Poluare record în București, în prima noapte din martie 2020. La unii indicatori s-au înregistrat depășiri de 900-1.000%

Social (Categoria articolului)

Din toamna anului trecut, în București, noaptea și cu precădere în week-end, s-au înregistrat cote alarmante la poluarea cu praf. Ei bine, recordul s-a atins în noaptea de duminică spre luni (1/2 martie 2020), când rețeaua națională și rețelele independente de monitorizare a calității aerului au înregistrat depășiri uriașe ale poluării, cu până la 1.000% peste limitele maxim admise. Organizațiile de protecția mediului au tras numeroase semnale de alarmă în ultima vreme, însă răspunsul clar al autorităților a întârziat să apară. Abia astăzi ministrul Mediului a avut o reacție și o posibilă explicație.

Pentru a vă face o idee despre recordul de poluare din București, precizăm că la poluarea cu PM 2,5 (praf foarte fin amestecat cu diverse substanțe) s-au înregistrat depășiri cu aproape 1.000% peste limita admisă, iar la poluarea cu PM 10 (particule mai mari de praf), s-au înregistrat depășiri cu aproape 800%. Aceste depășiri ale limitelor maxim admise sunt comparabile, de exemplu, cu cele înregistrate în Australia după incendiile devastatoare de vegetație. De unde această situație în București și mai ales noaptea, când traficul, principalul poluator din Capitală, este mult mai redus?! 
Potrivit Hotnews.roministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că poluarea record din București, din noaptea de duminică spre luni, a fost cauzată de un incendiu de vegetație pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați la Crevedia, de un incendiu la Gara de Nord, precum și de faptul că oamenii au dat foc la cauciucuri în gospodăriile din jurul Capitalei. De asemenea, ministrul a mai afirmat că „avem suspiciuni de activități industriale în județul Ilfov, precum și București, mai ales noaptea, care dau în atmosferă cantități ridicate de poluanți”. Aceasta este explicația ministrului Mediului la depășirea cu 1.000% a limitelor maxim admise de poluare, ministrul Costel Alexe confirmând depășirea limitelor de poluare la toate stațiile de monitorizare a calității aerului deținute de Ministerul Mediului în București.

2273 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

482 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina.  Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

2457 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local). 

Alte stiri recente

2698 vizualizari
18 ian. 2021 08:15

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina

După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.

2450 vizualizari
18 ian. 2021 06:49

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron Câmpina

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron din municipiul Câmpina, județul Prahova. Pot fi persoane cu sau fără atestat de agent, în cel de-al doilea caz calificarea urmând să se facă în cadrul firmei noastre.