CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Prag de 200.000 euro pentru abuzul în serviciu, pedepse executate la domiciliu și liber la folosirea funcției publice pentru obținerea de favoruri sexuale - un nou proiect controversat inițiat de PSD

- Actualitate -

Prag de 200.000 euro pentru abuzul în serviciu, pedepse executate la domiciliu și liber la folosirea funcției publice pentru obținerea de favoruri sexuale - un nou proiect controversat inițiat de PSD

Cu câteva zile înaintea Crăciunului, 39 de senatori și deputați ai PSD au depus la Parlament un proiect legislativ pentru modificarea codurilor penale. Este un proiect ale cărui prevederi a stârnit multe nemulțumiri, inclusiv din partea unor europarlamentari ai partidului de guvernământ, pentru că, dacă se aprobă, Codul Penal va deveni cu adevărat Codul Penalilor. 

Principala modificare propusă este cea privind introducerea unui prag de 200.000 euro pentru abuzul în serviciu. Cu alte cuvinte, dacă paguba (prejudiciul) este sub această valoare, nu se mai consideră a fi infracțiune. (Art 297, al 1 din Codul Penal)
O altă propunere vizează modificarea Art 60 din Codul Penal, cel privind închisoarea, introducându-se două noi alineate: pedepsele cu închisoarea de până la trei ani se execută la domiciliu; pedeapsa cu închisoarea la domiciliu se aplică și persoanelor condamnate la închisoare peste trei ani, dar care au vârsta de cel puțin 60 de ani sau care suferă de boli grave sau incurabile.
Controversată este și propunerea de abrogare a Art 299 din Codul Penal, articol care prevede pedepsirea cu închisoare de la șase luni la trei ani și interzicerea unor drepturi pentru funcționarul public care pretinde ori obține favoruri de natură sexuală. Practic, s-ar desființa, astfel, infracțiunea de folosire a funcției pentru obținerea de favoruri sexuale.
(Întregul proiect, în facsimil)

Nu este primul proiect controversat inițiat de parlamentari din PSD. Vă reamintim că, la jumătatea lunii decembrie, 15 deputați PSD au depus la Parlament un proiect de modificare a Legii speciale anticorupție, care dezincriminează faptele de corupție dacă beneficiar este o altă persoană decât făptuitorul. Iar pe 18 decembrie, un alt grup de parlamentari PSD a inițiat un proiect legislativ care lasă DNA și ANI fără obiectul muncii, scoțându-i pe senatori, deputați și pe aleșii locali de sub incidența Codului Penal.


28 Dec 2017 08:55 3469 vizualizari


Comentarii


  • 28.12.2017 09:15 Ghiula Francis Hahahahaha, pai dacă un șef din primărie are in subordine câteva domne sau domnișoare si are pofta de savarine, este liber la frișcă ca nu-i face nimeni nimic?!!??!! Așa ca doamnelor si domnișoarelor dacă vreți sa va păstrați slujbele ar fi bine sa va pregătiți sufletește si mai ales trupește!!!!!
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
422 vizualizari 13 Jun 2024 17:52 Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Polițiștii prahoveni au efectuat mai multe percheziții într-un dosar în care sunt vizate mai multe persoane cercetate pentru trafic și dețeinere de droguri.

citeste mai mult
871 vizualizari 12 Jun 2024 17:54 Alegeri locale 2024. Daniel Ioniță: ”Aveți în continuare încredere în echipa România în Acțiune!”

Alegeri locale 2024. Daniel Ioniță: ”Aveți în continuare încredere în echipa România în Acțiune!”

După anunțarea rezultatelor la alegerile locale din 9 iunie 2024, Daniel Ioniță, președintele executiv al Partidului România în Acțiune și candidat al acestei formațiuni politice la funcția de primar al municipiului Câmpina, ne-a transmis următorul mesaj:

citeste mai mult
1709 vizualizari 12 Jun 2024 06:56 Primim de la cititori. O mașină a blocat minute în șir intrarea într-un complex comercial din Câmpina

Primim de la cititori. O mașină a blocat minute în șir intrarea într-un complex comercial din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, care a fost surprinsă în cursul zilei de marți, 11 iunie, la intrarea într-un complex comercial din Câmpina.

citeste mai mult
1582 vizualizari 11 Jun 2024 23:25 Alegeri locale 2024. Cum se împart mandatele de consilier local la Câmpina: PSD - 7, PNL - 5, PCC - 3, ADU - 2, AUR - 2

Alegeri locale 2024. Cum se împart mandatele de consilier local la Câmpina: PSD - 7, PNL - 5, PCC - 3, ADU - 2, AUR - 2

D-abia marți, după orele prânzului, Biroul Electoral Câmpina a încheiat verificarea tuturor proceselor verbale de la toate cele 23 secții de vot. S-au făcut toate calculele, iar mandatele de consilier local au fost împărțite astfel:

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV