În perioada 3-13 iulie 2019, la Câmpina și Brebu va avea loc prima ediție a Festivalului de Arte, o manifestare cu un caracter unic, în cadrul căreia vor fi organizate cursuri de măiestrie în muzică, arte plastice, teatru și creație literară, cursurile fiind dublate în fiecare zi de spectacole în care profesorii vin să prezinte publicului nivelul la care ar putea ajunge învățăceii de astăzi. Este un eveniment deosebit pentru Câmpina, iar miercuri, 26 iunie, la sediul Primăriei Câmpina a avut loc o conferință de prezentare a acestui eveniment.
La conferința presă au fost prezenți Anca Poștea - managerul acestui proiect, prof. Horia Sabin Drăgoi - președintele Festivalului de Arte, prof. dr. Diana Spânu Dănilă - directorul artistic al Festivalului, reprezentanții instituțiilor partenere - Alexandra Ioniță, director Casa de Cultură "Geo Bogza", Dumitra Poenaru - director Clubul Copiilor, Roxana Stan - director Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" și Carmen Găman de la Centrul de Infomare Turistică din localitate, consilierii locali Florin Frățilă, Daniel Ioniță, Adrian Dochia, precum și consilierii personali ai primarului Horia Tiseanu - Ioana Bumbăcea și Marian Dulă.
A fost prezentat proiectul, unul ambițios și generos, prin care Câmpina ar putea deveni un centru mult mai mult în lumea artelor. De altfel, după cum a precizat chiar Anca Poștea: "Scopul final al acestui proiect ar trebui să fie crearea, la Câmpina, a unui centru cultural pentru toate aceste arte - muzică, arte plastice, teatru și creație literară. Suntem conștienți că un obstacol important va fi aducerea oamenilor în sălile de concerte, la aceste evenimente, dar noi ne propunem să ne adresăm atât iubitorilor acestor arte, dar și să formăm un public pentru aceste genuri de artă. Festivalul este un laborator artistic, în care copii, tineri și adulți cresc sub aripa unui maestru, căpătând ei înșiși aripi". (video)
La rândul său, prof. Horia Sabin Drăgoi, președintele Festivalului de Arte de la Câmpina a subliniat unicitatea festivalului la nivel ațional, dar și de ce a fost ales municipiul Câmpina pentru acest proiect extraordinar: "Este un vis frumos, o idee interesantă din punct de vedere artistic și pedagogic. Este un festival unic în acest moment în România, pentru că ideea cu seratele muzicale, acompaniate uneori și de vernisaje, nu se prea mai întâmplă la cursuri de măiestrie. De asemenea, colaborăm de-a lungul celor zece zile cu mai multe genuri artistice - muzică, și ea de mai multe genuri, arte plastice, creație literară, teatru și terminând cu muzică ușoară, care nu e deloc ușoară dacă e bine făcută. De ce am ales Câmpina? În primul rând, pentru că aici este un leagăn de cultură, un leagăn al intelectualității, și nu am să vă spun dumneavoastră, celor care trăiți aici, ce personalități și-au legat numele de acest oraș, iar în al doilea rând, pentru pitorescul zonei, care îmbie la reverie și la creație artistică". (video)
La această primă ediție de la Câmpina și de la Brebu a Festivalului de Arte s-au înscris deja peste 30 de cursanți, cu vârste cuprinse între 11 și... 60 de ani, iar organizatorii vor acorda și cinci burse pentru "elevii" cu cel mai mare potențial.
Profesor doctor Aurel Constantin Soare, directorul Colegiului Național Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza, a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Naționale a României.
Ultima ediție din acest an a ”Seratelor Hasdeu” va avea loc joi, 19 decembrie 2024, între orele 17.00 și 19.00, la Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina.
La Râmnicu Sărat a avut loc sâmbătă, 7 decembrie 2024, ediția a III-a a Concursului național ”Colinda prin sat”, organizat de Primăria municipiului Rm. Sărat și Centrul cultural ”Florica Cristoforeanu” din localitate.
Sâmbătă, 14 decembrie 2024, de la ora 17.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina va avea loc un concert caritabil de colinde, susținut de Elena Sima și Adrian Ciucă.