Grupul de firme Neptun – Soceram va sprijini financiar familiile defavorizate din Câmpina prin intermediul bisericilor

Actualitate (Categoria articolului)

După întâlnirea de marți, cu directorii unităților de învățământ din municipiul Câmpina, reprezentanții grupului de firme Neptun – Soceram s-au întâlnit miercuri cu părintele protoiereu Grigore Melnic, cu preoții parohi de la toate bisericile ortodoxe și cu pastorii celorlalte culte din localitate. A fost o nouă rundă de discuții din seria celor inițiate de grupul de firme Neptun – Soceram pentru găsirea soluțiilor concrete de sprijinire a comunității locale.

Precizăm faptul că, prin intermediul bisericilor, se dorește nu doar ajutorarea familiilor defavorizate, adică a familiilor cu venituri mici, ci și a celor cu mai mulți copii sau a familiilor în care există persoane cu probleme de sănătate. Aici, rolul reprezentanților Bisericii este extrem de important, pentru că ei cunoc foarte bine problemele și nevoile oamenilor din parohie și îi pot îndruma pe reprezentanții grupului de firme spre acele familii aflate în nevoie. Vă reamintim faptul că grupul de firme Neptun – Soceram va sponsoriza cu suma de 50.000 lei fiecare biserică și fiecare cult din Câmpina, banii urmând să fie folosiți tocmai pentru persoanele și familiile care au nevoie de ajutor.
Ca și în cazul directorilor de școli, întâlnirea cu preoții și pastorii din municipiu s-a dorit a fi o primă  întâlnire de lucru, un dialog pentru stabilirea pașilor concreți care trebuie făcuți mai departe. Din partea sponsorilor au participat doamnele Grațiela Pîrvu și Florentina Cimuka, la discuții fiind prezent și primarul municipiului, Horia Tiseanu.
La finalul întâlnirii, părintele protoiereu Grigore Melnic ne-a declarat
: Principala predică a Bisericii noastre este dragostea. Ori manifestarea dragostei, în zilele noastre, se face în primul rând prin milă, prin întrajutorare. Noi, în Câmpina, avem acest mare avantaj, avem un grup de firme care aparține unui om cu suflet mare, Mihai Anastasescu, grup care a sprijinit în mai multe rânduri conform dragostei și milei. Așa s-a întâmplat și anul trecut, așa se întâmplă și anul acesta. Școlile, spitalele, oamenii nevoiași s-au bucurat și au primit acest gest al dragostei care a însemnat o bucată de pâine mai proaspătă pe masă. De aceea, pentru noi, ca slujitori ai Bisericii, este o onoare, este o șansă, o mândrie sfântă că putem să ne alăturăm acestui eveniment.

Citiți și: Bursele de meditații pentru elevi, un proiect important derulat de grupul de firme Neptun SA, Soceram SA, Forja Neptun SRL și Medimfarm SA

2494 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Luminița Aroiu 23.09.2020 22:47 Mă numesc Luminița am o fetiță de aproape 15 ani este diagnosticată cu tetrapareză spastică nu merge a făcut mai multe operații la picioare ,a fost operată de scolioză pe coloană mai are și luxație de șold stâng trebuie operată,și am văzut articolul că veți să ajutați persoanele bolnave și copii ,și noi avem nevoie de bani pentru căruț pentru ghete ortopedice si alta nevoi suntem din Câmpina strada Bucea nr 2 Cămin TCM sc a eth 2 ap207 nr telefon 0730538077 vă rugăm din suflet să ne ajutați

Actualitate

990 vizualizari
20 oct. 2020 20:30

Personalul auxiliar din cadrul Spitalului Municipal Câmpina și-a recâștigat în instanță sporurile pierdute în 2019

La finalul anului 2018, odată cu aplicarea Ordonanței de Urgență nr.114, angajaților din spitale, cei care formează personalul auxiliar (infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, bucătărese etc), le-au fost tăiate sporurile pentru munca prestată în week-end, de sărbătorile legale și în celelalte zile declarate libere conform reglementărilor legale în vigoare. Peste 50 de angajați ai Spitalului Municipal Câmpina au dat în judecată instituția și au câștigat procesul atât la fond, cât și la apel.

1765 vizualizari
20 oct. 2020 07:59

Accident pe DN1, la Breaza. Un autocamion a ajuns pe calea ferată, cabina sa fiind acroșată de un tren

Pe DN1, pe raza localității Breaza, a avut loc luni seară un accident de circulație și doar o minune a făcut ca să nu vorbim despre o tragedie. Au fost implicate trei autovehicule, dintre care două autocamioane, unul dintre acestea a ajuns pe calea ferată, unde cabina sa a fost acroșată de un tren, dar cu toate acestea nimeni nu a fost rănit.

Alte stiri recente

398 vizualizari
20 oct. 2020 20:25

Game Changers Câmpina organizează o conferință online despre dezvoltare personală

Dezvoltarea personală este un domeniu încă prea puțin explorat la noi, dar încet-încet, mai ales în rândul tinerilor, al celor aflați la început de drum în viață, acest domeniu devine din ce în ce mai apreciat. Poate tocmai de aici a apărut și dorința Grupului Informal de Inițiativă Game Changers Câmpina de a organiza un astfel de eveniment. Inițial, s-a dorit o conferință față în față, dar pentru că lucrurile din punct de vedere al măsuirilor sanitare sunt încă destul de complicate, s-a decis oganizarea acestei conferințe online.

1147 vizualizari
20 oct. 2020 19:27

Sebastian Strechioiu (Lido Câmpina) a urcat pe podium în etapa a patra a Campionatului Național de Motocros

În week-end, pe traseul de Șugaș, de lângă Sf. Gheorghe, a avut loc etapa a patra a Campionatului Național de Motocros, competiție la care au participat și sportivi de la clubul Lido Câmpina, club condus de fostul mare campion Cătălin Duță.