S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 26 martie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

26 martie...
1925 – A avut loc la Câmpina o întâlnire a filialei locale a Partidului Țărănesc cu lideri ai organizației centrale, reuniunea încheindu-se cu o masă la care au participat 400 de persoane la Restaurantul ”Bulevard”. 
2009 – La Librăria ”Diverta” din centrul Câmpinei avea loc lansarea volumului de poezii ”Zbor clandestin”, de Raluca Dumitran, elevă a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”.
2017 - La Casa Praznicar (foto) din cadrul Parohiei ”Sf. Nicolae”, din cartierul Slobozia a avut loc conferința istoricului și scriitorului câmpinean Codruț Constantinescu - ”Călător pe urmele celților”, prilejuită de apariția volumului omonim, la Editura Vremea din București, care fusese lansat și în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, din Capitală.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)

2094 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2319 vizualizari
26 ian. 2021 10:49

Problemele tehnice continuă. Proba teoretică a examenului auto, suspendată și pe 26 ianuarie 2021

Din cauza unor probleme tehnice apărute la serverul central, proba scrisă și proba practică pentru obținerea permisului de conducere au fost suspendate luni, 25 ianuarie 2021, candidații fiind nevoiți să se reprogrameze. Ei bine, problemele tehnice nu au fost rezolvate, proba de sală a examenului fiind suspendată și marți, 26 ianuarie, după cum anunță Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule din cadrul Instituției Prefectului Prahova.

3724 vizualizari
25 ian. 2021 12:12

Examenul auto suspendat, în Prahova, din cauza unor probleme tehnice. Candidații vor fi reprogramați

3 comentarii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Prahova anunță că, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25 ianuarie 2021, proba scrisă și proba practică a examenului pentru obținerea permisului au fost suspendate. Candidații vor fi reprogramați.

Alte stiri recente

86 vizualizari
27 ian. 2021 19:01

Consiliul Local Câmpina va discuta realocarea unor sume rămase necheltuite în 2020 din creditul accesat de municipalitate

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina de joi, 28 ianuarie 2021, se va afla și un proiect referitor la modificarea și completarea unei hotărâri mai vechi a administrației locale, din decembrie 2018, privind aprobarea contractării unui împrumut intern în valoare de 25 milioane lei. Acest proiect are la bază faptul că, în anul 2020, Câmpina a primit aviz pentru suma de 5.733.642 lei din creditul menționat, de la Comisia pentru Aprobarea Împrumuturilor Locale, dar suma trasă de administrația locală a fost de 4.111.973 lei.

782 vizualizari
27 ian. 2021 12:11

Societate comercială angajează agenți de securitate/pază pentru obiective din municipiul Câmpina

Societate comercială angajează agenți de securitate/pază cu atestat profesional pentru obiective situate în municipiul Câmpina - Prahova.