CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Evenimente dedicate iei tradiționale românești, în acest week-end, la Breaza

- Eveniment -

Evenimente dedicate iei tradiționale românești, în acest week-end, la Breaza

Pe 24 iunie se sărbătorește Ziua Universală a Iei, element de identitate națională românească și prilej pentru organizarea unor manifestări așteptate cu bucurie odată cu relaxarea măsurilor de protecție sanitară stabilite de autorități din cauza pandemiei de COVID-19.

Unul dintre locurile tradiționale pentru sărbătorirea iei românești este orașul Breaza din județul Prahova, un loc unde se realizează și astăzi ii autentice, care păstrează principalele repere de identitate națională. În acest context, la sfârșitul acestei săptămâni, la Breaza vor avea loc o serie de manifestări dedicate iei românești, bluz pe care, după cum se spune, se cos suflete.
Astfel, sâmbătă, 26 iunie, după o scurtă ceremonie dedicată Zilei Drapelului Național, cu începere de la ora 11.00, în parcul din fața Primăriei Breaza va avea loc deschiderea oficială a Târgului Iei Calabreaza. În vreme ce producătorii locali își vor expune iile, fiind o expoziție cu vânzare, Primăria Breaza și Centrul Cultural ”Ion Manolescu” din localitate organizează un scurt program artistic susținut de ansamblurile ”Calabreaza”, Muguri de Breaza”, ”Flori de mai” și soliștii Clubului Elevilor din Breaza, invitat special fiind apreciatul cântăreț de muzică populară Gheorghe Turda.
De asemenea, la Poarta Brâncoveanu, principala intrare în parcul din centrul orașului Breaza, care poartă numele marelui domnitor, va avea loc un eveniment intitulat ”Insta photo ii de Breaza”, menit să atragă un număr cât mai are de aprecieri pe rețelele de socializare.
Duminică, 27 iunie, începând cu ora 19.00, pe stadionul din Parcul Brâncoveanu va avea loc spectacolul ”Folk la Breaza”, cu participarea soliștilor Mircea Vintilă, Emeric Imre, Maria Gheorghiu și alții.

(Foto cu caracter ilustrativ)


22 Jun 2021 22:02 5267 vizualizari


Comentarii






  • 23.06.2021 15:57 Dacul Suveran Felicitari organizatorilor si mult succes frumoaselor si minunatelor flori, purtatoare ale Traditiilor, dansului si portului Romanesc.
1369 vizualizari 01 May 2024 15:12 Din 11 mai, în Gara Câmpina se deschide o expoziție cu machete de trenuri

Din 11 mai, în Gara Câmpina se deschide o expoziție cu machete de trenuri

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 11.00, într-un spațiu amenajat în clădirea Gării Câmpina, cu acces de pe peronul liniei 1, va avea loc deschiderea unei inedite expoziții de machete de trenuri, dar și diverse amenajări feroviare.

citeste mai mult
1322 vizualizari 20 Apr 2024 22:28 Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

citeste mai mult
1337 vizualizari 31 Mar 2024 08:58 La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2132 vizualizari 25 Mar 2024 21:51 De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV