CONTACT

”Vara împreună”, un proiect educativ pentru copiii din Telega

- Social -

”Vara împreună”, un proiect educativ pentru copiii din Telega

Deși este vacanță, elevii de la Școala Gimnazială nr. 1, din comuna Telega, precum și din structurile acesteia, Școala Gimnazială ”Alexandru Popescu” Telega și Școala Primară Buștenari, au ales să-și petreacă ”Vara împreună” la școală. Acesta este numele unui proiect educațional implementat de Asociația CERC ”Aurul Negru” Telega, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 1 Telega și realizat cu sprijinul OMV Petrom, proiectul fiind o oportunitate unică pentru copii de a-și petrece o parte din vacanța de vară într-un mod educativ și distractiv.

”Datorită spiritului de voluntariat al persoanelor dornice de implicare, s-au desfășurat activități minunate, interactive, cu caracter practic, propuse și alese chiar de către elevi prin completarea chestionarului de participare la activități. Proiectul Vara împreună, derulat în perioada 7-11 august 2023 și găzduit de Școala Gimnazială nr. 1 Telega, s-a dovedit a fi avut un real succes, elevii participând cu mare interes, plăcere, curiozitate și creativitate, realizându-se inclusiv un imn al acestui proiect”, ne-a declarat Isabela Ciocănescu, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Telega.
Activitățile derulate debutau cu intonarea imnului proiectului și erau descoperite de către copii chiar în momentul începerii acestora, ele fiind organizate și pregătite minuțios de către voluntarii implicați în proiect (cadre didactice, instructori coregrafi, foști elevi ai școlii, etc.). Pe grupul de whatsapp, părinții erau informați despre activitățile desfășurate primind afișul zilei și fotografii, filmulețe din timpul activităților educative prezentate elevilor sub forma de jocuri și experimente practice.
Printre activitățile derulate ar fi de amintit: Summer School is FUNtastic, Experimente amuzante în laboratorul de chimie, În pași de dans (Zumba, Stret dance), Atelier de pictură, Atelier de artă culinară ”Master chef”, în cadrul căruia copiii au pregătit sendvișuri haioase, clătite pufoase și limonadă; Excursie în Parcul de Aventură Comana și la Mânăstirea Comana: Magia Fizicii, descoperită de copii; Prieteni prin sport, cu jocuri și competiții sportive. Toate acestea au avut asigurate materialele necesare, iar în pauză elevilor le-a fost servită masa.
”Mulțumim și pe această cale finanțatorului OMV Petrom, dar și voluntarilor care au ajutat la implementarea activităților propuse”, a mai adăpugat directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Telega, Isabela Ciocănescu.


14 Aug 2023 21:23 2635 vizualizari


Comentarii






1970 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1753 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4565 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1734 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV