Amenzi de peste 240.000 lei aplicate comercianților de la Festivalul Cașcavelei - Valea Doftanei

Social (Categoria articolului)

Polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au efectuat sâmbătă un control la Valea Doftanei, în vederea prevenirii și combaterii ilegalităților comise în domeniul produselor agro-alimentare. Potrivit comunicatului de presă remis de IJP Prahova, 16 ofițeri de investigare a criminalității economice, 10 polițiști de ordine publică și patru agenți de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale au verificat agenții economici de la Festivalul Cașcavelei.

Au fost controlați 41 de agenți economici și au fost aplicate 38 de sancțiuni în valoare totală de 241.150 lei. "Valoarea bunurilor confiscate se ridică la 11.474 lei (81 litri băuturi alcoolice, 125,6 kg carne și produse din carne, 190 litri băuturi răcoritoare, 37 kg fructe) și a fost dispusă suspendarea activității pentru trei operatori economici", se menționează în comunicatul IJP Prahova.

Tot la Festivalul Cașcavelei, polițiștii din Valea Doftanei au depistat un piteștean în vârstă de 34 de ani, administrator al unei societăți comerciale, care avea expuse spre vânzare materiale pirotehnice: 62 cutii cu pocnitori din clasa I și 36 cutii cu pocnitori încadrate în clasa a II-a, pentru care nu deținea autorizație de comercializare. Din primele cercetări a reieșit că materialele pirotehnice au fost achiziționate dintr-un complex comercial din București. "Lucrătorii postului de poliție din Valea Doftanei s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de comercializare fără drept de articole pirotehnice și i-au întocmit comerciantului dosar penal, iar materialele respective au fost ridicate în vederea confiscării", se precizează în comunicatul de presă remis de IJP Prahova.

8711 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Comunistul 14.09.2017 15:03 In loc sa dea amenzi ca sa-si ia salariile alea nesimtite, mai bine ar ajuta comerciantii romani sa-si desfasoare activitatea!

Social

2288 vizualizari
02 dec. 2022 09:37

Un nou proiect Erasmus+ derulat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”

Vă informam în urmă cu câteva zile despre un proiect Erasmus+ coordonat de Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”Împreună, dincolo de diferențe”. Ei bine, acest proiect nu este singurul la care participă școala câmpineană, un alt proiect aflat în derulare fiind intitulat ”All different, all equal” (Toți diferiți, toți egali).

2630 vizualizari
02 dec. 2022 08:53

La Câmpina a apărut un grup de tratare a dependențelor

De puțin timp, la Câmpina a apărut un grup în cadrul căruia se discută despre dependențele de orice fel, cea mai obișnuită fiind dependența de acool, dar se discută și despre dependența de droguri sau de jocuri de noroc.

Alte stiri recente

399 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

995 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.