Evenimente dedicate iei tradiționale românești, în acest week-end, la Breaza

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 24 iunie se sărbătorește Ziua Universală a Iei, element de identitate națională românească și prilej pentru organizarea unor manifestări așteptate cu bucurie odată cu relaxarea măsurilor de protecție sanitară stabilite de autorități din cauza pandemiei de COVID-19.

Unul dintre locurile tradiționale pentru sărbătorirea iei românești este orașul Breaza din județul Prahova, un loc unde se realizează și astăzi ii autentice, care păstrează principalele repere de identitate națională. În acest context, la sfârșitul acestei săptămâni, la Breaza vor avea loc o serie de manifestări dedicate iei românești, bluz pe care, după cum se spune, se cos suflete.
Astfel, sâmbătă, 26 iunie, după o scurtă ceremonie dedicată Zilei Drapelului Național, cu începere de la ora 11.00, în parcul din fața Primăriei Breaza va avea loc deschiderea oficială a Târgului Iei Calabreaza. În vreme ce producătorii locali își vor expune iile, fiind o expoziție cu vânzare, Primăria Breaza și Centrul Cultural ”Ion Manolescu” din localitate organizează un scurt program artistic susținut de ansamblurile ”Calabreaza”, Muguri de Breaza”, ”Flori de mai” și soliștii Clubului Elevilor din Breaza, invitat special fiind apreciatul cântăreț de muzică populară Gheorghe Turda.
De asemenea, la Poarta Brâncoveanu, principala intrare în parcul din centrul orașului Breaza, care poartă numele marelui domnitor, va avea loc un eveniment intitulat ”Insta photo ii de Breaza”, menit să atragă un număr cât mai are de aprecieri pe rețelele de socializare.
Duminică, 27 iunie, începând cu ora 19.00, pe stadionul din Parcul Brâncoveanu va avea loc spectacolul ”Folk la Breaza”, cu participarea soliștilor Mircea Vintilă, Emeric Imre, Maria Gheorghiu și alții.

(Foto cu caracter ilustrativ)

4016 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dacul Suveran 23.06.2021 15:57 Felicitari organizatorilor si mult succes frumoaselor si minunatelor flori, purtatoare ale Traditiilor, dansului si portului Romanesc.

Eveniment

3284 vizualizari
21 iul. 2021 19:04

Lansare de carte, la Câmpina, cu ocazia Zilei Aviației - "Din poveștile aviației române", de Sorin Turturică

Pe 20 iulie, de Sfântul Ilie, în România se sărbătorește Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, iar această sărbătoare a fost marcată la Câmpina astăzi, pe 21 iulie, printr-o lansare de carte. Este vorba de volumul ”Din poveștile aviației române”, scris de Sorin Turturică.

3293 vizualizari
20 iul. 2021 21:35

Concert extraordinar al formației "Ploiești Jazz Trio" în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Concert extraordinar pentru iubitorii de jazz, pe 24 iulie 2021, de la ora 19.00, în Parcul Regele Mihai I din Câmpina. Un concert susținut de "Ploiești Jazz Trio", adică "un trio formidabil" al Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești: Sorin Zlat - la pian, Răzvan Cojanu - contrabas și Laurențiu Ștefan - la tobe.

Alte stiri recente

1575 vizualizari
29 iul. 2021 11:56

Societatea VOIPAN angajează brutar-cocător, patiser, cofetar, șofer distribuție și inginer în panificație

Noi, echipa Voipan, ne extindem activitatea. Vrei să faci parte din echipa noastră?

3151 vizualizari
29 iul. 2021 11:46

Primarul Alin Moldoveanu, despre problemele legate de infrastructura rutieră a Câmpinei

Una dintre principalele probleme ale municipiului Câmpina - infrastructura rutieră a fost subiectul emisiunii la care l-am avut ca invitat pe primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au pornit, evident, de la Calea Doftanei, acolo unde se desfășoară mai multe tipuri de lucrări – de canalizare, apă, reabilitare carosabil și trotuare. Vă reamintim că lucrările de canalizare și cele de schimbare a conductelor de apă sunt realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar reabilitarea străzii este o lucrare a Primăriei Câmpina.