Cum arată skatepark-ul din Câmpina, cu o zi înaintea termenului de finalizare...

Actualitate (Categoria articolului)

Vineri, 24 august 2018, ar trebui să se încheie lucrările la skatepark-ul de la Câmpina, una dintre puţinele investiţii ale administraţiei locale în acest an. Skatepark-ul se realizează pe Strada Podului, la est de parcul de pe Bulevardul Culturii, de către firma Sofexpert Project SRL Șirna, cea care a câștigat licitația organizată de Primărie. Astăzi, cu o zi înainte de termenul scadent pentru finalizarea lucrării, ar fi fost de aşteptat să se lucreze într-un ritm frenetic. Am vizitat şantierul şi ceea ce am constatat puteţi vedea în imaginile foto și video.

23 august 2018, cu o zi înaintea termenului pentru finalizarea skatepark-ului, pe la ora 15.00, liniştea de aici era copleşitoare. O maşină neagră, de teren, cu toate uşile larg deschise, demonstra că situaţia era încinsă... Alături, o utilitară din care ne-a atras atenţia sforăitul puternic al unui om întins liniştit pe ambele canapele. Am vrut să-l trezim și să-l întrebăm când i se termină programul și când va fi gata skatepark-ul, dar nu ne-am îndurat, dormea mult prea profund. În spatele acestor maşini, un buldoexcavator cu cupa înfiptă într-un mal de pământ. În partea opusă terenului unde va fi cândva un skatepark, trei muncitori stăteau la umbră. Ce diriginte de şantier, ce şef care să urmărească şi, poate, să grăbească lucrările la o investiție de aproape 100.000 euro, nici vorbă, liniște și pace! Doar noi nu am avut ce face și ne-am dus să vedem dacă skatepark-ul este pregătit pentru panglica inaugurală. Se vede cu ochiul liber că lucrarea este departe de a fi finalizată. Probabil că motivele sunt cele invocate și de reprezentanții firmei care lucrează în Parcul de la Soldat: ori a plouat, ori a fost prea cald. Așa merg investițiile în Câmpina noastră cea dragă.
După cum știți, 24 august este termenul de finalizare și în cazul modernizării Parcului de la Soldat, o altă lucrare departe de a fi gata. Mâine trecem și pe acolo. Sunt lucrări plătite din bani publici, iar câmpinenii (care le plătesc) merită mai mult respect din partea acestor firme constructoare, dar și din partea celor care aduc aceste firme...

Interesant este faptul că pe panoul de la skatepark se menționează o altă valoare a lucrării decât cea cu care a fost câștigată licitația. Pe panou scrie 294.876,78 lei, în timp ce pe SEAP scrie clar că Sofexpert Project SRL Șirna a oferit la licitație 406.885 lei, fără TVA. (facsimil) De ce această diferență? O întrebare pentru Primăria Câmpina.

7723 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Roman Dan 24.08.2018 14:47 Vina este 100% a primariei,ce scuze mai are viceprimarul,nu l-a sunat nimeni?dar Curtea de Conturi e in concediu ?sa verifice suma licitata si ce mai urmeaza.Primarul se ocupa doar de mega proiecte, unde sunt bani multi, nu de gainarii de genul asta.
  • Nini 24.08.2018 17:11 Domnule Pitigoi nu aveati cu ce vă încălzi la iarna? S-au tăiat o groaza de copaci ca sa faceti acest parc. Sau nu stiati ce lucrari de mare importanta pt Campina sa mai realizați, ca sa iasa banul ? ?? Cine va folosi acest parc????? Rusine rusine rusine...
  • Alexandru 24.08.2018 18:34 pt Nini - ar trebui sa stiti ca de investitii se ocupa primarul, nu viceprimarul!
  • Cornelia 27.08.2018 09:16 Pentru Alexandru: E adevarat, primarul se ocupa de investitii, dar intreaba l pe domnul Pitigoi, viceprimarul, despre firma SC Sofexpert Project SRL, Sirna. Domnu’ Pitigoi asteptam implicarea dumneavoastra.

Actualitate

503 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2276 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

346 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

430 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.