Festivalul de Arte de la Câmpina, un adevărat "laborator" artistic pentru iubitorii muzicii, teatrului, artelor plastice și creației literare

Eveniment (Categoria articolului)

În perioada 3-13 iulie 2019, la Câmpina și Brebu va avea loc prima ediție a Festivalului de Arte, o manifestare cu un caracter unic, în cadrul căreia vor fi organizate cursuri de măiestrie în muzică, arte plastice, teatru și creație literară, cursurile fiind dublate în fiecare zi de spectacole în care profesorii vin să prezinte publicului nivelul la care ar putea ajunge învățăceii de astăzi. Este un eveniment deosebit pentru Câmpina, iar miercuri, 26 iunie, la sediul Primăriei Câmpina a avut loc o conferință de prezentare a acestui eveniment.

La conferința presă au fost prezenți Anca Poștea - managerul acestui proiect, prof. Horia Sabin Drăgoi - președintele Festivalului de Arte, prof. dr. Diana Spânu Dănilă - directorul artistic al Festivalului, reprezentanții instituțiilor partenere - Alexandra Ioniță, director Casa de Cultură "Geo Bogza", Dumitra Poenaru - director Clubul Copiilor, Roxana Stan - director Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" și Carmen Găman de la Centrul de Infomare Turistică din localitate, consilierii locali Florin Frățilă, Daniel Ioniță, Adrian Dochia, precum și consilierii personali ai primarului Horia Tiseanu - Ioana Bumbăcea și Marian Dulă.
A fost prezentat proiectul, unul ambițios și generos, prin care Câmpina ar putea deveni un centru mult mai mult în lumea artelor. De altfel, după cum a precizat chiar Anca Poștea: "Scopul final al acestui proiect ar trebui să fie crearea, la Câmpina, a unui centru cultural pentru toate aceste arte - muzică, arte plastice, teatru și creație literară. Suntem conștienți că un obstacol important va fi aducerea oamenilor în sălile de concerte, la aceste evenimente, dar noi ne propunem să ne adresăm atât iubitorilor acestor arte, dar și să formăm un public pentru aceste genuri de artă. Festivalul este un laborator artistic, în care copii, tineri și adulți cresc sub aripa unui maestru, căpătând ei înșiși aripi". (video)
La rândul său, prof. Horia Sabin Drăgoi, președintele Festivalului de Arte de la Câmpina a subliniat unicitatea festivalului la nivel ațional, dar și de ce a fost ales municipiul Câmpina pentru acest proiect extraordinar: "Este un vis frumos, o idee interesantă din punct de vedere artistic și pedagogic. Este un festival unic în acest moment în România, pentru că ideea cu seratele muzicale, acompaniate uneori și de vernisaje, nu se prea mai întâmplă la cursuri de măiestrie. De asemenea, colaborăm de-a lungul celor zece zile cu mai multe genuri artistice - muzică, și ea de mai multe genuri, arte plastice, creație literară, teatru și terminând cu muzică ușoară, care nu e deloc ușoară dacă e bine făcută. De ce am ales Câmpina? În primul rând, pentru că aici este un leagăn de cultură, un leagăn al intelectualității, și nu am să vă spun dumneavoastră, celor care trăiți aici, ce personalități și-au legat numele de acest oraș, iar în al doilea rând, pentru pitorescul zonei, care îmbie la reverie și la creație artistică". (video)
La această primă ediție de la Câmpina și de la Brebu a Festivalului de Arte s-au înscris deja peste 30 de cursanți, cu vârste cuprinse între 11 și... 60 de ani, iar organizatorii vor acorda și cinci burse pentru "elevii" cu cel mai mare potențial.

7433 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anca Poștea 26.06.2019 22:29 Mulțumim pentru profesionalism, deschidere și dăruire către artă, frumos și către Câmpina, de care CAMPINATV a dat încă o dată dovadă!

Eveniment

1191 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1275 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

868 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

367 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.