Polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au efectuat sâmbătă un control la Valea Doftanei, în vederea prevenirii și combaterii ilegalităților comise în domeniul produselor agro-alimentare. Potrivit comunicatului de presă remis de IJP Prahova, 16 ofițeri de investigare a criminalității economice, 10 polițiști de ordine publică și patru agenți de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale au verificat agenții economici de la Festivalul Cașcavelei.
Au fost controlați 41 de agenți economici și au fost aplicate 38 de sancțiuni în valoare totală de 241.150 lei. "Valoarea bunurilor confiscate se ridică la 11.474 lei (81 litri băuturi alcoolice, 125,6 kg carne și produse din carne, 190 litri băuturi răcoritoare, 37 kg fructe) și a fost dispusă suspendarea activității pentru trei operatori economici", se menționează în comunicatul IJP Prahova.
Tot la Festivalul Cașcavelei, polițiștii din Valea Doftanei au depistat un piteștean în vârstă de 34 de ani, administrator al unei societăți comerciale, care avea expuse spre vânzare materiale pirotehnice: 62 cutii cu pocnitori din clasa I și 36 cutii cu pocnitori încadrate în clasa a II-a, pentru care nu deținea autorizație de comercializare. Din primele cercetări a reieșit că materialele pirotehnice au fost achiziționate dintr-un complex comercial din București. "Lucrătorii postului de poliție din Valea Doftanei s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de comercializare fără drept de articole pirotehnice și i-au întocmit comerciantului dosar penal, iar materialele respective au fost ridicate în vederea confiscării", se precizează în comunicatul de presă remis de IJP Prahova.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.