stoicescu) au finalizat un proiect deosebit, care a durat șase luni: scrierea și lansarea cărții "De vorbă cu părinții mei - mic tratat de educație și familie".

2844 vizualizari
13 dec. 2018 13:15

Cei patru foști angajați ai Institutului din Câmpina, premiați cu "Medalia Centenarului", invitați să viziteze fostul lor loc de muncă

3 comentarii

Conducerea Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, din cadrul OMV Petrom, i-a invitat pe cei patru foști angajați, premiați de administrația locală cu ocazia Zilei Naționale a României cu "Medalia Centenarului", să viziteze instituția în care au lucrat mulți ani și pe care au reprezentat-o întotdeauna cu cinste.

Alte stiri recente

440 vizualizari
14 dec. 2018 20:16

Primarul Câmpinei vrea un nou împrumut bancar, în valoare de 25 milioane lei, pentru investiții

Pe ordinea de zi a ședinței de marți, 18 decembrie 2018, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Horia Tiseanu, care prevede aprobarea unei finanțări rambursabile interne, adică a unui credit bancar în valoare de 25 milioane lei, cu o maturitate de zece ani, din care trei ani perioadă de grație și șapte ani perioadă de rambursare. Dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul Local, Câmpina va accesa cel mai mare credit bancar din câte a luat vreodată, iar gradul de îndatorare al municipiului va ajunge la 30%.

1810 vizualizari
13 dec. 2018 19:15

Încă o amânare în procesul în care primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție. A treia amânare în mai puțin de 30 de zile

4 comentarii

Al treilea termen al procesului în care primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție a adus o nouă amânare. Termenul următor a fost fixat pentru 10 ianuarie 2019.