”Vara împreună”, un proiect educativ pentru copiii din Telega

Social (Categoria articolului)

Deși este vacanță, elevii de la Școala Gimnazială nr. 1, din comuna Telega, precum și din structurile acesteia, Școala Gimnazială ”Alexandru Popescu” Telega și Școala Primară Buștenari, au ales să-și petreacă ”Vara împreună” la școală. Acesta este numele unui proiect educațional implementat de Asociația CERC ”Aurul Negru” Telega, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 1 Telega și realizat cu sprijinul OMV Petrom, proiectul fiind o oportunitate unică pentru copii de a-și petrece o parte din vacanța de vară într-un mod educativ și distractiv.

”Datorită spiritului de voluntariat al persoanelor dornice de implicare, s-au desfășurat activități minunate, interactive, cu caracter practic, propuse și alese chiar de către elevi prin completarea chestionarului de participare la activități. Proiectul Vara împreună, derulat în perioada 7-11 august 2023 și găzduit de Școala Gimnazială nr. 1 Telega, s-a dovedit a fi avut un real succes, elevii participând cu mare interes, plăcere, curiozitate și creativitate, realizându-se inclusiv un imn al acestui proiect”, ne-a declarat Isabela Ciocănescu, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Telega.
Activitățile derulate debutau cu intonarea imnului proiectului și erau descoperite de către copii chiar în momentul începerii acestora, ele fiind organizate și pregătite minuțios de către voluntarii implicați în proiect (cadre didactice, instructori coregrafi, foști elevi ai școlii, etc.). Pe grupul de whatsapp, părinții erau informați despre activitățile desfășurate primind afișul zilei și fotografii, filmulețe din timpul activităților educative prezentate elevilor sub forma de jocuri și experimente practice.
Printre activitățile derulate ar fi de amintit: Summer School is FUNtastic, Experimente amuzante în laboratorul de chimie, În pași de dans (Zumba, Stret dance), Atelier de pictură, Atelier de artă culinară ”Master chef”, în cadrul căruia copiii au pregătit sendvișuri haioase, clătite pufoase și limonadă; Excursie în Parcul de Aventură Comana și la Mânăstirea Comana: Magia Fizicii, descoperită de copii; Prieteni prin sport, cu jocuri și competiții sportive. Toate acestea au avut asigurate materialele necesare, iar în pauză elevilor le-a fost servită masa.
”Mulțumim și pe această cale finanțatorului OMV Petrom, dar și voluntarilor care au ajutat la implementarea activităților propuse”, a mai adăpugat directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Telega, Isabela Ciocănescu.

2048 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

482 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.

2238 vizualizari
28 sept. 2023 06:28

Deea State, o tânără scriitoare din Cornu, a pus bazele Editurii OrhiDeea și a revistei cu același nume

1 comentarii

"Ambiția mea este să ofer oricărui autor șansa de a-și publica volumul ca un profesionist, luptând în același timp împotriva analfabetismului. Visul unora trebuie să servească celor care au nevoie. Promovez autori români contemporani și promovez lectura ca pilon esențial în formarea oamenilor", spune Deea State.

Alte stiri recente

499 vizualizari
01 oct. 2023 17:18

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans

1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

275 vizualizari
01 oct. 2023 15:16

”Invitație la lectură”, atelier de creație la Școala ”Ion Câmpineanu” în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor

În cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, Școala ”Ion Câmpineanu” a fost gazda unui atelier de creație intitulat ”Invitație la lectură”.