Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului SanConfind se închide temporar pentru dezinfecție. Medicul infectat cu COVID-19 lucra la această secție

Actualitate (Categoria articolului)

Vă informam ieri, 31 martie 2020, că un medic de la Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina a fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus. Medicul respectiv s-a simțit rău, a prezentat simptome de infecție, a fost internată într-un spital din București, i s-a efectuat testul pentru COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv. Conducerea SanConfind a anunțat Direcția de Sănătate Publică Prahova, care a efectuat o anchetă epidemiologică în cursul zilei de ieri, iar în urma acestei anchete s-a decis închiderea temporară a Secției de Obstetrică-Ginecologie, acolo unde lucra medicul respectiv, până pe 5 aprilie 2020, pentru dezinfecție.

După cum ne-a declarat asistenta șefă de la SanConfind, Gabriela Grozea, toate femeile internate la Maternitatea SanConfind, care au născut deja, au fost externate, iar gravidele programate să nască la SanConfind în perioada imediat următoare au fost redirecționate către maternitățile din județ indicate de DSP. În același timp, toate persoanele din spital, care au venit în contact cu medicul infectat cu noul coronavirus, se află în autoizolare și vor fi testate, la rândul lor. Precizăm că, în acest moment, nu există nicio asistentă medicală de la SanConfind la care să se fi confirmat infectarea cu COVID-19, pentru că abia se realizează testele, iar rezultatul acestora va fi dat după 24 de ore.
Este o situație extrem de dificilă atât pentru medicul în cauză, cât și pentru ceilalți angajați ai SanConfind, pentru familiile acestora, pentru pacienți, pentru comunitatea locală. Prin urmare, ca măsuri preventive minime, ar trebui ca persoanele/familiile care în ultima săptămână au mers la SanConfind, care au intrat în contact cu personalul din secția menționată, familiile cadrelor medicale de la spital să se autoizoleze la domiciliu pe o perioadă de 14 zile și să anunțe medicul de familie în cazul prezentării unor simptome specifice coronavirusului (dureri în gât, febră, tuse seacă, oboseală).

8062 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Necula Liliana 02.04.2020 10:09 Sa va fie rusine Se stia maide mult nu din data de 31 martie despre acest caz Numai personalul medical se testeaza? Dar noi care am fost in aceasta perioada la d-voastre la obstretica ginecologie ce facem? Nu era normal sa ne chemati si pe nou chiar si contracost sa fim testate? Suntem bune numai cand decartam banii Asa va pierdeti respectul si increderea noastra

Actualitate

210 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

352 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

14 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

728 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.